TEEAK: jako člověk, který občas pracuje celý den venku (chvíli auto, chvíli venku a pořád dokola), i v mraze, říkám, že lepší mít s sebou dva velké termohrnky než jednu termosku.
V termohrnku nápoj pomalu chladne a za pár hodin v autě nebo batohu se dá prostě vzít a pořádně se napít. Čaje, kafe, čehokoli. V kvalitní termosce se drží neustále vysoká teplota (kdo má ráno čas počkat, až bude mít čaj 45 st. a pak teprve ho nalít?) a v pauze člověk předvádí tanec - nalít 0,12 l do víčka, zoufale čekat, ža to zchladne nebo ředit sněhem (je-li nějaký), vypít, nalít, čekat, vypít... Mít s sebou na napití v lahvi vodu je teď obtížné, buď je zmrzlá na led, nebo aspoň zchladlá na tak nízkou teplotu, že to sevře zuby a podchladí žaludek.
Ty pumpovací termosky mívají dvě vlastnosti - tečou (některé) a nejdou pořádně vymýt. A kdo se po celém dnu venku doma nesvalil a nezapomněl termosku dva tři dny v batohu...
A je dobrý mít odlišený hrnek na kafe a na jiné nápoje, to kafe tam prostě drží. Hodně se mi osvědčily kovové s vakuem z Starbucks, ale mám dojem, že už je mívají málokdy nebo jen vůbec. Fištróni jako já si vezmou rychlechladnoucí typ na dopoledne (plastový se dvěma stěnami) a pomalu chladnoucí (kovový s vakuem) na odpoledne a mají akorát teplý čaj a kafe celý den.