• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?





    *





    odkazy






    - jak na kávu

    - cuketka

    - home - barista




    *


    Kafe roku není:

    *

    JACOBS
    *





    rozbalit záhlaví
    SATAI
    SATAI --- ---
    DEI: tak to hodne stesti. Tyhle latkove veci mi prisly jako naprosto nejnepraktictejsi varianta. Neusetris nic a v cene je spousta problemu.
    DEI
    DEI --- ---
    To je vtipný, zrovna včera jsem řešila, že bych si ušila látkový filtr, ať do V60 nervu furt papírové... a ejhle, ono už to je :)
    MIMA_A
    MIMA_A --- ---
    CUBICULA: Existuje taky latkovy filtr, tusim konopny. Pouzivam ho jednou za rok, kdyz zrovna nemam doma papirove filtry. Ma tendenci dost nasaknout pachy a chute, takze i po dukladnem vyprani presne poznam, ze toto je kava z tohoto filtru, a ne z papiroveho:-)
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    SAMIEL: že by to bylo až tak jednoduché? ;) díky za nasměrování

    momentálně jsem našel toto http://www.coffeesource.eu/kone-nerezovy-filtr.html což je sice fajn, ale musel bych si koupit i nový dripper. Zkusím kouknout do číny, jestli šikovný chlapci nemají něco podobného. Když jsem hledal filtr pro aeropress, tak se mi ho povedlo sehnat ve finále za 1USD ;)
    LAAZI
    LAAZI --- ---
    Doporucte mi prosim nekdo kavarnu v Ceskym Krumlove.
    SAMIEL
    SAMIEL --- ---
    CUBICULA: Hario V60 s kovovým filtrem?
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    CUBICULA: tak tohle by mě taky dost zajímalo ;) osobně jsem pátral, ale marně :(
    CUBICULA
    CUBICULA --- ---
    Ahoj, doporučíte mi prosím Dripper do kterého s nemusí dávat papírové filtry?

    Díky
    MOMENT
    MOMENT --- ---
    TEEAK: kdyz byla sucha a uplne cista, tak nevim, proc ted ochucuje vodu, pokud byla precijen od nakyho bordelu z nefiltrovany nebo malo filtrovany vody, tak ocet by pomoct mel... kov jako takovej by mel zustat furt stejnej imho.
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    BOODIA: tak kdybych si chtěla pořizovat novou konvici, (nechci s touhle už žijeme šest let), tak se tu neptám na tipy jak ji opravit .. ale dík
    BOODIA
    BOODIA --- ---
    TEEAK: tip? bonavita :D

    btw pokud chcete nekdo udelat upgrade mlynku (skerton,minimill,rhino,porlex) tak mrknete na Zassenhaus Quito/Panama, objednaval jasm z amazon.de za 70€, ok je drazsi nez vsechny jmenovany, nicmene je to uplne nekde jinde a neni to takova darda jako treba Comandante a je to lepsi nez Handground
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    TEEAK: Mně i kamarádce pomohlo několikrát nechat provařit s vodou s octem.
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    potřebuju tip .. povedlo se nám doma připálit obyč Buono konvici na plotně (vyvařila se z ní voda a seděla nějakou dobu na horké plotně suchá) - proč se to stalo jsem stále nepochopila a asi nepochopím - ale stalo se
    .. jde to opravit (případně jak)? .. zatím z ní voda leze dost hnusná, ale říkala jsem si že by třeba jedlá soda, ocet nebo jiné podobné combo to mohlo dát zase do pořádku .. máte někdo zkušenost?
    YARIN
    YARIN --- ---
    ZOBAAK: jak dopadlo to tvoje testovani robust?
    HANNIBAL92
    HANNIBAL92 --- ---
    Ahoj, mame tu ted na opravu kavovar Melitta cup breakfast. Nechavat si ho rozhodne nechcem, takze bude na prodej. Tusite jestli se tyhle obri kancelarsky kavovary daji u nas vubec rozumne prodat? Koukal jsem, ze novy stal kolem 200 000,-.
    MESKALITO
    MESKALITO --- ---
    SAMIEL: je to sice Liberec, ale to můžeš dát tramvají :) http://www.nordbeans.cz
    SAMIEL
    SAMIEL --- ---
    NEvite nekdo, jestli se da nekde v Jablonci sehnat dobre kafe na filtr?
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    ZOBAAK: cholesterol je dulezitej. zalezi na pomeru hdl:ldl, jeste vic triglyceridech, a v posledni dobe se prichazi na to, ze LDL muze bejt protektivni-- zalezi na velikosti a koncentraci (ldl particle size).
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZOBAAK: vypadá to, že je důležitější složení krevních tuků, než vyloženě jen množství nespecifikovaného cholesterolu (ono jich je povícero).

    má to dokonce aj společnost

    Members list of THINCS
    http://www.thincs.org/members.php
    BOODIA
    BOODIA --- ---
    ZOBAAK: je uplne zbytecny resit papirovou chut v CD :D dlouhej kontakt vody s papirem... to nemyslis vazne ty 3 minuty vid? :D delam si v lete v coldbrueru cold drip, ve kterym je jejich kovovej filtr, na kterej si ale stejne dam jeste jeden aeropresovej, plus jeste jeden pokladam nahoru na kafe a povetsinou tam ty filtry jsou 8 hodin? a chut papiru proste nikde! neni...

    a ano, pouzivam clever doma pravidelne, nejlepsi vec na delani kafe v pomeru cena/vykon/mnozstvi kafe/uzivatelska narocnost
    KOLU
    KOLU --- ---
    není pravda, že vyšší cholesterol = méně zdraví.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam