• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?
    BOODIA
    BOODIA --- ---
    TEEAK: tip? bonavita :D

    btw pokud chcete nekdo udelat upgrade mlynku (skerton,minimill,rhino,porlex) tak mrknete na Zassenhaus Quito/Panama, objednaval jasm z amazon.de za 70€, ok je drazsi nez vsechny jmenovany, nicmene je to uplne nekde jinde a neni to takova darda jako treba Comandante a je to lepsi nez Handground
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    TEEAK: Mně i kamarádce pomohlo několikrát nechat provařit s vodou s octem.
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    potřebuju tip .. povedlo se nám doma připálit obyč Buono konvici na plotně (vyvařila se z ní voda a seděla nějakou dobu na horké plotně suchá) - proč se to stalo jsem stále nepochopila a asi nepochopím - ale stalo se
    .. jde to opravit (případně jak)? .. zatím z ní voda leze dost hnusná, ale říkala jsem si že by třeba jedlá soda, ocet nebo jiné podobné combo to mohlo dát zase do pořádku .. máte někdo zkušenost?
    YARIN
    YARIN --- ---
    ZOBAAK: jak dopadlo to tvoje testovani robust?
    HANNIBAL92
    HANNIBAL92 --- ---
    Ahoj, mame tu ted na opravu kavovar Melitta cup breakfast. Nechavat si ho rozhodne nechcem, takze bude na prodej. Tusite jestli se tyhle obri kancelarsky kavovary daji u nas vubec rozumne prodat? Koukal jsem, ze novy stal kolem 200 000,-.
    MESKALITO
    MESKALITO --- ---
    SAMIEL: je to sice Liberec, ale to můžeš dát tramvají :) http://www.nordbeans.cz
    SAMIEL
    SAMIEL --- ---
    NEvite nekdo, jestli se da nekde v Jablonci sehnat dobre kafe na filtr?
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    ZOBAAK: cholesterol je dulezitej. zalezi na pomeru hdl:ldl, jeste vic triglyceridech, a v posledni dobe se prichazi na to, ze LDL muze bejt protektivni-- zalezi na velikosti a koncentraci (ldl particle size).
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZOBAAK: vypadá to, že je důležitější složení krevních tuků, než vyloženě jen množství nespecifikovaného cholesterolu (ono jich je povícero).

    má to dokonce aj společnost

    Members list of THINCS
    http://www.thincs.org/members.php
    BOODIA
    BOODIA --- ---
    ZOBAAK: je uplne zbytecny resit papirovou chut v CD :D dlouhej kontakt vody s papirem... to nemyslis vazne ty 3 minuty vid? :D delam si v lete v coldbrueru cold drip, ve kterym je jejich kovovej filtr, na kterej si ale stejne dam jeste jeden aeropresovej, plus jeste jeden pokladam nahoru na kafe a povetsinou tam ty filtry jsou 8 hodin? a chut papiru proste nikde! neni...

    a ano, pouzivam clever doma pravidelne, nejlepsi vec na delani kafe v pomeru cena/vykon/mnozstvi kafe/uzivatelska narocnost
    KOLU
    KOLU --- ---
    není pravda, že vyšší cholesterol = méně zdraví.
    PAPAFREDO
    PAPAFREDO --- ---
    KEB
    KEB --- ---
    TEEAK: Aha tohle :D ok už se chytám.
    ZOBAAK: no pokud máš pocit, že kávové oleje ti škodí, tak by jsi kávu už v životě svém neměl pít! :D
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    ZOBAAK: ano metalický filtr bude logicky dělat jiné kafe - metoda filtrování je jiná - výsledek není totožný .. a jsou i lidi, kteří to nesnesou, protože tam zase pro změnu cítí ten kov .. každá metoda přípravy má svoje pro a proti
    .. jestli máš pocit, že oleje jsou nezdravé, pak významně doporučuju kafe přestat pít zcela .. oleje jsou totiž to jediné, co dělá celou slavnou chuť .. howg
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    KEB: jo .. hledej "metal filter coffee" nebo "coffee cone filter".. používám jemnější sítko do aeropressu na cestách (do lesa) a je to rozhodně lepší, než se třást, aby mi nenamokly filtry, případně aby se mi nepropíchnul, nebo nezmačkal "ziplock"
    ZOBAAK: CD se v kavárnách nepoužívá? .. aha.
    achjo .. hele já už na to asi nemám .. jednou ti papír vadí, pak zas příchuť papíru vlastně "není žádnej problém" .. osobně prostě nesouhlasím s tím, že je nějaká přelejvací/míchací metoda lepší jednodušší rychlejší levnější a všeobecně víc super než CD a na tom se prostě neshodneme, tak to dál neřešme prosím
    KOLU
    KOLU --- ---
    ZOBAAK: sežeň si filtr od Kohi labs na AP, ten nepropouští prach ani trochu.
    oleje jsou zdravý.
    KEB
    KEB --- ---
    TEEAK: Metalické filtry?
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    ZOBAAK: myslím že další bádání je zbytečný .. existují metalické filtry pokud ti vadí papírovost a komu to nevadí, tomu to nevadí a neřeší to
    .. jak píše KEB: pro uživatele co to nechce moc řešit a zároveň nechce pít turka, je clever ideální metoda (navíc je z ní na mytí fakt jen ten dripper, míchátko a to z čeho piješ kafe - až ho dopiješ)
    .. jen ještě .. neříkám, že ta tvoje metoda je blbá - není .. ale nedoporučovala bych ji někomu, kdo má už doma clever a je s ním v pohodě
    ZOBAAK: no, a to je přece na každém ne? já využívám ranní čas co to dá, někdo jinej zase třeba rád vstane chvilku dřív - lidi nejsou roboti z pásu, aby dělali všechno stejně :) .. a je to super-kafe pro návštěvy - můžu se věnovat návštěvě a zároveň bude dobré kafe
    KEB
    KEB --- ---
    ZOBAAK: To zítra schválně udělám a jestli tam bude ta papírová pachuť, tak z toho obviním tebe, že jsi mi to rozbil :D
    KEB
    KEB --- ---
    ZOBAAK: Sorry, ale všechno je to moc pracný. Já jsem kávovej dobytek, kterej vyrostl na turkovi. Použít dripper nebo mocca konvičku je vrchol mého baristování a obávám se, že na to abych šel někam dál jsem příliš líný. Filtry jsem nikdy neměl Haria, ale obyčejnej levnej šmejd a stejně jsem nikdy žádnou papírovou pachuť nezaznamenal. Tvoje příprava zde ZOBAAK: je nadlouho a vyrobíš kopu nádobí. Jak dlouho ti to pak trvá umýt? A mimochodem co je to kvalitní voda, kterou jsi použil pro své vědecké bádání. (klobouk dolů, tvůj profesionální přístup je hoden obdivu!)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam