• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?





    *





    odkazy






    - jak na kávu

    - cuketka

    - home - barista




    *


    Kafe roku není:

    *

    JACOBS
    *





    rozbalit záhlaví
    KUKIDE
    KUKIDE --- ---
    LOOKASH: no nesmíš do toho dávat salko ;) ale musíš si sehnat to jejich kondenzovaný mléko
    LOOKASH
    LOOKASH --- ---
    MR_DAN: nikde nepisou jaka je to odruda, ale asi to bude robusta...

    Je fakt, ze vitenamsky caphe (kafe se salkem) z arabiky chutna divne :)
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    LOOKASH: vietnam .. nebude to robusta? asi by to stalo za zkousku
    LOOKASH
    LOOKASH --- ---
    C4RC455: v SAPE sem videl reklamu na https://eshop.daklakcoffee.cz/
    Nabizeji za 200Kc 250g - Dak Lak Light je světle pražená káva, určena pro kávomily, kteří se vyžívají v alternativních způsobech přípravy. Aroma kávy evokuje lískové oříšky. Chuť je jemně nakyslá a můžete v ní najít stopy mléčné čokolády, sucharů a lískových oříšků.


    ale nezkousel jsem....
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    KOLU: doubleshot myslim nic [na filtr] pod 1kc/g nema (ale dostane se prave k ty jedny korune, a to je prijemna cena).
    KOLU
    KOLU --- ---
    C4RC455: Doubleshot? Rebel Bean? CandyCane?
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    C4RC455: Zkus se zeptat v Koffeinu
    THAIGRR
    THAIGRR --- ---
    MR_DAN: zkusím to přeformulovat: kde sehnat světle praženou a kyselou kávu za méně než 1 Kč/g?
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    C4RC455: uplne nechapu tu nerovnici, ale cca korunu/gram stoji etiopie od JB co jsem min. tyden koupil v EMA a to bylo jak citron :-)
    C4RC455
    C4RC455 --- ---
    Prosím o radu:
    Chtěl bych na doma světleji praženou kávu, ideálně něco kyselého (Etiopie atd), levně.

    Kupoval jsem kávu ve Skogu ale cena 1,- > 1g je prostě moc... Zkoušel jsem Monroe kde je super cena, ale všechno praží až moooc.

    Moc díky za rady!
    KOLU
    KOLU --- ---
    jinak super, vždycky jsem si chtěl domu pořídit vývěvu tak tohle je takovej milej návod na to, jak jí přidělat ke kávovýmu filtru...
    KOLU
    KOLU --- ---
    tam žádný vakuum neni, prostě to místo tlaku shora vytáhne z filtru podtlakem zespod...

    jj, příliš vysoký teploty u tohohle zařízení problém nebudou. spíš naopak bude hádám problém dosáhnout teplot dostatečnejch k řádný extrakci.
    SATAI
    SATAI --- ---
    WRONSKI: pocitam, ze tim mysleji "tvrdsi" vakuum ;)

    Opravte mne, ale mel jsem za problem vakuumpotu vzdy spis teploty, nez male rozdily v tlaku.
    WRONSKI
    WRONSKI --- ---
    (Nevíte někdo, co znamená "Prostřednictvím vakua ve vysokém pásmu..."?)
    MESKALITO
    MESKALITO --- ---
    Hithit - Alchimex - inovativní vakuový kávovar
    https://www.hithit.com/cs/project/4196/alchimex-inovativni-vakuovy-kavovar
    KOLU
    KOLU --- ---
    MESKALITO: tak tím prožeň kilo rejže, trochu to otupíš.
    mně je tehdy nabrousil dobře, jen trochu netrefil planparalelitu, tak jsem to pak měl asi dovypodložkovat, ale tak advanced jsem tehdá nebyl :)
    MESKALITO
    MESKALITO --- ---
    KOLU: mimochodem, poslal jsem kameny do toho Nového Jičína (60mm na espresso, pravidelný) a je to hrůza, jsou strašně ostré a asi špatný úhel, při středně-světle pražené kávě se mlýnek seká opravdu často, u itálie to jde, ale má to divnou "chuť", takže moc bych nedoporučil. Co jsem ještě pořádně nevyzkoušel je že vyměním jen jeden kámen za ostrý a druhý nechám tupí, ale netuším jestli to není blbost...(btw při tupých jsem na +20sec na double takže nepoužitelné)
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    BOODIA: Ještě k těm libovolným nádobám... spínač je ta malá bílá tečka dole. A ta se spíná přisunutím temosky. Takže k užší karafě přikládám kostičky z lega, aby se to seplo. :)
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    BOODIA: Minulý model měl manuální posuvnou záklopku se třemi polohami průtoku (resp. neteče, kape, teče). Ale zřejmě ji lidé zapomínali otevírat, přičemž káva přetékala na stůl. Nejdřív mi ten nový systém dost vadil, ale je to podobné jako s přetlakovýma sítkama u domácích kávovarů versus standard vst košíčky. Nakonec je lepší vychytat si hrubost mletí a množství kafe, než "brzdit" prokapávání uměle. Teď už vše teče, jak má.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam