• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?
    KOLU
    KOLU --- ---
    Encore je bohužel horší... fakt.
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    tak mi definitivne odesel mlynek od conceptu (tenhle discontinued: http://www.cerstvakava.cz/831-elektricky-mlynek-na-kavu-concept-km-5120/ ). nejaky navrh na dustojnou nahradu? (domaci pouziti, tak 3-4 mleti denne na filtry.) diky moc.
    SARKUF
    SARKUF --- ---
    Nechtel by nekdo baleni jednickovejch hario filtru? Prehlidl jsem se, vzal spatnou velikost a zjistil to az po rozbaleni...
    SRNECEK
    SRNECEK --- ---
    SARKUF: Dekuji, tak opetovne zkusim.
    SARKUF
    SARKUF --- ---
    SRNECEK: Nevim, jak to bylo driv, ale ted je ta ticha studovna v jiny casti budovy, takze tam hluk z kavarny neni...
    DWAY
    DWAY --- ---
    KOLU: ja se spis bojim o to, ze rozbiju neco v kavovaru nez sebe :) Kazdopadne ano, asi se do toho pustim.
    SRNECEK
    SRNECEK --- ---
    SARKUF: Pravda, na to jsem pozapomněl, kdysi jsem tam byl a tu zkušební hodinu... A myslím, že mají docela rozumné paušály. Ale myslím, že tak také děsně tehdy protékal ten hluk z té kavárny.
    SARKUF
    SARKUF --- ---
    SRNECEK: co Cafedu se studovnou?
    SRNECEK
    SRNECEK --- ---
    ZUZKAOU: Klementinum jsem navštěvoval dříve, ale nyní je velice přelidněné a zejména v létě je v té studovně pro mne těžké být, zejména kvůli vzduchu, Městskou znám zejména z Ústřední, a ta má také své úskalí, ale asi menší pobočky by mohly být dostačující, zatím víceméně nejvíce mi slouží Jana Palacha, ty řetězce jsou na mne hlučné...
    KOLU
    KOLU --- ---
    DWAY: jeden 3 mm imbus a 16/17 mm klíč, common!
    a jestli se hodně bojíš, tak to vždycky vypni (komplet), než do toho budeš strkat pracky. a klidně to dělej když je to studený.
    TENZO
    TENZO --- ---
    Kolegove prosim o radu:

    Kavovar napusti vodu do boileru, ohreje, udelam dve espressa a hotovo pak se treba pul hodiny neda udelat kafe. Para ale jede porad. Kavovar carimali tema. Dekuju
    DWAY
    DWAY --- ---
    KOLU: no nic, asi budu muset. Doufam ze tam neco neoddelam. To by se prodrazilo.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    DWAY: když jsem objednávala naposled, tak ho ještě neměli v nabídce :(
    KOLU
    KOLU --- ---
    DWAY: nepovede, nikdy. pokud se chceš alespoň přiblížit standardu espressa, tak potřebuješ ten průtok (dělá to včetně absorpce pukem cca 120 ml/min) realizovat za tlaku 8,5-9,5 Bar. při tomhle průtoku ti restriktor v grupě sebere cca 1 bar, čili chceš, aby ti pumpa tlačila při tlaku cca 9,5-10,5 Bar požadovaných 120 ml/min. jenže Ulka EX5 (to je pumpa, co máš v kávovaru) při tlaku 10 Bar typicky tlačí 210 ml/min. a ten zbytek průtoku prostě nemá kam odejít (protože přetlakovej ventil ti otevírá až při 12 Bar), čili ti tlak pumpy k těm 12 Bar taky hezky vyleze.
    když povolíš přetlakovej ventil tak, aby ti upoštěl tlak na 10 Bar tak těch přebytečnejch 90 ml/min prostě během vaření kafe poteče zpátky do tanku a ty budeš mít mnohem lepší kafe.
    plus tím snížíš výrazně riziko kanálkování...

    jo, u singlu je to ještě horší, protože potřebuješ skoro poloviční průtok.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    SRNECEK: no nejjednodušší je jít si sednou do studovny do Klementina a nebo do městské a pro kafe si zajít do tamního bufetu. Máš tam po ruce literaturu, přístup do databází, spoustu elektrických a velmi slušnou wifi.

    Jinak na tohle jsou lepší kavárny kde je dostatek místa a obsluha u pultu, pokud prostě ty hodiny chceš cucat jedno kafe - takže Starbucks, Costa coffe, Cross kavárny a podobné řetězce.
    SRNECEK
    SRNECEK --- ---
    Ahoj, uplne to sem nepatri, ale neznate nekdo klidnou kavarnu v Praze, v ktere by se dalo hodiny posedet a studovat? Dekuji.
    DWAY
    DWAY --- ---
    Koupili sme si https://www.doubleshot.cz/...7b3a2a4c29ccb6fc4d3dcd241&utm_source=Zpravodaj&utm_term=Nakupujte%20zde a trosku sem si ustrikl teda.

    To je smakota, ze sem si hned musel udelat druhou. Nakonec se tomu stelovani tlaku asi fakt nevyhnu, protoze ten prutok jeste neni idealni, ale uvidim. Treba se mi to povede postelovat mletim a mnozstvim.
    DWAY
    DWAY --- ---
    KOLU: 12 baru
    KOLU
    KOLU --- ---
    DWAY: no tak aspoň pověz, kolik ti manometr ukazuje se slepym sítkem.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam