• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    SRNECEK: no nejjednodušší je jít si sednou do studovny do Klementina a nebo do městské a pro kafe si zajít do tamního bufetu. Máš tam po ruce literaturu, přístup do databází, spoustu elektrických a velmi slušnou wifi.

    Jinak na tohle jsou lepší kavárny kde je dostatek místa a obsluha u pultu, pokud prostě ty hodiny chceš cucat jedno kafe - takže Starbucks, Costa coffe, Cross kavárny a podobné řetězce.
    SRNECEK
    SRNECEK --- ---
    Ahoj, uplne to sem nepatri, ale neznate nekdo klidnou kavarnu v Praze, v ktere by se dalo hodiny posedet a studovat? Dekuji.
    DWAY
    DWAY --- ---
    Koupili sme si https://www.doubleshot.cz/...7b3a2a4c29ccb6fc4d3dcd241&utm_source=Zpravodaj&utm_term=Nakupujte%20zde a trosku sem si ustrikl teda.

    To je smakota, ze sem si hned musel udelat druhou. Nakonec se tomu stelovani tlaku asi fakt nevyhnu, protoze ten prutok jeste neni idealni, ale uvidim. Treba se mi to povede postelovat mletim a mnozstvim.
    DWAY
    DWAY --- ---
    KOLU: 12 baru
    KOLU
    KOLU --- ---
    DWAY: no tak aspoň pověz, kolik ti manometr ukazuje se slepym sítkem.
    DWAY
    DWAY --- ---
    KOLU: to nevim jestli si troufam O.o
    KOLU
    KOLU --- ---
    výkres náhradních dílů bych měl taky, to ti ale asi k ničemu nebude...
    KOLU
    KOLU --- ---
    DWAY: myslíš špatně.

    dole odšroubuješ 4 šroubky, co po krajích držej šasi (3 mm imbus), cvakneš s ním dolu, trochu rozevreš a sundáš. z boku pak lokalizuješ OPV (overpressure valve, přetlakový ventil, viz to červený kolečko na fotce z trochu jiný mašiny - ale bude to vypadat stejně), vezmeš si do ruky 16 mm klíč (nebo 17, nejsu si jistej) a trochu povolíš ten seštihran na kterej je naražená silikonová hadička.
    ideálně to celý budeš dělat se slepym sítkem v páce při puštěný extrakci, abys viděl na manometru maximální tlak. nalaď to na 10 bar se slepou miskou.
    DWAY
    DWAY --- ---
    Tak to vypadá ze moc vysoký tlak. Ale to nemyslím ze se da na kavovaru nastavit. Koupili sme doubleshot. hadam, že zítra se ukáže jestli to je kavou.
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    MAR_TINA: a v karline a v miste / dejvicich.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    GUDRUN: https://www.doubleshot.cz/colombia-la-serrania-decaf
    obchod mají v alze v holešovicích
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    prosím, kde koupím v Praze nebo v e-shopu přiměřeně kvalitní kávu, bezkofeinovou, připravovanou tím švýcarským, nechemickým procesem? Doporučíte něco jiného, než mama coffee? Díky
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    LAAZI: Tungsram je Brněnská klasika, ale jedou tam Itálii. Běž si tam sednout v létě na zahrádku. To je moc příjemný místo.

    Pilát je stejný majitel.
    DWAY
    DWAY --- ---
    LAAZI: Lauru. Je to strasne "slabe" vidim to i pri tom prutoku. Pekna emulze tece jen chvili a relativne rychle uz tece jen obarvena voda. Nevim jestli delam neco spatne ja, nebo se zkazili oni.

    Zkusim koupit jine kafe na porovnani. Doubleshot bereme taky obcas, a ted sem dostal fakt dobre kafe k tomu kavovaru, musim se tam zastavit a zeptat se co to bylo. Skoda ze vetsinu toho sem zprasil kdyz sem se ucil s novym kavovarem, ale ke konci uz sme se dostali na dobre kafe. A pak sme prave nahodili tu lokalni, a nejak to neni ono.
    LAAZI
    LAAZI --- ---
    Tak kafe v Monogramu taky vyborny, ale trochu sem se na tom Kapucinaku ztratil a zistil sem, ze tam je tech kavaren jak kdyz, je jich tam vic proste.
    Ale nevim, jestli je ma cenu zkouset. Mozna az nekdy budu v dobrodruznem rozpolozeni.

    DWAY: A jaky kupujes kafe? Ja kupuju furt nakej Doubleshot a obcas si zabehnu pro naky Square Mile do Industry a imho dobry.
    A co vlastne znamena, ze ti to nechutna?
    DWAY
    DWAY --- ---
    HONCKA: tak jsem se dostal za cca 20ml / 20s ale kafe mi proste tolik nechutna. Obavam se, ze budu muset zmenit dodavatele.
    LAAZI
    LAAZI --- ---
    BOODIA: Aha zkusim diky, vzdalenostne je to v podstate to same jako ten cukr.

    KOLU: No co sem lehce googlil, tak ten s plochejma kamenama je stejne drahej (7k) a ten s konickejma je o 1k levnejsi.

    Stejne se pry nas admin vyjadril, ze jinej mlynek nebude, ze tady ten psali na internetu, ze je lepsi nez catler a proste ja si vymyslim zbytecnosti, ze to nemusi bejt prece uplne nejlepsi mlynek na svete, neco v tom smyslu, proste je to marny, je to marny, je to marny.
    Tak aspon si uziju lepsi kafe v kavarne, nez bych spachal ja v kanclu.
    BOODIA
    BOODIA --- ---
    LAAZI: monogram? 5 minut pesky z novych sadu...
    KOLU
    KOLU --- ---
    LAAZI: tak rocky je lepší, ale to ascaso jsem měl pocit, že je levnější.
    LAAZI
    LAAZI --- ---
    Jinak v Cukru maj furt vyborny kafe.

    KOLU: Rocky podle tebe neni dobry mlynek? Pouzivam doma a jediny co mi vadi je, ze nema kontinualni nastaveni.
    Na druhou stranu, kontinualni nastaveni v prostredi kanclu, kde si kazdej mele svoje kafe, ma ten problem, ze si musis nejak pamatovat, jak si to mel nastaveny, coz treba u toho Acsasa podle fotek nevim, jak bych udelal.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam