• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?
    BOODIA
    BOODIA --- ---
    SRNECEK: plastova v60, nejmin odebira teplo vode a nejmin tepla po zahrati vyzaruje, dzezvu nevim
    SRNECEK
    SRNECEK --- ---
    Ahoj, takova prakticka otazka, jaky material volite pro dzezvu (med?), V60 (porcelan?) a clever (sklo?)? Diky.
    VESPER_INDIGO
    VESPER_INDIGO --- ---
    KOLU: ne.
    KOLU
    KOLU --- ---
    sexy plná kouřová vůně? v tom případě hledáš co nejspálenější kafe a je vlastně úplně jedno jaký. doporučuju balirny.com
    VESPER_INDIGO
    VESPER_INDIGO --- ---
    KOLU: to je věc chuti. Klidně si ho pij, ale mně ho nenabízej, přijde mi to jako zdrada, když předtím je ta sexy, plná, kouřová vůně.
    KRUDD
    KRUDD --- ---
    ja si prave rikam nebo aspon ziju v domneni, ze kyselost je primarne otazkou puvodu kavy nez jejiho nasledneho prazeni a dalsiho zpracovani, chapu, ze to ma ucite nemalej vliv, ale ze by se to tak dalo zgeneralizovat to asi ne? jinak souhlasim, ze dobra kava muze byt i kyselejsi, ja to mam podle toho na co mam zrovna chut, nekdy to, nekdy ono
    KOLU
    KOLU --- ---
    kafe má bejt kyselý.
    VESPER_INDIGO
    VESPER_INDIGO --- ---
    Asiže tedy nespálené jsou některé L'OR co mají příměs robusty, protože nebyly kyselé zatím nikdy a je to jedna z mála káv, co znám, kde chuť není na pět kroků opačným směrem od vůně.
    KOLU
    KOLU --- ---
    VESPER_INDIGO: s výjimkou Illy Medium Roast je to v podstatě jistota. Jo, možná ještě bude existovat pár dalších Italskejch směsí co nebudou uhel, ale s jistotou vím jen o tomhle (a je to docela fajn kafe, na espresso, tak... jednou za rok, pak je to nuda - oříšky, čokoláda, náznak mandlí/marcipánu).
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    VESPER_INDIGO: nabízí se to, protože "spálená" káva bude chutnat stejně, takže je fuk, jestli pouzijes kvalitní nebo shit zrno..
    TOMBRIDER
    TOMBRIDER --- ---
    FARFELOO: v té kavárně co mají přímo v Alze mají doubleshot...
    SATAI
    SATAI --- ---
    VESPER_INDIGO: já bych řekl, že ano. Někdo ti řekne, že je to takový styl ;-)
    VESPER_INDIGO
    VESPER_INDIGO --- ---
    POHODAVOLE: a je možný, že většina káv prodávaných v Albertech atp. je spálená?
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    FARFELOO: jestli chceš s minimální kyselosti, tak kamarád v praze prazi "italskou" směs, která je rizla robustou, tak mohu kdyžtak nahodit kontakt, kdyby byl zájem.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    VESPER_INDIGO: když ji spalis na uhel :-)
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    takže to dost možná bude
    https://www.kavaprodej.cz/...kavove-smesi-100-arabica?attr[29][]=998&attributes=0&sortby=&paginate=9

    jako kávu do kanclu bych doporučoval si to koupit napřímo a nepodporovat ten kolos :)
    VESPER_INDIGO
    VESPER_INDIGO --- ---
    SATAI: já měl za to, že 100% arabica je přesně to, co bývá kyselé tedy.
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    FARFELOO: na strankach jje nejaky promo video a jsou tam zabery z baliren
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    SATAI: Říkám kanclové kafe. Něco na způsob Balíren, které děcka jedou i u nás. Doubleshot mě napadl, protože mají pod stejným brandem společnou kavárnu... ale nevím jaké mají parametry pro “největší českou pražírnu”.
    SATAI
    SATAI --- ---
    FARFELOO: "Alza káva je 100% arabica, která si vás získá naprosto vyváženou, plnou a perfektně vyladěnou chutí bez jakékoliv kyselosti. "
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    Viděl jsem, že Alza má svoje kafe v obchodech. Nevíte, kdo jim to praží? Jestli to je Doubleshot, tak by to mohl být zajímavej kandidát na kancl kafe, ne? Neměl jsem ho ovšem, jen se snažím odhadnout, jestli má význam zkoušet...
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    NOISEGATE: jo pockej, uz to ctu, den otevrenych dveri ... jasne, v ty prazirne... ja myslel ze otevreli kavarnu konecne .. tak nic, no, tak v praze ve frantiskansky zahrade se to da sehnat :-)
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    NOISEGATE: kde to tam maj? kupoval jsem od nich v praze v headshot coffee a bylo to fajn....
    v liberci jinak jezdim na kafe do kavarny bez konceptu na batch brew a super (mikyna nezaujala)
    NOISEGATE
    NOISEGATE --- ---
    Jestli jste nekdo ze severu tak doporucuju navstivit den otevrenych dveri v Nordbeans v Liberci, byl jsem minulej vikend a bylo to super. Pro amatera jako jsem ja fakt zajimavy info o prazeni, rovnou s nama uprazili jednu varku (za prazickou desne milej typek), pak cupping atd. Obcas vypisujou terminy na svym FB.
    NOISEGATE
    NOISEGATE --- ---
    SRNECEK: pokud ti nevadi obcas nakoupit online, tak posledni dobou beru kafe tady: https://www.manucafe.cz/zrnkova-kava-100-arabica-x2v10039 uz jsem to tu postoval, maj velmi slusny ceny, rozdil od treba Mama nepoznam.
    ADAM
    ADAM --- ---
    UMIAKI: imho to uplne spatne nedelam.
    1. mam benchmark, kdy si obcas objednam filtr v kavarne. chutna stejne/podobne, (a casto hur)
    2. experimentoval jsem se vsim moznym, mam teplomer, konvici s nastavitelnou teplotou, vodu mame dobrou (a nekolikrat jsme se stehovali)

    o workshopu zauvazuju. nicmene kava z tchiba/supermarketu: neda se pit, hurza.
    jakakoli cerstve prazena kava: vicemene OK, jestli stoji 300 nebo 1500, tak fakt nepoznam. presne jak pise DYSTOPIK
    SRNECEK
    SRNECEK --- ---
    KRUDD: Zkousil jsem Prazirnu, kávu nemají nejlevnější.

    SATAI:
    RYBKA:
    UMIAKI: Zkusím, díky.


    THAIGRR: Typika? To je to nove otevrene, ne?


    ADAM: Zkus si koupit zrna v Tchibu, daval jsem tomu opakovane sanci a nelze to pit.
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    UMIAKI: jo, to určitě jo.. :)
    Dřív jsem kupoval kafe z mamáče a CS, vyzkoušel jsem široký spektrum všemožnejch káv, někdy jsem si pochutnal víc, někdy míň. Když jsem se posledně stavil v CS jako nouzovce, když mi došlo kafe, bral jsem si nějaký za 12, 15 stovek/ kilo a ani jedno mi nijak extra nesedlo. Jsem zvyklej si kupovat brazilský pico mirante v balírnách, který je na eshopu za 360, vždycky ho dostanu za 300 kilo a to mi prostě chutná (a nekupuju ho, protože je levný. kupuval bych ho i kdyby stálo jednou tolik). Je mi jasný, že někomu jinýmu by nemuselo chutnat vůbec. Spousta lidí pije instantní kávu.. :)
    Tim jsem jen zdlouhavě chtěl říct, že cena neurčuje, jak si kdo pochutná a určovat hodnotu kávy, která je dobrá, zůstane vždycky jen s ohledem k tomu konkrétnímu jednotlivci
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    DYSTOPIK: To můžeš být jenom rád, protože na kávě dost ušetříš ;)
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    UMIAKI: podle mě nejde do 400 udělat kafe, který by chutnalo tobě. jak správně řikáš, hraje v tom roli spousta faktorů a ten nejdůležitější je chuť každýho jednotlivce. třeba moje mamča pije turka jihlavanku a podobnej shit. smrad hroznej. kdykoliv jsem jí udělal jakýkoliv presso, koupil jí french press, nebo cokoliv, prostě jí to nechutnalo. to je stejný, jako kdybych řek, že michal tučný je nejlepší zpěvák na světě. někdo si to jistě myslí, ale sto lidí, sto chutí. měl jsem doma kafe z modrejch hor přivezený přímo z jamajky, cibetkovou z vietnamu a leccos různýho, ale vždycky si víc pochutnám na kafi, který je mnohem levnější a udělám si ho tak, jak mam rád
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam