• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?





    *





    odkazy






    - jak na kávu

    - cuketka

    - home - barista




    *


    Kafe roku není:

    *

    JACOBS
    *





    rozbalit záhlaví
    KOLU
    KOLU --- ---
    VESPER_INDIGO: s výjimkou Illy Medium Roast je to v podstatě jistota. Jo, možná ještě bude existovat pár dalších Italskejch směsí co nebudou uhel, ale s jistotou vím jen o tomhle (a je to docela fajn kafe, na espresso, tak... jednou za rok, pak je to nuda - oříšky, čokoláda, náznak mandlí/marcipánu).
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    VESPER_INDIGO: nabízí se to, protože "spálená" káva bude chutnat stejně, takže je fuk, jestli pouzijes kvalitní nebo shit zrno..
    SATAI
    SATAI --- ---
    VESPER_INDIGO: já bych řekl, že ano. Někdo ti řekne, že je to takový styl ;-)
    VESPER_INDIGO
    VESPER_INDIGO --- ---
    POHODAVOLE: a je možný, že většina káv prodávaných v Albertech atp. je spálená?
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    FARFELOO: jestli chceš s minimální kyselosti, tak kamarád v praze prazi "italskou" směs, která je rizla robustou, tak mohu kdyžtak nahodit kontakt, kdyby byl zájem.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    VESPER_INDIGO: když ji spalis na uhel :-)
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    takže to dost možná bude
    https://www.kavaprodej.cz/...kavove-smesi-100-arabica?attr[29][]=998&attributes=0&sortby=&paginate=9

    jako kávu do kanclu bych doporučoval si to koupit napřímo a nepodporovat ten kolos :)
    VESPER_INDIGO
    VESPER_INDIGO --- ---
    SATAI: já měl za to, že 100% arabica je přesně to, co bývá kyselé tedy.
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    FARFELOO: na strankach jje nejaky promo video a jsou tam zabery z baliren
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    SATAI: Říkám kanclové kafe. Něco na způsob Balíren, které děcka jedou i u nás. Doubleshot mě napadl, protože mají pod stejným brandem společnou kavárnu... ale nevím jaké mají parametry pro “největší českou pražírnu”.
    SATAI
    SATAI --- ---
    FARFELOO: "Alza káva je 100% arabica, která si vás získá naprosto vyváženou, plnou a perfektně vyladěnou chutí bez jakékoliv kyselosti. "
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    Viděl jsem, že Alza má svoje kafe v obchodech. Nevíte, kdo jim to praží? Jestli to je Doubleshot, tak by to mohl být zajímavej kandidát na kancl kafe, ne? Neměl jsem ho ovšem, jen se snažím odhadnout, jestli má význam zkoušet...
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    NOISEGATE: jo pockej, uz to ctu, den otevrenych dveri ... jasne, v ty prazirne... ja myslel ze otevreli kavarnu konecne .. tak nic, no, tak v praze ve frantiskansky zahrade se to da sehnat :-)
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    NOISEGATE: kde to tam maj? kupoval jsem od nich v praze v headshot coffee a bylo to fajn....
    v liberci jinak jezdim na kafe do kavarny bez konceptu na batch brew a super (mikyna nezaujala)
    NOISEGATE
    NOISEGATE --- ---
    Jestli jste nekdo ze severu tak doporucuju navstivit den otevrenych dveri v Nordbeans v Liberci, byl jsem minulej vikend a bylo to super. Pro amatera jako jsem ja fakt zajimavy info o prazeni, rovnou s nama uprazili jednu varku (za prazickou desne milej typek), pak cupping atd. Obcas vypisujou terminy na svym FB.
    NOISEGATE
    NOISEGATE --- ---
    SRNECEK: pokud ti nevadi obcas nakoupit online, tak posledni dobou beru kafe tady: https://www.manucafe.cz/zrnkova-kava-100-arabica-x2v10039 uz jsem to tu postoval, maj velmi slusny ceny, rozdil od treba Mama nepoznam.
    ADAM
    ADAM --- ---
    UMIAKI: imho to uplne spatne nedelam.
    1. mam benchmark, kdy si obcas objednam filtr v kavarne. chutna stejne/podobne, (a casto hur)
    2. experimentoval jsem se vsim moznym, mam teplomer, konvici s nastavitelnou teplotou, vodu mame dobrou (a nekolikrat jsme se stehovali)

    o workshopu zauvazuju. nicmene kava z tchiba/supermarketu: neda se pit, hurza.
    jakakoli cerstve prazena kava: vicemene OK, jestli stoji 300 nebo 1500, tak fakt nepoznam. presne jak pise DYSTOPIK
    SRNECEK
    SRNECEK --- ---
    KRUDD: Zkousil jsem Prazirnu, kávu nemají nejlevnější.

    SATAI:
    RYBKA:
    UMIAKI: Zkusím, díky.


    THAIGRR: Typika? To je to nove otevrene, ne?


    ADAM: Zkus si koupit zrna v Tchibu, daval jsem tomu opakovane sanci a nelze to pit.
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    UMIAKI: jo, to určitě jo.. :)
    Dřív jsem kupoval kafe z mamáče a CS, vyzkoušel jsem široký spektrum všemožnejch káv, někdy jsem si pochutnal víc, někdy míň. Když jsem se posledně stavil v CS jako nouzovce, když mi došlo kafe, bral jsem si nějaký za 12, 15 stovek/ kilo a ani jedno mi nijak extra nesedlo. Jsem zvyklej si kupovat brazilský pico mirante v balírnách, který je na eshopu za 360, vždycky ho dostanu za 300 kilo a to mi prostě chutná (a nekupuju ho, protože je levný. kupuval bych ho i kdyby stálo jednou tolik). Je mi jasný, že někomu jinýmu by nemuselo chutnat vůbec. Spousta lidí pije instantní kávu.. :)
    Tim jsem jen zdlouhavě chtěl říct, že cena neurčuje, jak si kdo pochutná a určovat hodnotu kávy, která je dobrá, zůstane vždycky jen s ohledem k tomu konkrétnímu jednotlivci
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    DYSTOPIK: To můžeš být jenom rád, protože na kávě dost ušetříš ;)
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    UMIAKI: podle mě nejde do 400 udělat kafe, který by chutnalo tobě. jak správně řikáš, hraje v tom roli spousta faktorů a ten nejdůležitější je chuť každýho jednotlivce. třeba moje mamča pije turka jihlavanku a podobnej shit. smrad hroznej. kdykoliv jsem jí udělal jakýkoliv presso, koupil jí french press, nebo cokoliv, prostě jí to nechutnalo. to je stejný, jako kdybych řek, že michal tučný je nejlepší zpěvák na světě. někdo si to jistě myslí, ale sto lidí, sto chutí. měl jsem doma kafe z modrejch hor přivezený přímo z jamajky, cibetkovou z vietnamu a leccos různýho, ale vždycky si víc pochutnám na kafi, který je mnohem levnější a udělám si ho tak, jak mam rád
    KUKIDE
    KUKIDE --- ---
    UMIAKI: souhlas káva podle mé zkušenosti musí bejt od 600 za kilo :)
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    ADAM: Tak to má potenciál... v kávě je hrozně moc hledisek, které se musí brát v úvahu, aby byl výsledek dobrý. Surovina, pražení, mletí, kvalita vody, způsob a přesnost přípravy. Byl třeba někdy na cuppingu nebo nějakém workshopu o ochutnávání kávy? Jasně, je to snobárna jako prase ale...

    Podle mě nejde za 400 za kilo udělat dobrou kávu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam