• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    SAMGARR: www.ceskava.cz
    KRUDD
    KRUDD --- ---
    SAMGARR: mrkni na diskuzi niz kolem 22.1. najdes tam par tipu :-)
    EXAGE
    EXAGE --- ---
    SAMGARR: http://www.kavaruzova.cz/ Coffe Source (mají otevřeno jen po-pá)
    SAMGARR
    SAMGARR --- ---
    Zdar, kam v Praze pro kavu, kdyz se mi nechce do holesovickych Baliren? Idealne v centru, za rozumnou cenu a nemela by to byt uplna kyselina.
    KOLU
    KOLU --- ---
    DWAY
    DWAY --- ---
    HONCKA: jo to asi jo, ale když si mam vybrat mezi hnusnou vodou a ekologii tak holt voda. Filtraci nechcu resit do obecního bytu. Jak se budem stěhovat tak to budu resit.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    DWAY: ja prave tu RO budu mit a kupovat vodu v plastu mi prijde krajne neekologicky
    DWAY
    DWAY --- ---
    HONCKA: ja kupuju balenou vodu do kavovaru
    KOLU
    KOLU --- ---
    ZUZKAOU: SCAA Water Quality Report se tomu věnuje, LM water calculator ti rovnou vyplivne RO vodu jako korozivní. Potřebuješ minimálně 40 ppm (v mg CaCO3) alkalinitu, jinak ti to prostě rozpouští kovy.
    extrémně čistá voda je korozivní, tečka. podobně jako voda zbavená alkalinity je kyselá a napadá mosaz a sváry na nerezu...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KOLU: cože? Jakým mechanismem a jak tomu zabrání stopové množství minerálů?
    KOLU
    KOLU --- ---
    HONCKA: jo, remineralizator je normálně další "pixle" po cestě, klidně po odbočce do akvária, ideálně před expanzní tank pro kávovar. doplňovat furt vodu do nádržky je opruz, ohřívá se od boileru, a tak... malinkej expanzní tank někde v chládku mi příjde mnohem lepší. plus si tam dej odbočku na pití.
    v práci máme bwt bestmin s bypasem na 25 % myslim, je to super. v YES kafe jsme měli nějakou obyč remineralizační patronu určenou na pití a bylo to moc tvrdý (celá osmoza od Mangala.cz), tak jsem kolem toho musel nacpat bypass s jehlovym ventilem. ale chuťově možná ještě lepší, jak to bwt. takže pokud bude na vybranou, bral bych remineralizační patronu s hodně hrubě mletou náplní. a nebo fakt jet do tanku a míchat si to, ale je to opruz.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    KOLU: diky, to sem netusil, jinak nevis, ten remineralizator, jde zapojit nejak po ceste? Resp ze bych pred nim mel vyvod pro akvaria, morska voda se micha s cisty osmoticky. Mozna ani ta expanzka nebude potreba, mam la cimbali m31 bistro a to ma krome primyho napojeni cca 3 l nadrzku, tak bych to automaticky doplnoval primo do ni
    KOLU
    KOLU --- ---
    HONCKA: čistá RO/destilovaná voda je poměrně agresivní a poškodí ti kávovar.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    KOLU: na akvarko jeste nevim, pokud pojedu metodu, kde neni nutny menit vodu, tak dojednoho budu potrebovat akorat doplnovat odpar tj pocitam tak okolo 3l tydne a do druhyho 10l kazdych 14 dnu. BTW je nutny ten remineralizator? Ja mel za to, ze se to pouziva, kdyz normalne to clovek pije a ne, kdyz toho vypiju cca deci denne ve 3 espressech, kdyz jinak mame vodu dobrou (Karany), akorat je dost tvrda
    KOLU
    KOLU --- ---
    HONCKA: určitě ano. a pokud budeš mít na akvárno nějakou s menším výkonem (ono to asi denně nesežere tolik litrů, co?) tak k ní holt nacpeš dostatečně velkou expanzní nádobu jenom pro kávovar a nezapomenout na remineralizátor (nebo bypass).

    jinak jo, mám v provozu dvě RO v dvou kavárnách v Berlíně (a průběžně servisuju pár dalších) a ještě si trochu pamatuju, jak nám sloužila RO v YES kafe na Letný.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    BOODIA: Mame doma dost tvrdou a alkalickou vodu, zatim to resim tou Britou.
    BOODIA
    BOODIA --- ---
    HONCKA: v kavarnach mame ro, doma mam jen konvici od brity... zalezi na slozeni vody, nekde to pomuze, nekde staci jen obyc filtrace... nicmene vyvod navic asi neuskodi ne? :D
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    Používáte někdo ke kávovaru reverzní osmózu? V létě plánuju rekonstrukci bytu a RO si budu pořizovat kvůli akvaristice, tak jestli si mám z ní nechat vytáhnout dalsí vývod ke kávovaru.
    KRUDD
    KRUDD --- ---
    KOLU: hele primacafe jsem bral ted testovaci balicek a byl jsem dost zklamany :-( kdysi jsem tam kupoval a bylo to fajn
    VESPER_INDIGO
    VESPER_INDIGO --- ---
    KOLU: ok, díky.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam