• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?
    COLBEN
    COLBEN --- ---
    bohuzel domu se mi to nevleze, ale zaujal me tenhle inzerat az bych se trosku bal, ze to je fejk kvuli cene
    kavovar italske znacky Rancilio S26 - Brno - Bazoš.cz
    https://elektro.bazos.cz/inzerat/126987303/kavovar-italske-znacky-rancilio-s26.php
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    Nejlepší je kafe, když se po 40 minutách dopíjí z misky.
    KOLU
    KOLU --- ---
    YARIN: ona se extrakce postupně zpomaluje. Jako při cuppingu. Prostě to zalejes a moc do toho nehrabes, kolem 3-4 minuty hrabnes do toho bordelu, co se udělal na hladině, aby to kleslo, a necháš to stát.
    YARIN
    YARIN --- ---
    BLACK_ONYX: osm minut? a proc vsude ctu louhujte max ctyri minuty? to je docela darda rozdil v case teda
    TENZO
    TENZO --- ---
    DWAY: To asi jo no. Skoda ze uz to nedelam do Olomouce je to kousek:)
    DWAY
    DWAY --- ---
    TENZO: jako vymenit bych to zvladl i sam :) ale lepsi asi na celou tu generalku to dat. Uz ho mame par let, tak asi nebude od veci vymenit tesneni a tak. Doma delam akorat odvapnovani pres backflush.
    KURE
    KURE --- ---
    BULHI: je možný, že to Není bullshit/scam?
    TENZO
    TENZO --- ---
    DWAY: Aha ja myslel ze to budes menit sam:)
    DAVE_PAGE
    DAVE_PAGE --- ---
    DWAY: Urcite zkus toho Kastana. Mame od nej ve firme kavovar. Servis, pristup, vsechno na urovni.
    DWAY
    DWAY --- ---
    TENZO: to zni super, ale dostat ten kavovar do prahy z ostravy bude trosku fuska.
    TENZO
    TENZO --- ---
    DWAY: Na Bezzeru coffeehub praha. je to jejich ofiko servis
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    KYTT: Já mám Sette 270 a dělám espresso a v60/překap :-) Jsem totálně spokojený, ale příště bych koupil buď Sette 30 (protože na doma prostě tolik nastavení není třeba) nebo tu nejdražší Sette 270 s váhou.
    KULHY
    KULHY --- ---
    KYTT: Nekdy v prosinci prijde Niche, pak muzu podat report, ale ze zvesti co koluji na netu vcetne tech od Jamese Hoffmana to vypada na ultimatni reseni na domaci kafe od espressa po filtr.
    NTR23
    NTR23 --- ---
    DWAY: Kafe Servis na Partyzánském náměstí v Ostrave. Pan Kaštan je odborník
    DWAY
    DWAY --- ---
    Nevite nekdo kde se da koupit nahradni penovaci vec na kavovar. Ostrava nebo Praha. A pripadne nejaky servis na generalku ale to jen ova.

    KYTT
    KYTT --- ---
    Ahoj, zvažuju upgrade mlýnku. Teď mám základní Wilfu Svart, ale přemýšlím nad nákupem Europiccoly a obecně experimentováním s espressem. Tudíž bych chtěl něco co zvládne základní filtr metody (V60, AP) i espresso. Z researche mi zatím vypadává Niche Zero nebo Baratza Sette 270. Ma někdo zkušenost s některým z nich? Zvládá to co popisuju? Díky!
    BOODIA
    BOODIA --- ---
    UMIAKI: ja treba na french press melu jak na v60 ;)
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    ADAM: No, maximální hrubost Sette je prý tak cca na chemex. French Piss v něm už neuděláš, tak možná proto. Sette má 27 základních hrubostí a já třeba espresso dělám na 9 a filtr na 14-16, takže do hrubosti mám ještě prostoru hodně. Zdá se mi u těch konických mlýnků logické, že nejde, aby byly konzistentní na hrubé mletí a jemné mletí zároveň.
    ADAM
    ADAM --- ---
    vysvetlete mi, proc u sette maji jen 3* na drip a u levnejsich encore a virtuoso maji 4-5*?
    https://baratza.com/wp-content/uploads/2019/05/Comparison-Chart-v3_10-4.29.19.pdf
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam