UMIAKI,
KYTT: no ja nevim, jak nejsem profi somelier, tak nemam pro to uplne tu terminologii :-)
ta chut je takova plnejsi, intenzivnejsi, jde mnohem agresivneji do kysela (coz ja hodne rad) ... z MM mi prijde, ze by to vylezlo taky, ale ne s 6g/100ml, musel bych tam dat tak 10
ono to neni o tom boschi, ten mozna poprve zazil vyberovy kafe, ale takhle mi chutna filtr i treba v doubleshotu nebo jinde kde delaji batch brew, z aeropressu mi leze podobna chut ... mozna je to vyssi teplotou vody? protoze aeropress zalejvam z trochu "protoceny" rychlovarky, cili tak 95 a nechavam extrahovat tak pul minutky max (delam z nouze tak jeden aeropress za rok, hlavne zadny soudy)
nebo jestli je to objemem? delam 500ml kafe, nekde pisou se je MM spis na litr a vic?
zkousel jsem vsechno mozny, poslat tam davku vody aby se zahrala hlavice, stal jsem nad tim jak trouba a michal v kornoutku aby se to vsechno vylouhovalo... a stejne to nebylo ono