• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?
    CHOBOT
    CHOBOT --- ---
    SAMIEL: jednota
    SAMIEL
    SAMIEL --- ---
    Víte někdo, jestli je v Táboře nějaká schopná kavárna, kde dělají dobrou filtrovanou?
    REEN
    REEN --- ---
    Mimochodem teď ujizdim na tomhle: https://www.candycane.coffee/produkt/chelbesa-danche-etiopie/. Opravdu vyborny kafe…
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    MIKEKT: Tchyně má 5000 series a je to v pohodě (mimo ucha u zásobníku na vodu, které se hned rozbilo). Ale koukám že stojí víceméně stejně jako 3200.
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    CMLKA:
    UMIAKI: a máte tip na nějaký model? Kolega má 3200 a prý se ty levnější liší jen tím, že umí méně typů kafe. Je to tak?
    PETATA
    PETATA --- ---
    CMLKA:
    UMIAKI: díky oběma, už je na cestě :)
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    UMIAKI: delala jsem na nej reklamy a vypadal fakt super musim rict, i hodnoceni bylo dobre, jako ten system bez hadicek je fakt k nezaplaceni
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    CMLKA: mesic s Timemore C2 a furt super. Jako driv jsem si tak cca od 12 g furt tocila klickou a prihazovala na vahu, jestli uz jsem umlela tech potrebnejch 18 a furt ne, bylo to tak na 4krat, nez se mi to povedlo....Tedka tocim, tocim, hodim na vahu a mam 22 :) Spis nez hadat se doma, jestli ten druhej namele kavu, se o to perem :) Takze znovu fakt doporucuju...jo a cetla jsem nejaky srovnani a mezi Timemore a Comandante uz pry velky rozdil neni
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    Já jsem zkoušel Lamanti a byl příjemně překvapen kvalitou výsledného espressa. Mléko taky umí.
    MESKALITO
    MESKALITO --- ---
    PETATA: Krups
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    PETATA: Za mě nějaký Philips Latte Go 🙂 osobní zkušenost v pohodě a děti s tim nebudou mít problém, pokud zvládnou otevřít ledničku.
    PETATA
    PETATA --- ---
    RUI: ok

A je nějaká značka které se vyhnout?
    RUI
    RUI --- ---
    PETATA: Pak za sebe můžu doporučit některý z DeLonghi vyšší kategorie - u jednotlivých modelů se dá porovnat "kávové menu" a zjistit, co všechno umí (latte zvládne snad každý). Nicméně cenově je to adekvátně dražší, v podstatě jde o násobky ceny stroje, co doporučoval KURE.
    KURE
    KURE --- ---
    PETATA: ah, překlíd jsem slovo latte. :) tak nic. sorry.
    PETATA
    PETATA --- ---
    KURE: díky, musím říct, že cenou by mě to sice lákalo, ale bohužel ten mléčný systém je hrozný opruz. A mléčnou pěnu si dělají k snídani i děti a tohle by nedaly. Ty potřebují jen zmáčknou čudlík a za chvíli přijít k hotovému
    PETATA
    PETATA --- ---
    Máte prosím doporučení na automatický kávovar? 9 let jsme měli Siemens, ale už první odešel ještě v záruční době a u tohoto jsme před rokem měnili spařovací jednotku (což je asi nejdražší náhradní díl) , před měsícem přestal fungovat systém na mléko a v posledních dnech tekla káva čím dál tím vodovatější a včera namlel pár zrn a začal hlásit, že mu došla (i když je zásobník plný)....
    Už do něj asi nemá cenu investovat, jeszli se za rok zase vysype...

S čím jste spokojeni? Nemáme speciální požadavky, jen si chci ráno zmáčknout oblíbenou kávu a pak přijít k hotovému latte. Takže opravdu automat
    Máme hodně tvrdou vodu
    A oceníme slušný servis

Díky za tipy
    KOLU
    KOLU --- ---
    DWAY: Detergent není na vodní kámen. Je to v podstatě velmi penivej prášek na praní. Do vodní nádržky to určitě nedávej. Tam patří odvapnovac, když máš teda pocit, že v tom máš vodní kámen.
    DWAY
    DWAY --- ---
    NOISEGATE: pravda, good point.
    NOISEGATE
    NOISEGATE --- ---
    DWAY: nevim co pouzivas za detergent, ja Cafizu, a do plastovy nadrzky bych to nedaval, omylem jsem do toho namocil cast plastove rukojeti od paky a udelalo to s ni nepekny veci
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam