ANEZAK397: tady se s mistrem Hoffmanem neshoduju. Zkoušel jsem vypínat, jakmile se objeví káva, ale množství, které vyteče, je silně závislé na tom, jak byla konvička rozehřátá. Za mě tam díky předčasnému vypnutí zůstane zbytečně moc vody.
Osvědčilo se mi spíše si po objevení kávy pár vteřin počkat, teprve pak vypnout a nechat to dotéct do horní části konvičky.
Víko mám otevřené vždycky, bez toho to neuhlídám.
Poloviční výkon plotny je ideál.
Filtr nedávám, přijde mi, že kazím princip "konvičkového" vaření kávy. V čem ten filtr chuťově vůbec pomůže?
Horká voda urychlí zahřátí, takže se kafe asi nepřepaluje tak moc, ale dělám dle nálady.
Adaptér nepoužívám, dělám klasicky na plynu na nejmenším hořáku.
Ale sto lidí, sto chutí samozřejmě. Známá to odstavuje, až když slyší bublat dole zbytek vody a vytéká ji ta závěrečná bublinková pěna.