• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    DYSTOPIK: ten link mi nefunguje, chatbote. Znovu a lepe, pls.
    BOAR
    BOAR --- ---
    tak moccamaster je doma, ted jeste nejakej mlynek, asi rucni (na el. neni misto) kterej bude rychlejsi, nez hario.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Kuchyňskou váhu máme na aaa baterky a dáváme tam nabíjecí
    Druhá sada v záloze je nabitá, takže nedochází k failu chci kafe a nejde váha.
    Ale mám drahou velkou mrchu kvůli zavařování.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    LUCIASHECK: a teď si představ, že máš nabíjecí myš
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    jenom bych ještě chtěl odpřísáhnout, že nejsem čínskej chatbot:)
    Prostě jen mam pocit, že každá věc má svou cenu a nerad utrácim, když to neni potřeba - je to prostě kus plastu s hrstkou jednoduchý elektroniky
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    Já při výběhu váhy chtěl především, aby byla snadno omyvatelná a neměla žádný gumový čudlíky, nebo něco, za čim zůstane špína, nebo se tam dostane voda. V životě jsem měl dvě digi kuchyňský a 4 takový ty, říká se jim zlatnická váha - prostě na drogy a člověk když přestane fungovat a otevře jí, tak zjistí, že je nějakej mini tišťák s drátkem k baterce, displeji a takovej až nepochopitelně jednoduchej tlakovej senzor. Je to jednoduchý zařízení a dřív nebo později se může odporoučet, bez ohledu na značku. K těmhle věcem se chovám jak se patří, ale bez dvodu mi odešlo už 5 těhle zařízení..

Nejedná se o žádný zboží, který by procházelo nějakejma technologickejma inovacem, za který bych měl pocit, že si výrobci zasloužej ty peníze. Jen se lehce mění design a podobně, možná nějak přidáš logo. Nemam rád nakupování věcí z číny, ale váhu si prostě nekoupíte od férovýho místního výrobce, kterej to dělá doma na koleni. Každej si to zadá v číně a člověk si pak může koupit váhu za 2-3 tisíce, nebo tu samou z číny. Navíc jsem si všimnul, že nějaký to zboží (mluvim teda o aliexpresu) už nechodí každý zvlášť z místa výroby, ale třeba z nějakejch přepravišť po evropě, takže snad se to zboží trochu víc kumuluje a nenese to takovou uhlíkovou stopu.

Každopádně jsem si koupil váhu tohohle typu
    https://www.aliexpress.com/item/1005007116585978.html?spm=a2g0o.productlist.main.19.5429eETkeETkZw&algo_pvid=e3667f94-97f5-4f07-8468-fa6af6fb08a5&algo_exp_id=e3667f94-97f5-4f07-8468-fa6af6fb08a5-9&pdp_npi=4@dis!CZK!709.36!354.66!!!209.17!104.58!@210388c917367077370266158e9094!12000039455107225!sea!CZ!799589389!X&curPageLogUid=IGL4C8XYNwN3&utparam-url=scene:search|query_from:
    stála nějak pod 300, mam jí tak rok, za tu dobu jsem jí nabíjel asi třikrát - když slábne baterka, tak jsou míň výrazný čísla, ale odvážim si co potřebuju a nabitá je za chvíli. Jde snadno omejt, měří na jedno desetiný a je tam časovač (začne měřit, když se změní hodnota od táry) a nic víc nepotřebuju. Když přestane sloužit, tak mi nebude líto, že jsem za ní dal dvojku
    MICTECH
    MICTECH --- ---
    Dobra alternative ke klasicke vaze muze byt
    Subscale
    https://subminimal.com/products/subscale
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    BRUKEV: Taky jsem tu otazku puvodne chtela polozit… a pak jsem si vzpomnela na hlasite “DOPRDELEKURVADRAT!” u nenabity vahy, kdyz jsem FAKT CHTELA kafe :-D
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Pls,.proc je pro vas dulezite,.aby to vazilo pri nabijeni?
    LAAZI
    LAAZI --- ---
    KOLU: No to neni, pry to maji prave udelany tak, ze ta cast s elektronikou je dole a nahore je ta vazici plocha, akorat obalena nejakym materialem wrapnutym pres tu cast s elektronikou, popisujou to v tom videu.
    KOLU
    KOLU --- ---
    LAAZI: To je to stejný jako Acaia (pokud dobře vidím)...
    LAAZI
    LAAZI --- ---
    KOLU: Jeste jsem se dival na https://decentespresso.com/decentscale , ale na to aby se clovek prestehoval do Ameriky, na coz ted pry neni vhodna doba.
    KOLU
    KOLU --- ---
    LAAZI: Ohaus navigator jestli to musíš mít permanentně v zasufce
    LAAZI
    LAAZI --- ---
    KOLU: V tom pripade je vse ztraceno a opravdovou vahu nelze vyrobit.
    KOLU
    KOLU --- ---
    LAAZI: acaia ti pri nabijeni bude ukazovat nesmysly (relativne, hlavne podle toho jak bude ten kabel dal vest a jakej to bude kabel), pac ten kabel se zapojuje do ty vrchni casti, cili do te, na kterou pokladas zavazi...
    PUSCHPULL
    PUSCHPULL --- ---
    LAAZI: za tu dobu co váhu mám jsem dobíjel jen jednou. Používám každý den při přípravě espressa.
    LAAZI
    LAAZI --- ---
    PUSCHPULL: Ta vypada dobre, jeste lepe vypada ten jejich model se zkosenym displayem, coz je super napad, ale bohuzel dle manualu nejsou vodeodolne, ani nejdou pouzivat pri nabijeni, takze jsem to vzdal a objednal Acaiu. :|

Diky vsem za tipy, obzvlast MICTECH, much appreciated.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    DEIKSAC: ja mam todle, to se teda vypina po chvilce, ale uz to mam taky tak dva roky urcite...
    Váha Kaffia Square 2 kg / 0,1 g | GourmetKava
    https://www.gourmetkava.cz/cs/digitalni-vahy/vaha-kaffia-square-2-kg-01-g-1433p
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    Já kdybych si dneska chtěl kupovat takový bazmek, asi bych se plácl přes kapsu a koupil si tohle: https://xbloom.com/products/xbloom-studio?variant=46387383566560
    (s integrovaným mlýnkem a váhou.)
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    BOAR: Asi k tomu nemam vyhrad. Jako nekalibroval jsem to nikdy, ale kdyz pecu a prisypavam po troskach sul/kvasnice, tak to pricetne reaguje a kdyz neco prezenu a vratim to zpatky, tak je to konzistentni.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam