• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?
    NOISEGATE
    NOISEGATE --- ---
    NINE_OF_NINE: mám stejnou, mám ji 6 let, používám denně, baterky jsem měnil tak 3x?. Až se rozbije, koupím znovu. Skvělej kup.
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    BOAR: Na filtr mám Kingrinder P1 doporučený Jamesem Hoffmannem, vyšel z Amazonu myslím asi na 1250 Kč. Má dvě vady: tělo je plastové, takže pokud zrna nezvlhčíš (triviální, trik se zamícháním mokrou lžičkou), namleté kafe se ti bude staticky držet na nádobce, a dále můj kus má o kousíček vychýlenou mlecí osu - a je možné, že by mi to reklamovali, ale tbh nestálo mi to za to protože i s tím mele o poznání líp než hario a pochopitelně i rychle. Viz videorecenzi.
    NINE_OF_NINE
    NINE_OF_NINE --- ---
    Možná jsem barbar, ale jako váhu na kávu mám tuhle
    https://a.aliexpress.com/_Eu0jGri

Je na 2xAAA, které jsou doma taky stále nabité. Když přišla testoval jsem ji a žádnou odchylku jsem nepozoroval. Pravda, je to pár let. Měl bych to udělat znovu.
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    BOAR: Skoro vsechno je rychlejsi nez Hario. Na cena/vykon na filtr nejlip vychazi timemore.
    PUSCHPULL
    PUSCHPULL --- ---
    BOAR: na filtrovanou je to rychlé, na espresso (melu na dvojité espresso cca 17-18 gramů kávy a trvá to tak 75 vteřin. Nezávodím, užívám si to každé ráno. :-)
    Skvělé je ta možnost udržování v čistotě oproti elektrickým mlýnkům, které jsou trochu náročnější na údržbu do čistotu. :-)

PUSCHPULL
    PUSCHPULL --- ---
    BOAR: Já používám už více než rok Comandante C40 MK4 a jsem maximálně spokojený. Cena není malá, ale kvalita je excelentní. Používám na espresso a zakoupil jsem si rovněž Comandante Red Clix na dvakrát jemnější nastavení hrubosti mletí. Na espresso nutnost, na filtrovanou kávu zbytečné. :-)
    KOLU
    KOLU --- ---
    Ty timemore mirror jsou fajn, nebo jak se to... A stejný jako felicita, což je obslehla Acaia
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    BRUKEV: když dám vyhledat coffee scale, tak mi to tu, co mam ukáže za 190 včetně poštovnýho, ale když dám kopírovat url, tak to vytvoří předlouhej odkaz, kterej směřuje na 404. Nevim co dělám špatně, ale vopravdickej a nefalšovanej četbot by to určitě zvlád :))
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    DYSTOPIK: ten link mi nefunguje, chatbote. Znovu a lepe, pls.
    BOAR
    BOAR --- ---
    tak moccamaster je doma, ted jeste nejakej mlynek, asi rucni (na el. neni misto) kterej bude rychlejsi, nez hario.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Kuchyňskou váhu máme na aaa baterky a dáváme tam nabíjecí
    Druhá sada v záloze je nabitá, takže nedochází k failu chci kafe a nejde váha.
    Ale mám drahou velkou mrchu kvůli zavařování.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    LUCIASHECK: a teď si představ, že máš nabíjecí myš
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    jenom bych ještě chtěl odpřísáhnout, že nejsem čínskej chatbot:)
    Prostě jen mam pocit, že každá věc má svou cenu a nerad utrácim, když to neni potřeba - je to prostě kus plastu s hrstkou jednoduchý elektroniky
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    Já při výběhu váhy chtěl především, aby byla snadno omyvatelná a neměla žádný gumový čudlíky, nebo něco, za čim zůstane špína, nebo se tam dostane voda. V životě jsem měl dvě digi kuchyňský a 4 takový ty, říká se jim zlatnická váha - prostě na drogy a člověk když přestane fungovat a otevře jí, tak zjistí, že je nějakej mini tišťák s drátkem k baterce, displeji a takovej až nepochopitelně jednoduchej tlakovej senzor. Je to jednoduchý zařízení a dřív nebo později se může odporoučet, bez ohledu na značku. K těmhle věcem se chovám jak se patří, ale bez dvodu mi odešlo už 5 těhle zařízení..

Nejedná se o žádný zboží, který by procházelo nějakejma technologickejma inovacem, za který bych měl pocit, že si výrobci zasloužej ty peníze. Jen se lehce mění design a podobně, možná nějak přidáš logo. Nemam rád nakupování věcí z číny, ale váhu si prostě nekoupíte od férovýho místního výrobce, kterej to dělá doma na koleni. Každej si to zadá v číně a člověk si pak může koupit váhu za 2-3 tisíce, nebo tu samou z číny. Navíc jsem si všimnul, že nějaký to zboží (mluvim teda o aliexpresu) už nechodí každý zvlášť z místa výroby, ale třeba z nějakejch přepravišť po evropě, takže snad se to zboží trochu víc kumuluje a nenese to takovou uhlíkovou stopu.

Každopádně jsem si koupil váhu tohohle typu
    https://www.aliexpress.com/item/1005007116585978.html?spm=a2g0o.productlist.main.19.5429eETkeETkZw&algo_pvid=e3667f94-97f5-4f07-8468-fa6af6fb08a5&algo_exp_id=e3667f94-97f5-4f07-8468-fa6af6fb08a5-9&pdp_npi=4@dis!CZK!709.36!354.66!!!209.17!104.58!@210388c917367077370266158e9094!12000039455107225!sea!CZ!799589389!X&curPageLogUid=IGL4C8XYNwN3&utparam-url=scene:search|query_from:
    stála nějak pod 300, mam jí tak rok, za tu dobu jsem jí nabíjel asi třikrát - když slábne baterka, tak jsou míň výrazný čísla, ale odvážim si co potřebuju a nabitá je za chvíli. Jde snadno omejt, měří na jedno desetiný a je tam časovač (začne měřit, když se změní hodnota od táry) a nic víc nepotřebuju. Když přestane sloužit, tak mi nebude líto, že jsem za ní dal dvojku
    MICTECH
    MICTECH --- ---
    Dobra alternative ke klasicke vaze muze byt
    Subscale
    https://subminimal.com/products/subscale
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    BRUKEV: Taky jsem tu otazku puvodne chtela polozit… a pak jsem si vzpomnela na hlasite “DOPRDELEKURVADRAT!” u nenabity vahy, kdyz jsem FAKT CHTELA kafe :-D
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Pls,.proc je pro vas dulezite,.aby to vazilo pri nabijeni?
    LAAZI
    LAAZI --- ---
    KOLU: No to neni, pry to maji prave udelany tak, ze ta cast s elektronikou je dole a nahore je ta vazici plocha, akorat obalena nejakym materialem wrapnutym pres tu cast s elektronikou, popisujou to v tom videu.
    KOLU
    KOLU --- ---
    LAAZI: To je to stejný jako Acaia (pokud dobře vidím)...
    LAAZI
    LAAZI --- ---
    KOLU: Jeste jsem se dival na https://decentespresso.com/decentscale , ale na to aby se clovek prestehoval do Ameriky, na coz ted pry neni vhodna doba.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam