• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Vyzkoušeli jsme kavárnu od Jihlavanky. Je retro a podává turka - CzechCrunch
    https://cc.cz/vyzkouseli-jsme-kavarnu-od-jihlavanky-je-retro-podava-turka-na-stojaka-a-sidli-na-palmovce/
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    Někdo kafe z Nomy? :)
    From the noma kitchen to yours · Noma Projects
    https://nomaprojects.com/
    PUSCHPULL
    PUSCHPULL --- ---
    CABANNOS: tak chci dobré kafe?
    ... nebo šetřit!
    :-)
    CABANNOS
    CABANNOS --- ---
    Nemáte někdo zkušenost s https://df64coffee.com/? V baneru se píše, že na doručení v rámci EU se nevztahují daně. Jak to mám chápat, netušíte?
    PUSCHPULL
    PUSCHPULL --- ---
    Za mě:
    Kilo dobré kávy (arabiky z kvalitní pražírny) cca 800 Kč já zatím kupuji cca za 650
    Barista: to neovlivním. Ale pořád se vzdělávám a snažím se vždy udělat kávu tak jako by byla ta poslední v životě!
    Dobrý mlýnek!! Používám ruční, Comandante, vždy po použití důkladně vyčistím. Tento mlýnek se vyčistí za minutku.
    Stále sleduji kvalitu pražení mé oblíbené pražírny! Pokud je výkyv kvality, konzultuji s pražičem!
    Kávovar: až odejde moje Gaggia Classic, tak půjdu do něčeho lepšího.
    Ceny začínají tak okolo 25 tisíc, ale okolo 40-60 už se dá koupit velmi slušný kávovar. (Ne automat!!!!!)
    Prefeuji značku ECM, ale našlo by se i pár jiných.

To je můj "Test kávovarů" a "Tajemství perfektní kávy."

P.S. s ohledem na počasí, dnes jsem udělal své první letošní "Cold Brew"
    PUSCHPULL
    PUSCHPULL --- ---
    Ještě sem našel toto:
    Tajemství perfektní kávy: Vyplatí se investice do drahého kávovaru? TopRecepty.cz - TopRecepty.cz
    http://toprecepty.cz/clanky/8197-tajemstvi-perfektni-kavy-vyplati-se-investice-do-draheho-kavovaru/
    PUSCHPULL
    PUSCHPULL --- ---
    V dTestu je test kávovarů, automatických.
    dTest: Test kávovarů 2025 - Nezávislé testy, víc než jen recenze
    https://www.dtest.cz/clanek-11407/test-kavovaru-2025
    Časopis si nekupuji, ale koho to zajímá, tak má možnost ...
    PUSCHPULL
    PUSCHPULL --- ---
    Domu bych nikdy automat nechtěl.
    Ve firmě má svůj smysl. Veledůležitá je ale údržba, jinak z toho začnou téct místo kávy nějaké humusy!
    KIA
    KIA --- ---
    BRUKEV: My máme ve firmě pákový kávovar.
    A je to první věc, se kterou se nováčci naučí. :)
    AFAIK se nikdy nezvažovalo vyměnit ho za automatický.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    AETHER: neznam nikoho, kdo ma v kanclu paku, pokud tam teda nesedi sam. Ve firme chce crew zmacknout tlacitko a odnest si kafe, ani musi cokoliv nasledne umyvat, vymyvat, atd.
    AETHER
    AETHER --- ---
    PETATA: Bracha ma rychle obcerstveni na Sumave a kvuli omezenemu prostoru hledal co nejmensi pristroj, tak ma pakovy De Longhi. Uz pet let bez problemu, lidi spokojeni (v zasade je dulezite, cim to nakrmis). Afaik je to kus od kusu.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    PETATA: co znamena porad? Ze je ma nejvic lidi a proto jich servisuje vic? Nebo ze to jsou kusy, ktere natoci 30+ kav v korporatu za den, na coz uplne nemusi byt stavene? Dost kanclu ma DL, bo budget treba do 20k a vys uzbcenove nechteji jit.
    Doma mame DeLonghi cca 12 let, byl dvakrat na pretesneni. Posledni tri roky dela denne tak 6 kav.
    MESKALITO
    MESKALITO --- ---
    PETATA: coz je výhoda, opraví to každý a jsou na to levný díly, všechno se stejně dělá v Číně a je to všechno na par let. imo Jura je uvnitř to stejné jen podstatně dražší a stejně tak i díly a servis. saeco driv byly drzaci, dneska je to to stejný. Aktuálně best cena/výkon je Dr. coffee. Ale pokud cokoliv koupíš někde na eshopu, tak to dopadne vždy stejně, imo letišti koupit o pár stovek dráž od někoho kdo ti to bude pravidelně i servisovat.
    KURE
    KURE --- ---
    PETATA: protože je jich mezi lidma nejvic?
    PETATA
    PETATA --- ---
    Tak známý mě od De Longhi odrazuje, brigádně je servisuje a prý je tam má pořád
    Kope za Jura a ještě navrhl Saeco
    MBL409
    MBL409 --- ---
    CARLOSIK: doma Magnifica a v práci netuším :-)
    CARLOSIK
    CARLOSIK --- ---
    MBL409: A jaký model máte?
    MBL409
    MBL409 --- ---
    PETATA: De Longhi máme doma 12 let a v servisu nikdy nebyl. Denní průměr jsou tak 3 kávy, takže ca 1000 za rok.
    Máme ho i práci a co jsem tam 6 let,
    tak v servisu byl jednou a výtoč je 40-50 za den,
    roční spotřeba 80-100 Kg kafe…
    Já bych jinej nebral :-)
    SUK
    SUK --- ---
    PETATA: Mame nejakyho Juru v kanclu, hadam ze uz nekolikatyho, ted je tam, pokud se nepletu, E80. Ja jsem z domu zvyklej na Moka a trosku drazsi kafe, nez se kupuje k nam (mam velkou spotrebu ale piju jen za 10, ne za 20 lidi :) ), takze vysledek nedokazu nijak zvlaste posoudit. Co posoudit dokazu je fakt, ze si za tech par let vybavuju mnoho vymen, protoze se na tom neco rozbilo.
    PETATA
    PETATA --- ---
    Hledám automatický kávovar s mléčný systémem (ne jen tryskou, ale hadičkou/nádobkou), do kanceláře, kde udělá za den cca 20 káv
    De Longhi- rodičům odešel celkem brzy a tam byla frekvence nižší
    Philips- asi vadný model a špatná zkušenost se servisem
    Siemens- už je to 12 let, co jsme měli doma kávovar asi za 15-20 tis a v servisu byl víc, než doma, ale třeba se něco změnilo
    Jura- stojí za to i ty nižší" modely? (30 tis)? To je asi finanční strop

Díky za tipy
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam