• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    SAMGARR: Není. Spousta kafe se suší na betonových plochách, které se po čase drolí. Je to asi nejčastější cizí předmět v kafi. Je důležité mít zařízení na jejich eliminaci. Ale i přes několik stupňů se bohužel někdy do sáčku dostat může.
    SAMGARR
    SAMGARR --- ---
    Kdyz jsme u tech mlynku, tak dneska rano jsem v Timemore C2 namlel kamen cca 5mm velky. Udelal jsem hned "rozborku" a mleci kameny nastesti bez poskozeni.
    A co koukam po internetu tak to neni zas tak ojedinela vec, ze se do kafe pri zpracovani dostane sutr :(
    BOAR
    BOAR --- ---
    SALAMAN: ja jsem ted resil neco podobneho, hario uz me nebavilo.
    Poridil jsem tohle https://www.amazon.de/-/en/KINGrinder-Adjustable-Grinding-Aeropress-Espresso/dp/B0CVSDNQ9H
    kingrinder K6, a jsem teda nadmiru spokojen.
    namele mi 40g rychleji nez hario mlelo cca 18g.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    WITTGENSTEIN: tak toho se v mem pripade neobavam, 800 liber za mlynek bych rozhodne nedal. Ale akceptuji, kazdy mame sve libustky.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    BRUKEV: Bacha na to, z fáze "kapsle Nespresso mi vlastně pořád ještě stačí" do fáze "mlýnek Niche Duo za 800 liber je férově naceněný" mi to netrvalo víc než rok.
    Ale neměnil bych.
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    BRUKEV: Obvykle kovovy kameny, hodnota ani kvalita neprilis vysoka, moznosti nastaveni obvykle taky nic moc, ale nadimenzovana plus minus nejak na to, aby to fungovalo s tim strojem na aspon trochu pitelny kafe (nic jinyho to umet nemusi, coz je velka vyhoda z konstrukcniho pohledu, a taky neumi).
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Ok, jako prumerny pijak komercnich velkoznacek kavy vyuzivajici automaticky kavovar, nebo mokka konvicku obcas ziram na ty ceny tady.
    Ted vhledem k tematu by me zajimalo, jaka je vlastne kvalita mleti u automatickych kavovaru rekneme okolo 12 tisic? Jaka je hodnota toho mlynku v te masince? Na jakem principu mele (keramika, kovove kameny, sekajici cepele)?
    MORKANT
    MORKANT --- ---
    LUCIASHECK: Díky :)
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    MORKANT: Jemné mletí na espresso (spousta mlýnků mele nejjemněji cca na moka konev a espressovou jemnost nezvládaj)
    MORKANT
    MORKANT --- ---
    LUCIASHECK: Co je prosím "mlít na esko"?
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    KUBLAJ: Ten nemele na esko
    KUBLAJ
    KUBLAJ --- ---
    Já si na zdejší doporučení koupil timemore grinder GO. Na moje amatérský kafovaní na jedno, dvě kafe denně je naprosto v pohodě.
    PUSCHPULL
    PUSCHPULL --- ---
    Tenhle jsem ani neznal:
    Ecocoffee elektrický mlýnek na kávu Hug, dřevo | Bunacafe.cz
    https://www.bunacafe.cz/ecelgrhw-ecocoffee-elektricky-mlynek-na-kavu-hug-drevo
    :-)
    Hezký. A levnější než ruční Comandante. Nabíjecí přes USB a designový.
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    PUSCHPULL: Tenhle typ mlýnků fakt nechceš nikomu, kdo chce mít možnost mletí najemno i nahrubo, doporučovat. Jo, je to lepší než nožovej sekáček (to je asi všechno), ale objektivně to mele dost z prdele. Zpravidla to buď mele slušně hrubý, nebo jemný, nebo v nejhorším případě ani jedno, ale nikdy ne oboje.
    PUSCHPULL
    PUSCHPULL --- ---
    Já přešel z elektrických na ruční Comandante (plus Red Clix), ale to by asi bylo na zruinování. Nicméně je to pro mě zatím nejlepší kombinace.

Ale na "moka a french press, turek" by stačilo jistě něco jako:
    Kávomlýnek ETA Perfetto 0068 90000 černý | Eshop ETA
    https://www.eta.cz/shop/kavomlynek-eta-perfetto-0068-90000-cerny-eta006890000/p547463/
    :-)
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    Keramický kameny nejsou úplně blbost. Pomaleji se tupí a nezahřívají se tolik. Z těch, které je mají je třeba Baratza Forte. Nicméně si myslím, že tvoje požadavky úplně pohodově splňuje Encore ESP.
    MESKALITO
    MESKALITO --- ---
    SALAMAN:
    jestli jenom FP a moka tak velký výběr mají na kofiu . podle mě pokud nedáš 4k+ tak je to všechno stejnej aušus, takže ti možná bude stačit něco ještě levnějšího co udělá stejnou službu jak ty Wilfy, třeba tady tchibo
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    LUCIASHECK: Tak toho Trampa s sebou tahám jenom kvůli tomu nápisu :D
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    Nicméně třeba za 1500-2000 už seženeš slušnej ruční mlejnek, kterej si můžeš vzít i místo tý starý noční můry s sebou do batohu :-D kvalitní mletí se s trampem/tempem nebo nějakym Hario plasťákem nedá srovnávat (řekla ta, co doma rozhodně ručním mlejnkem nemele nic kromě pepře :-D)
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    SALAMAN: Keramický kameny jsou spíš blbost, pokud neřešíš váhu (ne že by byly špatný, ale negativa převažujou). Všechny (nebo skoro všechny) fakt dobrý mlýnky maj nějakou úpravu kovovejch kamenů. Elektriku s keramikou jsem možná dokonce ani neviděla.

Pokud si děláš českýho turka, máš omezenější výběr, protože “potřebuješ” mlít na esko, v takovym případě tě asi nejlevněji ze slušný elektriky vyjde Fellow Opus. pokud by ti stačila ta moka a french press, vystačís si i s levnějším.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam