• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?
    MIOLLNIR
    MIOLLNIR --- ---
    probdela noc: uvarime radne silne kafe a pridame citronovou stavu..je to tak hnusny, ze pak zarucene neusnete
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    mno hádám že kávový jogurt - ranní napravovák - už tady určitě byl - bílý jogurt, do něj lžička (nebo i víc) rozpustné kávy, podle chuti lze přidat trochu cukru... :O)
    SAP
    SAP --- ---
    Lidicky, napiste sve oblibene recepty a postupy.
    Dame je na nastenku pro ostani labuzniky


    GWIST
    GWIST --- ---
    Earl: srdce vyskoci na Berverly hills....?;)
    EARLGREY
    EARLGREY --- ---
    GWIST: Beverly Hills?
    EARLGREY
    EARLGREY --- ---
    Teda pány a dámové, udělal jsem si pořádný džezvový kafe s karamelem, vypil ho spolu s kamarádem a stejně jsem měl strach, že mi srdce při některém trochu silnějším stahu samo vyskočí ven :) Celkem síla.
    GWIST
    GWIST --- ---
    OT/smozrejme ze jedinej poradnej absint je Hills ;)
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    GWIST: ono asi taky záleží kolik má ten absint voltů...jakože jsem viděl i takový "jemnější" co měly jenom 50%... /OT
    GWIST
    GWIST --- ---
    Nevill: no tak to delam taky ale vetsinou to nezkaramelzuje tak aby to zhnedlo...
    ad presvedcit -ono staci kdyz do tebe nekdo strci a mas plaminky vsude mozne.....
    ale zpet ke kafi...;)
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    GWIST: spešl návod snad ani né - prostě ten cukr nechám na lžičce lehce nasáknout absintem, zapálím, jak vidím že to začíná karamelizovat, tak to sfouknu a honem zamíchám do absintu...a v tu chvíli je docela dobrý přesvědčit se o tom, že to fakt ještě nehoří, nebo od toho blafne celá sklenička... :O)
    GWIST
    GWIST --- ---
    LDCORP: ta voda je imho hlavne na ochlanzeni, moc se to nesmich, rozpusti se to potom v tom kafi - nekteri lide to zalevaji mlekem misto vody, ma to pry potom jemnejsi chut....
    OT: NEVILL: mas nejakej specialni navod jak to poradne zkaramelizovat na lizicce?
    me se to (po zapaleni absinthu;) vzdycky zkaramelizuje bud malo, a nebo (pri velimi odvaznych pokusech ktere radeji nebudu ani popisovat;) se pripece k ty lzice a nejde dolu....
    LDCORP
    LDCORP --- ---
    GEZICHT: takze nejdriv cukr pak voda a pak kafe? Smicha se ten cukr s tou vodou ?
    EARLGREY
    EARLGREY --- ---
    Tak to taky hned zkusim. Pokud uz se neozvu, tak me mate na svedomi ...
    GEZICHT
    GEZICHT --- ---
    mnam. a co koreni kardamon, davate do kafe?
    GEZICHT
    GEZICHT --- ---
    LDCORP: ja to provozuju casto, pac mi to chutna. delam to tak, ze rozpalim dzezvu, nasypu cukr, pak opatrne hrejes, zacne jakoby bublat (ale barva je nijaka), no a az zacne hnednout tak tam pomalu naleju vodu. je to super, ale radsi opatrne, pac kdyz de to prezene tak je to hnusny nebo zaprasena dzezva
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    LDCORP: asi jo, já tohleto eště nezkoušel... karamelizovaný cukr znám jen v kombinaci s absintem... :O)
    LDCORP
    LDCORP --- ---
    NEVILL: a pak na to naliju kafe ? nebo jak ?
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    LDCORP: vystavíš cukr hodně vysoké teplotě...
    RUBBERNECK
    RUBBERNECK --- ---
    vcerejsi respekt prinasi celkem zajimavou prilohu o kafi
    LDCORP
    LDCORP --- ---
    Jak docilim ty karamelizace cukru?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam