• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKEDRACI - & - PoWeRKiTinG -
    PoWeRKiTinG
    všeobecné označení pro sportovní činnosti využívající síly větru prostřednictvím kitu (draka) k jízdě po vodě i souši - ale to už asi víte ;)

spřízněné: STUNT KITE - akrobaticke letani s drakem
    rozbalit záhlaví
    SISCO
    SISCO --- ---
    T_MAX: No nejezdili jsme do velkejch kopci max 150m vyskovej rozdil takove ty homolice nez se to zvedne nahoru [jednou jsem si to dal i s bez kita dolu cvicne :) hrozne me to lakalo] Cele to jinak organizoval Ivos, jinak kdyby jel ja sam tak dam echo. Mozna by Ivo potreboval spis nekoho s lyzema vubec sem ho nestihal porad me nejak ujizdel a mizel mezi skalama kam se mi fakt nechtelo. Nejhorsi je ze jedes nejakej zlab plnej prasanu, kiteloopujes ale kite je nekde za zlabem a protoze sem to tam neznal tak jsem nevedel jestli tam neni 10m skala nebo strom za obzorem. Taky jsem dvakrat kita poslal takhle za obzor a pak se musel skrabat nahoru a nejak ho vyprostit (obvykle byl zaseklej o nejakej sutr) tzn cca 20min chuze ve snehu = tep 190 :).
    Ale asi jsem se zbytecne bal. zadnou lavinovou vybavu jsem nemel ani lopatu nejvetsi nebezpeci bylo ale ze pujdu po kolena ve snehu pesky byt jen 500m k silnici. Na tech videiich to tak nevypada, prkno nebo lyze se zariznou jen max 10cm ale kdyz sem do toho slapnul tak to bylo po koleno ale spis az rozkrok na coz tady v CR nejsem vubec zvyklej. Navic sem v baglu porad vozil 8ku nebo 13ku podle toho jak sem prestrojoval + vodu a jidlo cca 8kg. Tzn. musim asi zacit cvicit páč sem lapal pořád po dechu :)
    T_MAX
    T_MAX --- ---
    SISCO: Ty desky jsou dost nebezpečný, to je přesně místo, kde to pak jezdí - funguje to jak kuličkový ložiska..

Měli jste nějakou lavinovou výbavu? Co se sněžnic týče, tak jsem si půjčil od kámoše a přezkáče mi do toho jdou - ale pásy by asi byly lepší, to je fakt ..

Škoda, že jste nedali vědět, jel bych taky :(

Ve Švajcu teď mocně kydá, táta je v Laax a posílal mi ráno fotku, že přes noc napadlo asi 20cm prašanu a furt sype jak kráva :) proč tu máme takový jaro a jinde nevědi co se sněhem?

SISCO
    SISCO --- ---
    T_MAX: good to by se hodilo na zajimave zabery ;).

Btw,, byl jsem vcera na Bernine, hodim sem video az to nastriham a zjistil jsem ze v alpach sneznice hardly required, nebo prejit na lyze. Ivo me tam s lyzema daval tezke na prdel.
    Pri jizde OK ale kdyz je potreba trochu popojit tak porozkrok se borit prasanem je dost problem. Lezl jsem tam po 4 jak medved abych dosel vubec ke kitu. A nebo problem lyze/snb = v prudkych pasazich kdyz nevyjde lajna na objeti sutru a pod tak na lyzich ivo udelal 2kroky a jel dal, ja snb = otocka coz v prudkem svahu znamena 4m vzduchem pak dopad do toho prasanu kterej sem oceval ze se utrhne a kotel dolu. A znova nahoru v jine stope. Optimalni jsou dle tohoto velky lyze a mensi kite prave pro toto nadzvedavani pri otoce. Navic prilis mnoho snehu take neni zadna vyhra :).

Jinak samotna Bernina nic moc ale v tom udoli pod ni jsou paradni kopecky. Nevim ale jak swajc a laviny, me obcas nafoukane desky podemnou pekne popukaly [skladba byla prasan 10cm pak obcas 2cm trvda deska (ale jen nekde kde foukalo) a pak 1m prasan. Obcas ta deska byla uplne nahore obcas byl prasan odshora az dolu hrozne se to meni dle toho jak na ono misto fouka. To budu muset asi nejak nastudovat.
    ADIK
    ADIK --- ---
    nevíte jak to teď vypadá v Adolfově? je tam sníh? rád bych se tam zítra zajel povozit
    P0L0US
    P0L0US --- ---
    DVS: vruty do hlavy :-) .. staci to vymyslet tak, aby se to pripadu zlomilo.
    DVS
    DVS --- ---
    T_MAX: dobra cypovina :))) Ale dost mi to evokuje zlomeni vazu při nejakym drzkopadu :)))
    T_MAX
    T_MAX --- ---
    SYPFX:
    SISCO: Hele jak jsme se bavili o tom bazmeku na helmu co natáčí 360° tak tady to maj borci docela zmáklý a za pár korun :)

GoPro HD How To: Build an inexpensive 360 degree swivel mount!
    https://vimeo.com/50197446
    T_MAX
    T_MAX --- ---
    P0L0US: Krušky jsou marný, ale myslim, že by se dalo v Krkonoších - určitě tam někam vyrazíme .. Lepší, jak sedět doma u internetů :)

Nemáte někdo nápad, kde by se tam dalo jezdit na S vítr? Možná to bude problém, když to půjde přes kopce?
    P0L0US
    P0L0US --- ---
    kamera horska sluzba / nove mesto / moldava:
    Snímek z kamery Horská služba
    http://www.pocasi.musicphoto.cz/snimek.php?kamera=hs
    DVS
    DVS --- ---
    Zdar.... kdyby někdo hledal levny ubytko ve Spindlu tak přeposílám
    Ahoj, preposilam ten kontakt na ubytko ve Spindlu. Dik
    https://www.airbnb.cz/rooms/516833
    ještě tam nemám nový fotky ze zimy, ale je tam aktuální kalendář, kde je vidět jestli je volný dům či, když ení tak třeba nějaké pokoje volné jsou a člověk mi pak nemusí volat a ptát se mně na to co si může zjistit snadněji.
    A můj tel kdyby něco tak más? Je to 775 95 77 97.

Tak kdyby měl někdo zájem ....
    T_MAX
    T_MAX --- ---
    SISCO: všechno ne, v kotárech se půjde koulovat :)

DVS
    DVS --- ---
    doufam doufam doufam..... mam ted dva volne vikendy bez rodiny. a kdyby se nedalo ani jezdit nejaky FR ani kajtovat tak bych byl jako dost nas...stvanej :/
    SYPFX
    SYPFX --- ---
    od soboty uz hlasej chumelenici a nonstop bude kydat celej tejden.
    Vlastne chumelit zacne uz v patek odpoledne.
    Takze ja to naopak vidim na
    BIG DAY ALARM ;-)
    RADAK
    RADAK --- ---
    P0L0US: jako je to zly. uz volali z hotelu ze na lipne voda a na kopci ani prd. takze LIPNO SNK SESSION se odsouva na prvni volny termin a to je zacatek brezna.

Cimz vznasim otazku, vikend je optimisticky nebo ne? iiiii bych nekam vyraziiiil. jak vy ?
    PEKK
    PEKK --- ---
    T_MAX: počkáme do víkendu...stejně nám nic jinýho nezbyde
    T_MAX
    T_MAX --- ---
    SISCO: Právě že jsem se koukal.. Orlický hory v 800mnm 4°C a prší, v Krkonoších, například v Herlíkovicích jsou v 1000mnm 3°C a prší, v Krušnejch horách je zelená tráva - tam kde jsme o víkendu byli a bylo tam 30 cm sněhu je teď zeleno.

Já nesejčkuju, to je prostě realita, koukni se na kamery.
    SISCO
    SISCO --- ---
    T_MAX: TMAX co porad sejčkuješ :) otevři internet a podívej se na Orlické Hory webkamerty, Jizerky, Krkonoše všude je pořád hromady sněhu.. Jen hold to ted nebude od auta na 4km plácku 1h autem z prahy ale 2h autem a třeba 1H pešky.. Nic pro lenochody :)
    T_MAX
    T_MAX --- ---
    PEKK: A kterým směrem? Čechy jsou bez sněhu. Leda Slovensko, nebo Švajčársko :(
    PEKK
    PEKK --- ---
    T_MAX: pocitam s vikendem, maxi...
    LUCYA
    LUCYA --- ---
    Nebudete někdo na Rýži o víkendu?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam