• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKEDRACI - & - PoWeRKiTinG -
    RADAK
    RADAK --- ---
    PEKK: Nekam chceme v sobotu vyrazit. Zatim sme 3 do multaka. 2 mista na pohodu, nekdo? Asi moldava nebo i kamkoliv jinam
    PEKK
    PEKK --- ---
    Podle aktualnich informaci Adolfov hlasi 10cm zmrzlej a 10cm novej...má kydat...víkend by mohl klapnout
    SOTEKCZ
    SOTEKCZ --- ---
    Nevite jak to vypada na severu se snehem? Moldava, Adolfov, Husky hill?
    T_MAX
    T_MAX --- ---
    SISCO: Ještě jsem neměl tu čest ve větším větru, takže krom prvního ježdění, kdy jsme byli s Pekkem na Moldavě, jsem ten problém nezpozoroval, tak se právě pídím po tom, jak to kdo dělá :)
    SISCO
    SISCO --- ---
    T_MAX: Jaky mas ty postup?
    SISCO
    SISCO --- ---
    T_MAX: No nejlepsi postup se mi zda:
    1. draka pristat
    2. povolit brzdu a nechat ho nafouknout aby se pripadne sklopene usi narovnaly (nechat skoro jako skoro zvletnout)
    3. opatrne zase zabrzdit..
    Pak drzi drak jakoby celej roztazenej a nehrozi ze se otoci.
    BISCUIT: Zkus zajit do firmy http://www.pegas2000.cz/ nebo tam zavolej, oni umej opravit lecos i udelaj novou snuru s tema uzlikama na konci.
    SHEFIK
    SHEFIK --- ---
    BISCUIT: snury si muzes i koupit na dylku kterou potrebujes. dylku imho zjistis nekde na webu u specifikaci draka. pak uz chybi jen bar. u ccka je to imho takhle jednoduchy...
    T_MAX
    T_MAX --- ---
    SISCO: Už jste s bráchou vykoumali, jak parkovat draka, aby netancoval a nemotal se všude okolo?
    BISCUIT
    BISCUIT --- ---
    cau, snanim snury k draku Best Grunt 7m? Je to Ccko, mohly by tam jit snury i z jinyho kita? mate nekdo podobny snury? kita muzu mit za par kacek, ale musel bych sehnat ty lajny.
    Diky za vase rady!
    SISCO
    SISCO --- ---
    Jo dik, ona se mi take zlomila tycka co pouzivam jako stativ takze po 1h jezdeni sem mohl tocit leda tak z helmy a to jsou zabery na nic (a ke vsemu sem mel kameru porad co cumela do zeme ;)). Spis sem to udelal jako report jak na snk ve svajcu. V tech horach je to trochu o necem jinem, mozna jak jsem byl poprve, ale jezdi se pomalejc z kopce to je hodne rychle a do kopce zase hrozne pomale a vic sem tam resil vitr. Dole foukalo 7m.s a nahore na Bernine kam jsme nedojeli foukalo narazy 18m takze jsem celou cestu cekal kdy to prijde :)). Neprislo, vitr ok ale bal sem se ;).
    RADAK
    RADAK --- ---
    SISCO: Na strih nemusis vubec brat zretel, kdyz mas tak paradni zabery. Palec nahoru
    T_MAX
    T_MAX --- ---
    SISCO: Parádní počasí !!! Zase jste to vychytali :) Hele jeli jste tam jenom na otočku na jeden den?
    SISCO
    SISCO --- ---
    Vcera jsem strihnul rychlostrihem video ze swajcu (za 2h prace takze je to videt)
    V clanku zde je i cela story
    Bernina backcountry west 3.2.2013 by Stejnaci&Ivo | Vše o snowkitingu
    http://www.snowkiting.cz/Clanky/v/Bernina-backcountry-west-3-2-2013
    jinak video zde
    Swiss Bernina 3.2.2013 - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=rc6tAlL6ufo

T_MAX
    T_MAX --- ---
    SISCO: Myslim, že sněžnice, nebo pásy tam řešej každej problém, ne? Neni to taková dálka a když se něc posere (vypnou vítr, přijde mlha), tak tam ani neni moc možnost zabloudit.. ale možná se mýlim, jak jsem říkal, nikdy jsem tam nebyl ..
    SISCO
    SISCO --- ---
    Na druhou stranu Ivo na lyzich s 8kou byl uplne vysmatej a krasne to tam projizdel, tak treba na tech lyzich je to fakt vetsi pohoda.
    SISCO
    SISCO --- ---
    T_MAX: V nedeli foukal SZ to je presne ve smeru te lanovky zespoda nahoru na Piz Lagalb. Ale mam pocit ze to chce minimalne tuleni pas nebo sneznice pro pripad ze 1/2pujdes pesky. Zapadni vitr tam foukat nemuze pt. tomu brani okolni kopce,..,. tam fouka bud jenom SSZ nebo JJV vse ostatni budou jen poryvy a i tento vitr nebyl vubec nejak moc hodnej mezi tema kopcema. Drak pulzoval jak vzteklej, takze nekde balancovat na skalni rimse bych v tomto fakt nechtel ;))).
    T_MAX
    T_MAX --- ---
    SYPFX: Asi záleží kterej směr fouká, nevim, nikdy jsem tam nebyl :) Ale je tam ta vrstevnice 2500 a na ní nastoupat by asi nebylo takovej problém - když bude dobře foukat :))
    SYPFX
    SYPFX --- ---
    T_MAX: Bimrs rikal ze to jednou dal. Musela to bejt bomba. Je to videt i na te pisteplan mape je to object kolem kopce piz-lagalb

kdyz si das terenni mapu tady tak by me zajimalo jak prejedes tohle misto ?

https://maps.google.com/maps/ms?msid=216588773050048624704.0004d4ec79af86e609154&msa=0&ll=46.42502,10.035024&spn=0.029552,0.066047
    T_MAX
    T_MAX --- ---
    RODWY: To je přesně ono, díky !!!
    RODWY
    RODWY --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam