• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKEDRACI - & - PoWeRKiTinG -
    T_MAX
    T_MAX --- ---
    BONGO: Zajímalo by mě, jestli když se vykrosíš někde s kitem fe freeridu, jestli budou plnit, ty nepojistitelný sporty tam jsou dost striktně oddělený a zkoro to vypadá tak, jako že bys musel kitovat někde na sjezdovce, aby ti to kryli :)

SISCO
    SISCO --- ---
    P0L0US: To je prave otazka, i v tom Alianz je napsano ze snowkiting ano, ale treba ze ne lyzovani mimo vyznacene trasy..
    Jenze u snowkiting nikdy nejsou zadne vyznacene mista.. Vzdy je to freeride.. Naopak kdyz je to vyznacene misto tak je to v minorite v CR snad jen (Abertamy, Bozi Dar,..) a tyto mini spoty.

Add swiss: No ja tam s obytkou nebyl, ale treba u Hochwangu nebo Avers to vypada dost opustene i jsme tam videl prave obytku stat. Tak jsem si myslel ze to tam pujde. Vsak zaparkovane prazdne auto nebo plne auto :). Kdyz tam nebudes tyden tak na to snad nikdo neprijde.
    P0L0US
    P0L0US --- ---
    SISCO: no, zrovna ve swiss jsem se pokousel zapichnout dodavku nekam dal od silnice, kdyz sme projizdeli horama. Moc obytko-pratelsky mi to tam nepripadlo. Vsude "privat", zakazy atp.. Hrozna malo mist ke stani. V CR, DE, i FR jsem nemel takovy problem se pichnout nekam stranou do klidu. Mozna sem mel jen smulu. V Saas-fee taky maji elektriku atd. Ale samozrejme na placenem parkovisti. Chtel jsem jet i primo na Matterhorn a dostal jsem radu, at jedu z Italske strany. Ze italove jsou vic v pohode.

SISCO: k tomu pojisteni - pokryva i to kitovani v backcountry ?
    SISCO
    SISCO --- ---
    BONGO: Good dík za info. Btw já mám victoria ted Urgo a take maji snowkiting za 1000kc/rok
    SISCO
    SISCO --- ---
    RODWY: Jake krádeži?? Obytka je zváženíhodna volba zvlášť ve swiss :)).
    BONGO
    BONGO --- ---
    ad pojisteni - allianz ma snowkiting uveden v seznamu pojistenych sportu u cestovniho pojisteni - viz https://www.allianzdirect.cz/file/1313/Seznam_sportu.pdf
    RODWY
    RODWY --- ---
    SYPFX: bez kite!
    jinak primo pod lanem je parkac s moznosti pripojky na el...idealni pro obytku.)

me to v zime moc nebere a nemam na to komoru...po te kradezi uz to asi nikdy nedam dohromady:(
    T_MAX
    T_MAX --- ---
    SYPFX:
    SISCO: Kontroloval jsem krkonošský podhůří dneska a v pátek .. sice to trochu leze dolu, ale je to solidní podklad a jestli dopadne, jak říká SYPFX, tak to bude masakr! Bude se dát jezdit všude .)
    SISCO
    SISCO --- ---
    RODWY: To je husty video! ;) paradni polety a luxusni podminky teda.
    Hmmm dobrej tip, uvidime jestli tam jeste letos pojedeme neni to nejlevnejsi zajezd zrovna. To ubytko tam za 58chf, no je dobry kdyz se nemusi kupovat permice.

KADERAS: No asi mas pravdu, dobrej tip, zkusim jim priste napsat. Nejaky pruvodce by se hodil. Minule s nama jel Lukash s harakiri tak to bylo take lepsi, checknout jestli prezije a pak jet za nim ;)

CTIRY: To je jenom nahoda, tedka sem tam byl 3x. Loni 1x. Jinak jezdim u nas samo.
    Dneska u Liberce Albrechtice a nebo i Rasovka vpohode 30-40cm snehu, jen nowind. Myslim ze ten snih je ted vsude nahorach. A jak jeste napadne tak v pripade azura bude nutne vyrazit na BigDay ;)... Snad to prijde.
    SYPFX
    SYPFX --- ---
    tenhle tejden podle metrologu kydne dalsich 20cm snehu na horach.
    Dneska jsme to checkovali a spoty kolem 600mnm maj dostatek snehu i s podkladem - tak 30cm a vic.
    Tyhle 600mnm uz jsou dost velky takze se rysuje slusny pojezdenicko
    SYPFX
    SYPFX --- ---
    RODWY: uz jsi to tam daval nekdy?
    RODWY
    RODWY --- ---
    nene..nekde o tom neco najdes..)
    ty dve kotvy maji tusim pras 4km:)
    SYPFX
    SYPFX --- ---
    RODWY: Dik, jak je to obtizny Bivio neni to nejakej lavinovej masakr?
    RODWY
    RODWY --- ---
    SYPFX:zkuste nekdy Bivio...je to za Julierpassem...kousek.) vice na Bivio.ch

nahore je peknej lavor...
    SYPFX
    SYPFX --- ---
    T_MAX: na Bernine bych tedka po tom cojsem videl jel other-bernina - to je presne to co nas nejvic bavi. Docela slusne strmej svah, Spousta takovejch bochanku. Ale zadny skaly. Prevyseni tak 600m to je vic jak medvedin takze na vyjezd a freeridek doluz uz dost dobry...
    Chce to resit jestli ten sever je vic NW nebo NE. Jeden je other-bernina lepsi a druhej zase dobrej na piz bernina. Ale nahoru bych to dal az po travnatem svahu na konci jezera.
    KADERAS
    KADERAS --- ---
    SISCO: kdyz vidim jak tam krvácíte na matroši tak by se vam snad voplatilo se dat do kupy s mistnima expertama http://www.bigdayz.com, my se tam s nima potkali a maj ty hory hodně zmáklý, za cenu těch všech lajn by vás vykoučovali možná vejš
    T_MAX
    T_MAX --- ---
    SYPFX: Asi jo, když neřeší kolik zničí draků.. Já jsem na tom stejně jako ty, radši pozvolnějc, ale draci mi vydržej celou sezónu :)
    SYPFX
    SYPFX --- ---
    T_MAX: je to killer, na hranici rizika a materialu je nejvetsi progress ;-) teda kdyz nemusis resit matros ;-). Ja radsi pekne pozvolna.

SISCO: pekne jsi to napsal supr clanek. Moc se me to libilo. Skoda ze jsem nemohl s vama. Jak psal Lukash ze ten vyjezd by bylo lepsi asi o 800m dal po tom ledovci . Tahle trasa ktera se jmenuje Johan Civel attack 2009 , asi nebude nic pro nas. Nechapu jak to muze nekdo davat. Masakr.
    CTIRY
    CTIRY --- ---
    SISCO: hele vy snad jezdíte na Berninu každej tejden ne? :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam