• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKEDRACI - & - PoWeRKiTinG -
    PoWeRKiTinG
    všeobecné označení pro sportovní činnosti využívající síly větru prostřednictvím kitu (draka) k jízdě po vodě i souši - ale to už asi víte ;)

spřízněné: STUNT KITE - akrobaticke letani s drakem
    rozbalit záhlaví
    P0L0US
    P0L0US --- ---
    LOJZAK: No u me by to bylo nejspis taky dodavkou. Letenka je draha jak prase. Nemel bys cas, ze bys napsal nejaky knowhow ? myslim nejaky rady na cesty, zastavky, cirka ceny a pod. ?
    SISCO
    SISCO --- ---
    LOJZAK: Supr a spíš v autě? Co jídlo a voda?
    LOJZAK
    LOJZAK --- ---
    P0L0US: prijeli jsme dodavkou..z cech cca 6000Km.Jinak v Dakhle je vnitostatni letiste.Takze nejdriv do Agadiru a pak Dakhla.Ubytko je hned na spote u laguny.Vetsinou sou tu frantici a nemci .Nevim jak je to drahe..
    CHARVYBURGER
    CHARVYBURGER --- ---
    Zejtra bude asi kydat celej den, ale co streda? Predpoved slibuje 5-7m/s a bez srazek. Jedete nekdo? Muzu vzit auto.
    SISCO
    SISCO --- ---
    RODWY: Good to je dobra cena, ve skupine 3lidi by se docela usetrilo za ubytko..
    Mozna jestli swiss je problem tak v Italii Foscagno nebo u st.Catariny pripadne i v tom Swiss lughin pass a pod lezi mimo nejake vesnice kde se da ubytovat takze ta obytka by byla fajn. Hlavne ze se da kazdy den presunout na jinej spot kde bude foukat.
    RODWY
    RODWY --- ---
    stejnou velikost.)
    RODWY
    RODWY --- ---
    SISCO: pujcovna..tohle je 5let z5...ted pujcis stejnou v zime 1600-1800/den...
    SISCO
    SISCO --- ---
    RODWY: To je tvoje obytka? nebo za kolik jsi ji pujcil?
    SISCO
    SISCO --- ---
    RODWY: 10 chf je pohoda. Ale od hospody se prece nejezdi? Slo by dat otherberninu teda, sjezd dolu a pak nahoru s kitem a zase dolu traverz k hospode. Jinak to je nevyhodne misto???
    RODWY
    RODWY --- ---
    na Bernine chtel tipek nahore u hospody 10chf za parking/noc.)

SISCO
    SISCO --- ---
    RODWY: Good ja si rikal ze Rodwy bude v tomto profik..
    Ty restaurace jsou vetsinou dost drahe takze to vyjde na podobny penize jako ubytko. Bernina Ospizio na splecnem bydleni pro 6lidi stoji 43CHF se snidani, a kdyz zajdes na jidlo tak tam nechas 10CHF rano a 20CHF vecer. To uz se vyplati ubytovat se ne?.
    T_MAX
    T_MAX --- ---
    SISCO: Já mám rozhodně BigDayPohotovost - neupínám se jenom na Norsko, chtěl bych se do tý doby určitě ještě svézt! Ty Krkonoše vypadaj se sněhem slibně!!

S obytkou je to přesně jak říkáš, než pořizovat káru za 500 tis a nemít tam 100% pohodlí, to radši vysolim litr za ubytko a mám teplou snídani, vanu a peřinu :) Je to pohodlnější a ve finále i levnější a jsi s osobákem i operativnější.. Ale zs to neberu lidem, který ty obytky prostě baví a je to jejich životní styl - to je přesně tan můj kámoš :) říká: "Je to dražší, míň pohodlný a celkově dost nahovno, ale mě to prostě BAVÍ" :))
    SISCO
    SISCO --- ---
    T_MAX: Take mam ten pocit, asi bude lepsi v zahranici jezdit vzdy vic na jistotu a trochu riskovat vic jen v CR.
    add obytka: Asi na ten 1 vyjezd v zime do alp proste bych obetoval par financi cca 1000kc/noc ubytko a pak to nasporil v lete spanim v aute. Stejne tim ze nejezdis na vlek tak ten 1000kc/den usetris na permici :). Pripadne jak tu nekdo psal (asi Rodwy), ze pobliz Italie se vyplati spat v Italii.. No a z te strany jsou take dost luxusni spoty.
    To te ale asi uz nemusi trapit,, NORWAY se blizi :)))) myslim ze to je 100x lepsi volba v jistote pojezdu.

A doufam ze nez tam zmizis ze dame najekej BigDay pojezd v CR... ted to chce byt v pohotovosti.. jak bude vitr a azuro tak vyrazit.
    RODWY
    RODWY --- ---
    ve swiss je dulezity se vzdy zeptat...idealni parking pred hospodou a rano si tam neco dat!
    jinak to neni moc zeme zaslibena pro bydliky:(

SISCO: jak me vybrali karu.)
    T_MAX
    T_MAX --- ---
    SISCO: Mě vyprávěl kámoš, co s obytkama jezdí, že je velkej rozdíl mezi obytným autem a přívěsem .. že po přívěsech jdou jak po uzeným, ale obytky jsou v pohodě ..
    T_MAX
    T_MAX --- ---
    BONGO: Zajímalo by mě, jestli když se vykrosíš někde s kitem fe freeridu, jestli budou plnit, ty nepojistitelný sporty tam jsou dost striktně oddělený a zkoro to vypadá tak, jako že bys musel kitovat někde na sjezdovce, aby ti to kryli :)

SISCO
    SISCO --- ---
    P0L0US: To je prave otazka, i v tom Alianz je napsano ze snowkiting ano, ale treba ze ne lyzovani mimo vyznacene trasy..
    Jenze u snowkiting nikdy nejsou zadne vyznacene mista.. Vzdy je to freeride.. Naopak kdyz je to vyznacene misto tak je to v minorite v CR snad jen (Abertamy, Bozi Dar,..) a tyto mini spoty.

Add swiss: No ja tam s obytkou nebyl, ale treba u Hochwangu nebo Avers to vypada dost opustene i jsme tam videl prave obytku stat. Tak jsem si myslel ze to tam pujde. Vsak zaparkovane prazdne auto nebo plne auto :). Kdyz tam nebudes tyden tak na to snad nikdo neprijde.
    P0L0US
    P0L0US --- ---
    SISCO: no, zrovna ve swiss jsem se pokousel zapichnout dodavku nekam dal od silnice, kdyz sme projizdeli horama. Moc obytko-pratelsky mi to tam nepripadlo. Vsude "privat", zakazy atp.. Hrozna malo mist ke stani. V CR, DE, i FR jsem nemel takovy problem se pichnout nekam stranou do klidu. Mozna sem mel jen smulu. V Saas-fee taky maji elektriku atd. Ale samozrejme na placenem parkovisti. Chtel jsem jet i primo na Matterhorn a dostal jsem radu, at jedu z Italske strany. Ze italove jsou vic v pohode.

SISCO: k tomu pojisteni - pokryva i to kitovani v backcountry ?
    SISCO
    SISCO --- ---
    BONGO: Good dík za info. Btw já mám victoria ted Urgo a take maji snowkiting za 1000kc/rok
    SISCO
    SISCO --- ---
    RODWY: Jake krádeži?? Obytka je zváženíhodna volba zvlášť ve swiss :)).
    BONGO
    BONGO --- ---
    ad pojisteni - allianz ma snowkiting uveden v seznamu pojistenych sportu u cestovniho pojisteni - viz https://www.allianzdirect.cz/file/1313/Seznam_sportu.pdf
    RODWY
    RODWY --- ---
    SYPFX: bez kite!
    jinak primo pod lanem je parkac s moznosti pripojky na el...idealni pro obytku.)

me to v zime moc nebere a nemam na to komoru...po te kradezi uz to asi nikdy nedam dohromady:(
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam