• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKEDRACI - & - PoWeRKiTinG -
    SISCO
    SISCO --- ---
    Norsko Den1: Kosmos^2. Jsem tu poprve a je to HUSTYYYY!!!! Prirovnal bych to asi jako k jizerkam kde nejsou zadne stromy vsude snih a fouka 8m,s absolutni stabilak k tomu azuro. V dalce 5km je nejakej previs a za 3min jsem u nej. Vsude prasan (tak akorat 5-10cm). Dokonale.. Dneska najeto od 14h = 65km. Stmiva se v 18:15 dokonalym oranzovym zapadem :)
    Zitra zase big day :)) to je tu asi porad.
    KADERAS
    KADERAS --- ---
    T_MAX: pro me nejvetsi bonus je bezpecnost, u Ozonu vodstrel na 5. U Ccek, konkretne Fuela bezpecnej vodstrel i bez ty posrany 5. lajny :-)
    Chtel sem tim videem pripomenout ze je dulezity hlavne se poradne stipat nehlede na material :-]
    T_MAX
    T_MAX --- ---
    KADERAS: Souhlasim s tebou v tom směru, že dobrej pilot odletí i na vratech od chlíva a Chasta je jeden z nejlepších, o tom žádná :). Ale co se konkrétních vylepšení týče, tak letošní modely Ozone lítaj od 2,5ms a to je nepopíratelnej rozdíl a skok dopředu oproti loňskejm modelům, kdy tohle uměla jen Frenzy UL 13m2 za přemaštěnou cenu :)
    SHEFIK
    SHEFIK --- ---
    SOTEKCZ: ja bych to zas tak nezobecnoval. u komor jde vyvoj dopredu rychlejc, ale treba u foukacek se imho moc nedeje. mam blade vertigo z 2007 a nemenil bych za spoustu novejsich co sem zkousel. cckovy draky s snad nemeni vubec (nemluvim o marketingovejch zmenach)
    MIXXX
    MIXXX --- ---
    KADERAS: Taky jsem se svym Fantasticem stale spokojeny :) Jen neni kdy jezdit :( chjo.
    KADERAS
    KADERAS --- ---
    T_MAX: já vždycky když čtu někde jak šel vývoj kupředu a že letošní model je uplně nejvíc moc, tak si vzpomenu na tohle video Ozone 2003 http://www.youtube.com/watch?v=5Ss8DIaqRik , jak Chasta zabíjí na 10 let starym modelu...
    SOTEKCZ
    SOTEKCZ --- ---
    P0L0US: Levnyho draka si predstavuju pod 10K, novejsi modely jsou v tyhle relaci fakt brutalne vyjezdeny a na hrane zivotnosti. Starsi jsou zase vlastnostma nekde jinde, nez novy kousky.

Je to mladej sport a ten vyvoj jde podle me ultrarychle dopredu, ale je kazdyho volba na cem lita a co mu vyhovuje.. ;] Co jsem mel moznost zatim vyzkouset, tak draci starsi 3 a vice let jsou uplne jinde, ale samozrejme i mezi starsima kouskama najdes povedeny modely. Jen sehnat malo pouzivanyho draka staryho 2-4roky je podle me dost tezkej ukol. Uplne novej, kvalitni drak jde "vylitat" za jedny prazdniny, kdyz clovek opravdu intenzivne lita. Ty materialy jsou extremne namahany a nestarnouciho draka jeste nikdo nevyrobil..

A s tim, ze neni vyhodou mit super novy a drahy vybaveni rozhodne nesouhlasim. Kdyz ma clovek moznost koupit vybaveni za lepsi cenu je to nejrozumnejsi cesta, jak s minimalni ztratou litat porad na kvalitnim vybaveni a neresit problemy loupani ventilku, povolovani svu, protahovani lajn a s tim souvisejici meneni letovych vlastnosti. Neni nic horsiho jak vyrazit na dovolenou a po par dnech oddelat draka kvuli unave materialu. Design resi jen blazni co nevi kam cpat prachy nebo rostenky, ale ne lidi co chteji litat..
    T_MAX
    T_MAX --- ---
    P0L0US: Šotka neposlouchej, on se veze na vlně Flysurfer :) FSS má význam jen ve velikosti 21m2

Jinak třeba ohledně toho vývoje, u komor Ozone šel vývoj mezi 2012 a 2013 brutálně dopředu ve vyladění materiálu a vyvázání. Roky předtím mi to tak evidentní nepřišlo, ale teďka dodělali novej SW a je to nářez :)
    P0L0US
    P0L0US --- ---
    SOTEKCZ: Nevim jestli si rozumime, resp. co povazujes za stary kramy ? Samozrejme draka za 2litry z roku 2003 neuvazuju. Neco 2-4 roky staryho je, ale uplne v pohode. A jak pises, najdou se kousky temer nejete, za supr ceny. Zadnej marketak me nenakeca, ze vyvoj jde tak ultrarychle kupredu abych musel mit novyho draka. Na to uz jsem starej. Na design to nejezdi.

Ono, kdybych mel doma jen dva hitech drahy draky, tak si moc nezajezdime. Vsecko bych musel mit dvakrat. Takhle to mame odskoceny, ze temer dycky muzem jezdit oba najednou. Je jedno jestli se bojim poskozeni nebo kradeze. V zadnem pripade neni vyhodou mit super novy a drahy vybaveni. O to vic, kdyz koukam jak to kolem me mizi (vykradeny auta, ukradeny prkna na plazich).
    T_MAX
    T_MAX --- ---
    SYPFX: Stastnou cestu a ne ze nam to tam do soboty vsecko rozjezdite! :)
    SOTEKCZ
    SOTEKCZ --- ---
    P0L0US: Nechci nijak prudit, ale mit hromadu starych a levnych draku mi prijde jako kravina. Nevim jak sikovny mas ruce nebo jak je na tom pritelkyne, ale neprijde mi, ze by byla vyhoda mit hromadu draku, co nic nevydrzi. Novy draci jsou preci jen materialove vyspelejsi, takze se po prvnim padu nerozpadnou a neco vydrzi. Je to, ale samozrejme spotrebni zbozi, takze kazdej drak ma svoji zivotnost.
    Kolikrat starsi draci prezijou x let, ale je treba brat ohled taky na bezpecnost, pozitek z jizdy,letovy vlastnosti, velikost depoweru, atd.. A to bohuzel u starsich levnejsich draku moc nemas. Zrovna ta bezpecnost by mela byt vzdy na prvnim miste, protoze at s drakem umis sebevic, stale je to vec ovlivnena vetrem a ten bude vzdycky nevyzpytatelenej. Dva kvalitni draci ti pokrejou co 5starych kramu se kteryma se clovek zbytecne trapi a o tom, ze musis tahat hromadu baglu ani nema cenu mluvit.

Tim jsem nechtel rict at nakoupis novou vybavu za 100k a kazdou sezonu obmenujes, ale kolikrat takovy ty zapalenci co nevi kam vrazit penize zjisti po prvnim litani, ze je to nebavi a prodavaji vybavu za super ceny, takze nemusis porizovat vic levnych kramu, ale treba jen dva poradny, se kteryma si uzijes mnohem vic.
    Jinak 9;10,5; 12; 16 pokrejes bez problemu jednim 15m speedem. Akorad si jeste k boardu na blbnuti poridis za 3-4k vrata a pak nejakou 7-8ku foukacku do busaku na cesky podminky a jsi vysmatej..
    SYPFX
    SYPFX --- ---
    Norsko haugastol t-1day
    P0L0US
    P0L0US --- ---
    SISCO: Ja vim, toho Rebela mam od vas s brachou jak jsem psal :-) Svuj ucel splnil, naucili jsme se na nom s mladou jezdit. Ale zas se mu odlepili ventilky, tak resim nejakou spolehlivejsi nahradu. Ten Edge by se mi hodne libil, jenze tolik penez je na me zatim moc.
    T_MAX
    T_MAX --- ---
    SISCO: Se z tebe začíná stávat zarytej propagátor FSS21 :) (ale chápu to, jak jsi mi toho draka půjčil, tak mě to hodně mile překvapilo!!!)...
    SISCO
    SISCO --- ---
    P0L0US: No nejlepsi reseni je FS 21 :), zatim jina nic jineho firma nic nevyrabi a jezdi tam tom i lidi co maj +-60kg jako treba Lukas, Tomex, Ivo atd.. Jen to je krute drahe.
    Ja mel take Rebela 16ku to je supr kite, Zephyr 17ka byl o trochu lepsi ale ne nijak vyrazne. U Rebela fungovalo takove to ocko zes kita uskrtil nechal se rojet do kuli po vetru a pak uz to jelo. To Zephyr nemel. Na kyvani je ten kite tak pomalej ze to spis zhorsi situaci.. TO edge prave dokazel vychytat ze i u 17ky lze kejvat kitem a ziskavat vykon.
    P0L0US
    P0L0US --- ---
    SISCO: Nene nechci to jako jednoho draka. Ve dvou mame pokryto uz celkem solidne (7, 9, 10.5, 12 a 16 reb.). V tuhle chvili preferuju vice levnejsich draku - jeden trhnu a muzu jezdit dalsi.

RODWY: Nejvic nastve, kdyz se predpoved posune o pul dne a pak fouka jen 4-6metru. V takovou chvili tenhle velkej drak zachranuje naladu, protoze kdyz clovek jede za vetrem 300 nebo 600km, tak se chce alespon povozit.
    RODWY
    RODWY --- ---
    SISCO: ja jsem zacinal na 16..cisty cecko:)
    dnes taky zalezi co je to za shape...ty C-hybrid jsou vyrazne slabsi,ale mnohem lip generuji!
    u prkna jsem sel 129-132 a ted mam 137 coz ujezdim ve vsem a z 11-12 jezdim od 6m/s...

jinak si myslim,ze 15-17 obludy jsou porad tezky a spis budou pro tezsiho jezdce nez do slabyho vetru.)

SISCO
    SISCO --- ---
    P0L0US: Bral bych to ale jako 2hej kite na lowwind nebo CR .. jako universal bych sel v tvoji vaze do 10ky.
    SISCO
    SISCO --- ---
    P0L0US: Kdyz nefouka tak nefouka, ale to velke prkno udela hrozne moc. Klidne kup nejake monstrum hlavne hodne siroke.

Absolutni reseni je zatim flysurfer 21 na dlouhejch lajnach vymixovanej do vykonu. To leti i ve 2.0 m.s.

Pak bych rekl dlouho nic a pak nastupujou ty Edge 17 na dlouhejch lajnach s racem nebo velkou deskou
    a pak vsechny ty ostatni 16ky atd.

Zalezi jak casto chces jezdit, kdyz si pockas na 7m.s tak 11ka Ccko staci, kdyz to chces zkouset driv tak velkej kite je supr. Mam pocit ze tu panuje takovy historicky odpor k velkejm kitum, protoze pred 6lety a vice tydle 18ky apod byly strasne tezky a v 6m uz si nezvladal nic = smrt.. Ale cca 1rok zpet se situace vyrazne zmenila a dost casto ted na vode vidis tydle velky obludy ;)...A ty tvoje kila 50kg apod maj vyhodu ze muzes pojezdit v 4m.s kdyz vsichni koukaj na tu paradne rovnou hladinu.
    P0L0US
    P0L0US --- ---
    P0L0US: sakris, ted sem zjistil ze zenska vazi 66, doufam ze ji tech 75-80 nikdo nepraskne :-D

RODWY: ja ti nevim co se mi na tom libi :-) Ale svoje kouzlo to rozhodne ma. Takovy protistresovy litani - na vode jen ja a par flysurferu...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam