• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKEDRACI - & - PoWeRKiTinG -
    SANSCULLOT
    SANSCULLOT --- ---
    SHEFIK: pecka! zejtra to jdem zkusit a natocit. 10 dni bez nakyho kloudnyho vetru, uz neni co by :)
    T_MAX
    T_MAX --- ---
    SYPFX: projeli jsme to celý až na dyranut, všude stejnej hnus :)

předpověď tu obvykle vychází tak na 50%, dneska nevycházela ani na vítr ..
    SYPFX
    SYPFX --- ---
    jedna fotka z patecniho pojezdu
    RODWY
    RODWY --- ---
    RADAK: to nedam:(
    SHEFIK
    SHEFIK --- ---
    SANSCULLOT: tak tady .) imho je zakladem bejt s drakem vzdycky proti vetru a zbytecne nemavat :) ...snazil sem se pristat hladce a posilal si draka ze strany na stranu, abych "slitnul" a tim mi uplne vypnul vztlak... je sice mozny, ze v silnejsim vetru se to bude chovat jinak, ale to zas asi zalezi na velikosti draka..

http://youtu.be/f5ZZB-DsH8Q

podruhy, kdyz sem nedelal nic s barem ani drakem uz to bylo temer jak do perin :)) dobry je se na konci stocit do smeru jizdy, ale to se vzdycky lehko rika...

http://youtu.be/YNkxdxwx3BM

a tady je videt kam az sme litali s prodlouzenym lanem :D

http://youtu.be/EB65u7tvq2w
    RADAK
    RADAK --- ---
    RODWY: tak to vypada ze vyrazime v 8 z letnan a v pul 5ty uz zas musime bejt zpatky v praze
    RADAK
    RADAK --- ---
    RODWY: chtel bych vyrazit spis na celej den, je nejspis moje posledni snk session letos. bejt tam treba na 10,11tou a jezdit do padnuti, pak obed a trada domu.
    SYPFX
    SYPFX --- ---
    T_MAX: koukal jsem na kameru na haugastolu odpoledne tam bylo pekny mlicko.
    v difuzi to je idealni na velkej adrenalinovaj vyjezd. Je to divny ze byl mrak protoze predpoved ukazovala i nejake to slunce. Kluci me rikali ze v techto pripadech je potreba zvolit spravne spot ze se da najit vsude mliko ale jsou mista kde vykoukne slunce.
    To je good ze se to zafoukava, ty plastve jsou hrozny na kolena. Zitra a pozitri uz se vam tam zase rysuje slunicko a nejaky vitr tam taky je. Tam se vzdycky da neco najit.

T_MAX
    T_MAX --- ---
    SISCO: dneska nic moc, ráno skorem nefoukalo, rozfoukalo se až kolem 12, ale byla mlha jak prase, k tomu hrozná difuze, takže se skoro nedalo jezdit, k tomu je ten podklad fakt brutální - ale věřim, že se to zlepší, ty největší díry jsou už pomalu zafoukaný sněhem :)
    RODWY
    RODWY --- ---
    RADAK: puldeni bych mozna dal.)
    asi spis odpo...aspon to trochu zmekne!
    RADAK
    RADAK --- ---
    Nekdo zitra na Moldavu trebas?
    RADAK
    RADAK --- ---
    Tady neco z ty nedele i s povidanim http://all-boards.cz/life.clanky/cist/all-in-snk-trip
    SISCO
    SISCO --- ---
    T_MAX: Good, dobry start, doufam ze po dnesku pribude i nejakej popis tripu daleko do k horam ;)
    T_MAX
    T_MAX --- ---
    SYPFX: druhá porce z bogísku .. ještě se mi nepodařilo rozchodit tu kameru, absolutně netušim co s tim je ...

Medový Shock
    Ahoj všem čtenářům našho blogu,

dnes se mi blog psát nechtělo, ale jelikož jsme zažili spoustu situací, o které by bylo škoda přijít, tak jsem se odhodlal. Učiníme zde dnes společně určitý pokus, a sice že trošku převrátíme čas a odvyprávíme si dnešní den odzadu, třeba to bude zábavné..

Tralal vysvětluje hru Frikadelle (obchodování na finském fjordu), vypadá co celkem složitě, ale uvidíme, až začnou první tahy. Vyslechli jsme kvalitní píseň "Cukrář", a myslím, že alespoň část textu by měla zaznít:

Cukráři, ty debile, už se začne stmívat,
    jak se tady plazíš, nemůžu dál se dívat.
    Cukráři, ty debile, kde tě vyhrabali,
    kdyby ti kule a prdel raději rozkopali.

Vedoucí cukrář naší úderné skupiny to bral sportovně, což je potřeba a navíc napekl skvělé medové šátečky. Akorát s medem musíme trošku šetřit, jelikož Tomovi se nepodařilo žádný přivézt, takže vlastně šátečky byly s povidlama, ale i tak vynikající. Před moučníkem servírovalo kuchařské duo Tralal + Tom vynikající kuře s bramborem, což mě přivádí ke včerejšímu dni, kdy jsem neuvedl fenomenální stejky od Kekrta a Peťi, z argentinského vysokého roštěnce servírovaného s pečenou zeleninou, kterážto kombinace byla doslova vražedná ve smyslu že ostatní kuchařské páry budou těžko nastavenou laťku překonávat. Nutno dodat, řečeno diplomaticky, na dnešním kuřeti se to trošku podepsalo.

Před večeří se valná většina skupiny vydala na návštěvu sauny, kde se staly v podstatě dvě zajímavé věci, řekněme "highlighty": Tralal si v sauně uprdnul, což vyhnalo Pekka ze sauny a sdělujíce nám ostatním tento šokující zážitek se následující debata byla o čem jiném než "o hovně". Druhá zajímavost se týká vypnutých kamen v sauně zrovna uprostřed lazební procedury, což vyvolalo všeobecné pobouření "jako vole zdražili ubytování a teď budou na nás šetřit na eletrice jako vole?", nicméně Pekk prokázal, že je schopen plnit i náročnější úkoly, když na recepci zařídil znovuzapnutí kamen. Před odchodem do sauny Tom naporcoval kuřata a šoupnul je do trouby, když pak vyšlo najevo, že oba kuchaři se věnovali saunování a vlastně nikdo ty kuřata nehlídá? Alespoň jsme stihli projednat přílohu a Tralala nakonec přesvědčili, že k pečenému kuřeti se líp hodí brambor než rejže, ale nebyl by to Tralal kdyby si neprosadil nakonec svou a tak ty brambory nedovařil.

Před večeří jsme trávili čas kajtováním, přičemž jsme se rozdělili na dvě posádky (posádka A: Kekrt, Peťa, Tralal, Pekk a Tom, posádka B: já, Adam a Peťulka). K důvodu rozdělení se dostaneme, jelikož to se odehrálo už ráno. Posádka B opouštěla spot na jezeru ve vesničce Ustaoset, kde foukal celkem stabilní vítr, odhadem kolem 10 m/s, ale objevily se slabší i silnější chvilky. Kvalitu povrchu bych hodnotil jako slabou, jelikož sníh byl povětšinou rozfoukaný a led na jezeře kryla jenom ztvrdlá krusta, na kolínka a nožičky celkově nic moc. GPS logger ukázal hodnotu přes 40 kilometrů, což za daných podmínek byl nadstandarní výkon, ale po očištění od cesty z Haugastolu a zpět výsledná cifra nakonec zní 17.8 km. Takže nic moc, ale posádka A doufajíce v otevření závory v Haugastolu pro průjezd konvoje nakonec zažila pěší přesun na jezero Orteren v déle 2.5 km! Soucítím především s Pekkem, který po podaném heroickém výkonu najezdil necelých 6 km, tudíž celý ten stres s kolonou se v jeho případě minul účinkem, ale zase Tom kontroval, že byl na pěknym vejletě a je hrdinou dne, když jeho logger se zastavil až na hodnotě 38.5 kilometrůch! Gratulujeme vítězi této nepsané soutěže, ve které výherce obdrží svoje osoboní balení energetického nápoje SHOCK s podpisem ředitele podniku, která toto osvěžující pití vyrábí. Jo, my vlastně ten Shock taky nepřivezli, no tak příště.

Dostáváme se k ránu a tudíž bychom se měli zmínit o legendární závoře v Haugastolu, která se tu a tam zavře a znemožní přístup na ty nejlepší spoty, které jsou tu k mání, zároveň vysvětlíme rozdělení na posádky A a B. Závora je od našeho příjezdu zavřená, což bylo celkem logické vyústění masakru, který jdme začili při cestování Norskem v sobotu - vítr kolem 30 m/s, jazyky, sníh, led, prostě hnus. Dnes ráno se začala pře závorou štosovat auta což vyprovokovalo naší skupinu k horečné aktivitě - tato ovšem byla poněkud předčasná, jelikož dle Bjorna to s konvojem nebude tak horký a lidi se u závory řadí, jelikož Norům končí dnes prázdniny a tak v zoufalé naději, že ještě nakonec trošku pojezdí, se řadí do fronty. Rozhodujeme se tedy, že pojedeme na jezero Ustaoset a případně kolem oběda přejedeme k závoře, pokud se kolony nakonec rozjedou. Už všichni vypakovaný z auta dočkali jsme se telefonu z haugastolu, že první kolona vyrazí už za chvilku, a po lehkém váhání se vytříbily již zmíněné posádky, kde Áčko odejelo zpátky a Béčko pokračovalo v pěším pochodu na jezero Ustaoset.

Snídaně proběhla v poklidné atmosféře a tak už jenom pár věcí, co mě náhodou napadají. Kekert se ráno při cestě do Ustaoset svěřil, že jeho sestra je zapomnětlivá, předtím ale uvařil famózní vajíčka. Já jsem spal nahoře v obýváku, jelikož jsem byl za svoje přiznání ke chrápní vyobcován, ale seznal jsem, že gauč je pohodlnější než místní mini-palandička. Což mě přivádí od rána mocným oslím můstkem zase zpět k současnému dění, kdy se nejdřív sice Adam probudil vlastním zachrápnutím, krátce nato ale zalehne dál, takže dneska spím asi na zemi. Dáváme Bang (nová hra se dle reakcí hráčů moc nechytne), vyčůrat a spát...

Cherok
    historik historicky čtvrté výpravy do Norska
    SYPFX
    SYPFX --- ---
    T_MAX: kronika supr uvod do socialniho inzenyrstvi a pivniho reciste v Haugastolu, tesime se hlavne na fotky videa a laviny. A chceme videt Tmaxe jak leti nad klifem hlavou dolu.
    Nad haugastolem je duze kliff bardzo fotogeniczny
    SHEFIK
    SHEFIK --- ---
    SANSCULLOT: urcite proti vetru, jinak ti po odstreleni od clunu vypne drak.. my to na tom smetaku litali v cca 2m/s a lano melo ke konci az 33m.. stacil malej pohyb z vetru pryc a clovek se propad.. vecer poslu video, dost me to tenkrat zabolelo
    SANSCULLOT
    SANSCULLOT --- ---
    CTIRY: tohle mame v planu zejta na vode. mame clun 50HP, lano 2x 20m. Jakym smerem se rozjizet? proti vetru? bude foukat cca 5-6m/s
    T_MAX
    T_MAX --- ---
    kazdej rok v norsku pisem kroniku, tak jestli nevadi, budu to sem kopirovat, at se pobavite, je to docela prdel :)

MISE NORSKO 2013
    Ahoj všem věrným čtenářům našeho blogu,
    vyrazili jsme opět na tradiční výlet k našim severním přátelům, tentokrát na celé dva týdny a letos máme toto složení (přezdívky jsem stanovil sám podle svého nejlepšího vědomí a svědomí, dá se případně opravit):

Kekert - vedoucí zájezdu
    Peťa - majitel vozu VW Transporter
    Tralal - vedoucí her a volnočasových aktivit
    Adam - vedoucí pekař a supervizor hudební produkce
    Peťulka - vedoucí ženské sekce
    Tom - vedoucí promotér (až na ten Shock, kterej se moc nepoved)
    Pekk - vedoucí cukrář

no a moje maličkost, Cherok - vedoucí historik.

Dnešní povídání bych započal na téma co kdo máme doma. Zjistili jsme, že téměř každý vedoucí našeho zájezdu má doma ostrý nůž. Dále máme doma vysílačky. A vůbec máme doma spoustu věcí, které ale bohužel neodcestovali s námi (kufřík s žetonama na poker třeba). Takže na ně teď vzpomínáme. Třeba mrkev, taky jí každý má doma.
    Taky hůlky na lyže jsou doma pěkně uklizený ve sklepě. Papírový kapesníčky jsem taky nedávno kupoval, Zewa softies s vůní mentholu.

Dále bych se krátce pozastavil o takové jedné věci, která mě dost trápí (a dávám jí dnes náležitě najevo). A to je počet plechovek českého piva, které jsme ilegálně převezli přes hranice. Pominu fakt, kdy mě poprvé, co do Norska jezdíme, zastavil celník a zeptal se "Anything to declare?". Pohled na všechny naše pivka na 14 dní !!! pohromadě je prostě žalostný a na moje slova dojde a pivo dojde velice brzo, sice se mi teď všichni smějí, ale pivo prostě nebude. Zavedl jsem tedy online odkument, kde eviduji veškerou spotřebu plechovkového piva, abychom se poučili pro příští rok a adekvátně nastavili nákup pro sezonu 2014.

Děkuji vám za pozornost a zítra můžete očekávat soupis nedělních událostí.

Cherok - hlavní kronikář.
    PEKK
    PEKK --- ---
    SISCO: ja chtel jet, jeste rikam maxovi, ze dame vejlet a pak mi umrel vitr;( snad zejtra prejedeme sopky a neco vyladime, alespon bylo hezky...
    T_MAX
    T_MAX --- ---
    SYPFX: nevzal jsem pipak, kdo mohl tusit, ze to bude takhle posrany :) navic mit pipak jako jedinej je zbytecny.. budu davat pozor a blbnout jen tam kde to bude stabilni.. zkusim si zejtra vykopat sondu a uvidim jak to bude vypadat... brana je momentalne otevrena, takze uurcite popojedem dal, Orteren je buzerplacek (ikdyz velikosti peti moldav) :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam