• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKEDRACI - & - PoWeRKiTinG -
    SISCO
    SISCO --- ---
    Včera na Výsluní vítr 5m, něchtělo se mi brát Míšu do těch 16m co hlásili z Moldavy a Adolfova..
    Jak to vypadalo vecer v Adolfove s vetrem?
    SNK Večerní sešn Krušné hory - HuskyHill - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=9ABp8897Rt0
    DARAIT
    DARAIT --- ---
    vcera na Fojtovicich supr pojezdenicko, vitr akorat na 9ku/12ku

T_MAX
    T_MAX --- ---
    SYPFX: a je to tu !!!

Mandag og tirsdag
    Milí přátelé a fanoušci našeho blogu,

včera jste přisli zkrátka, takže dnes nás nejdříve čeká rekapitulace včerejšího dne a následně zrekapitulujeme ten dnešní. Do názvu příspěvku jsem vám ze vzdělávacích důvodů uvedl názvy dnů v norštině, které budeme popisovat. Což jistě laskavý čtenář uzná, vzdělání je potřeba a není ho nikdy dost. Ještě než začneme, tak bych chtěl uvést na pravou míru moje hodnocení úspěchy hry Frikadelle, prý to všechny moc bavilo a těší se, až si zahrají znovu.

První bychom si měli rozebrat předpověď počasí. Čerpáme ze dvou zdrojů, stránky yr.no a windguru.cz. Pan Murphy by měl jistě radost, jelikož denní odhady si téměř vždy dokonale odporují, tudíž jediná skutečně stoprocentní předpoveď zní, že zahulíme a uvidíme. I tento očividný fakt ale asi nikdy nezabrání vášnivým debatám už v předvečer kajtovacího dne, kdy se živě diskutuje, kam pojedeme a v kolik, když stejně nikdo nevstane včas a jede se úplně jinam, než se řeklo. Ale to už tak nějak k tomu patří, asi jako táborový oheň k táboru nebo med do čaje. Když už se ale konečně přesuneme na první spot, kde buď není vidět, nefouká vítr nebo je špatný podklad (většinou všechno najednou; á propos, této triádě říká Tralal 3P = počasí, podklad a poryv, dostaneme se k tomu při hodnocení úterka), rozhoří se ostrý spor o tom, kam se přesunout, aby tam byl buď vítr, líp vidět nebo lepší podklad. Argumenty létají vzduchem v rychlém sledu a stanoviska se čím dál víc rozcházejí, hrany zostřují, ale nakonec dorazíme všichni na Orteren. Vybalíme draky a zkoušíme jezdit, docela to jde i na tu bídu. Peťulka zkouší jezdit, ale neposedný drak Roberto jí potáhne po břiše a Adam se tomu směje. Ostatní se brzy rozprchnou na všechny strany, jen se mi podaří narazit na Kekrta, kterýžto mě vytáhne na dobrodružný výlet do hor, který krátce po jeho začátku vzdávám. Najezdil jsem 24 kilometrů, ale cejtim se takový neukojený, domů se mi jet ještě nechce - rozdělujeme se opět na dvě skupiny, dodávka obsazená pěti výletníky razí do Haugastolu a já, Adam a Kekert zůstáváme, aby nám krátce po odjezdu první skupiny ukázalo Norsko svojí přívětivější stránku.. Orteren naplní pravověrné azuro a tak jezdíme, než se Adamovi vyfoukne drak. Na hotelu Peťulka reklamuje nefunkčního draka, posléze vyjde najevo, že si ho nevědomky odstřelila.
    Do sauny jde Tralal, Pekk, Tom a já.
    K jídlu čína.
    Hrajeme Bang, kdy se Tom vůbec nedostane do hry a ještě v prvním kole umírá.

Dnes, tedy v úterý (to je to Tirsdag) předpověď nic moc, ale Tralal už od včerejšího dne hlásí, že se chce nechat odvézt na Dyranut a tam setrvá příchodu těch přízačných tří Pé - pro zopakování Počasí, Povrch a Poryv. Co čert nechtěl, jediný Tralal nakonec ráno nevyjíždí, jelikož soudruzi v Oriflame smazali katalog. Tom ráno zjišťuje, že když vstane včas, dostane vajíčka. Přes nařízený budíček v 7 vyrážíme až po půl desáté směr Dyranut, i když hlavní důvod tohoto cíle zůstal sedět na pokoji u kompu. Během cesty průbežné kontrolujeme přilehlé spoty a seznáme, že nejlepší vítr jest na stanovišti Skulevika (očekávám spory o tom, jak se to tam skutečně jmenuje, já jsem se držel haugastol.no snowkiting mapy a označení místa kde je Diesel tank, který už tam ale není, pozn. hist.). I když se nám tady prve zdálo, že fouká nejvíc, po našem příjezdu zbyly z větru jen fragmenty. Měřičovi větru se dokonce na okamžik úplně zastaví vrtulka - což znamená konec všech nadějí, že by se snad sebevětší drak vznesl do vzduchu. Strhne se menší rvačka o to, kdo přiveze Tralala, jenž finišuje s obnovením katalogu. Nakonec vítězí Kekert. Adam s Peťulkou nasazují sněžnice a jdou se projít. Po příjezdu dodávky nasazuju sněžnice též a snažím se je dohnat, při cestě do kopce se ale zle zadýchám. Při objevování dalších a dalších vrcholů se najednou u nás zjeví Kekert na kajtu a hlásí, že fouká, vracíme se tudíž zpátky. Než stihneme dohopsat dolů, parkoviště se vyprázní a ve sněhu se válí hromada prázdných báglů, neklamné to znamení, že fouká jako ďas, v dálce vidíme rozeseté draky, jak sjíždejí přilehlé kopce, yeah! Jezdíme jako šílenci. Adam už se nemá čemu smát, protože Peťulka už taky krásně jezdí, jak sama pravila "sem a tam". Tralal se ztratil a jel ho hledat nejdřív Tom a pak i Kekert. Já zjišťuju, že tygr se dá hodit nejen na prkně, ale i na lyžích a úspěšně přežívám krátkou epizodu zástavy dechu.. povrch je holt letos největší slabina této jinak malebné krajiny. Po příjezdu Tralala vzniká nápad dojet zpátky na Orteren na kajtu, v odhodlané skupině nakonec zůstává Kekert s Tomem. Bohužel se tento odvážný nápad neobešel bez újmy na zdraví, odneslo to Tomovo kolínko. Na Orterenu zjišťujeme, že i tady musel den krásně vyjít, foukalo 9 m/s a v okolí vidno ve vzduchu ještě pár kajterů. Po cestě do Haugastolu rozebíráme naší oblíbenou problematiku 3P a zjišťujeme, že Tralal si definice mění různě podle potřeby, čímž si tato jinak velice užitečná metodika trošku ublížila.
    Do sauny tentokrát pouze Pekk a Tom.
    K jídlu vynikající losos s bramborem.
    Jako dezert se podává palačinka, jak je již zvykem u našeho cukráře, vynikající. K dokonalosti chybí jen troška medu.
    Ještě nevíme jestli budeme něco hrát.

Cherok,
    historik 4. výpravy na planetu Snowkiting

p.s.: příště už budou nějaké ty obrázky
    RADAK
    RADAK --- ---
    SYPFX: 10m C4ku, pod kopcem dobry nehore total prebuseno.
    T_MAX
    T_MAX --- ---
    SYPFX: paráda, hezký kopce, pěkný údolíčka, neskutečný výhledy .. jako všude na Hardě :)

SYPFX: Už jsme to reklamovali, myslim, že se na něm pracuje! :D

SISCO: nechal jsem se nabrat autem, původně jsme chtěli dojet až na Orteren, ale byla zas difuzka a vítnul jsem při sjezdu z kopce do nějaký díry na mamuta a jeblo mi v koleni, tak jsem to nechtěl hrotit na krev, abych pak 14 dní nemusel fňukat, že mám bebí :)
    SISCO
    SISCO --- ---
    TMAX; nevidim cestu zpet???? ale dobrej vejlet :)!!
    SYPFX
    SYPFX --- ---
    TMAX - co dnesni denik?? Kroninarovi uz dochazi dech ;-)
    SYPFX
    SYPFX --- ---
    PEKK: huste haustagnolie jeste TMAX nahore a nema to sibu
    PEKK
    PEKK --- ---
    homolice ala hugstonal (NOR) :)
    SYPFX
    SYPFX --- ---
    RADAK: supr - vitr docela prisnej cos to jezdil za draka?
    SYPFX
    SYPFX --- ---
    T_MAX: dobrej track - tuhle oblast vubec neznam, jaky to tam je? Docela jsi daval i paradni kopecky
    RADAK
    RADAK --- ---
    Pratele, dnesni Moldava ABSURDNI MORDOR. predpoved GFS ukazovala 5-7, WRF3 8-13. foukalo 12-16 a AZURO!!! vyrazili jsme na kopec, zjistili ze to je moc a sli pod kopec, tam uz to slo. takze poprve v zivote jsem kajtoval v ZAVETRI!!! :-) kvalita snehu byla prijatelna, po hodine jezdeni to zaclo povolovat a v nafoukanych zavejich se nasel i nejakej ten PRASANEK!!!. :-)
    SHEFIK
    SHEFIK --- ---
    SANSCULLOT:
    sem zvedavej na video, 40m to uz je solidni panelak :))

drzim palce a hlavne opatrne s vejskou. dyz na to vzpominam, tak letet nahoru je vzdycky ok, ale dolu to zas tak bezpecny neni :D
    SANSCULLOT
    SANSCULLOT --- ---
    SHEFIK: pecka! zejtra to jdem zkusit a natocit. 10 dni bez nakyho kloudnyho vetru, uz neni co by :)
    T_MAX
    T_MAX --- ---
    SYPFX: projeli jsme to celý až na dyranut, všude stejnej hnus :)

předpověď tu obvykle vychází tak na 50%, dneska nevycházela ani na vítr ..
    SYPFX
    SYPFX --- ---
    jedna fotka z patecniho pojezdu
    RODWY
    RODWY --- ---
    RADAK: to nedam:(
    SHEFIK
    SHEFIK --- ---
    SANSCULLOT: tak tady .) imho je zakladem bejt s drakem vzdycky proti vetru a zbytecne nemavat :) ...snazil sem se pristat hladce a posilal si draka ze strany na stranu, abych "slitnul" a tim mi uplne vypnul vztlak... je sice mozny, ze v silnejsim vetru se to bude chovat jinak, ale to zas asi zalezi na velikosti draka..

http://youtu.be/f5ZZB-DsH8Q

podruhy, kdyz sem nedelal nic s barem ani drakem uz to bylo temer jak do perin :)) dobry je se na konci stocit do smeru jizdy, ale to se vzdycky lehko rika...

http://youtu.be/YNkxdxwx3BM

a tady je videt kam az sme litali s prodlouzenym lanem :D

http://youtu.be/EB65u7tvq2w
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam