• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKEDRACI - & - PoWeRKiTinG -
    P0L0US
    P0L0US --- ---
    LEETO: umite na to futurekite nekdo nakupovat ? :-) co stoji doprava, jak dlouho to trva ?
    TOM
    TOM --- ---
    LEETO: prkno už mám koupený. myslím že 145cm (ještě jsem si ho nevyzvedl)
    drak 13,5 Wipika Core (2006?). "nový" (nelítaný) za 7t. včetně trapézu, baru a šňůr
    LEETO
    LEETO --- ---
    ADIK: primo na tech strankach... za 299€ normalen se novy dobry prkna prodavaj od 500 vejs..
    s tvou vahou bych rek 5m-12m ale zalezi na drakovi a jak snim umis takze si odecti z kazdy strany metr dva nez se to naucis.
    jinak pokud hledas draka tak best ma ted celkem velkej vyprodej na novy kusy.. tusim ze SANSCULLOT je taky prodava. urcite lepsi nez kupovat za stejnou cenu dva roky jetyho draka.
    LOJZAK
    LOJZAK --- ---
    ADIK: zalezi na hodne na kitu a zkusenostech kitera . Dnes uz poridis dva draky napr 14 a 9 do 20tis ...
    ADIK
    ADIK --- ---
    SANSCULLOT: kde ve výprodeji?
    LEETO: diky za vysvětlení, do začátku bych pořídil určitě jen jeden kite(kuli financím), takže spíš tu 12tku. v jakym větrnym rozsahu je tahle kombinace (12m & 132x40) cca jezditelná?
    LEETO
    LEETO --- ---
    ADIK: no spis je totak ze cim vetsi prkno tim rychleji se dostanes do skluzu a zustanes v nem pokud nemas tah z draka kterej te nadnasi.
    Pokud mas hodne tahu z draka tak velky prkno je na skodu protoze mas vetsi plochu ve vode ktera tlaci proti tvejm noham a nezvladas hranit a jet proti vetru.

Zalezi co ches jezdit a za jakejch podminek. ty ses lehkej takze ti jedno "vetsi" prkno staci jako dobrej zakald a kdyz zacnes chctit jezdit v poradnym vetru (coz se stejne do zacatku moc nedoporucuje) tak zkusis mensi nebo vezmes jeste mensiho draka

ted koukam ze ses ptal i na draka .. tak obecne se doporucuje 12m jako nejvic jezdenej drak, ale nemuzes to brat definitivne kazdej je trochu jinej a ma jinej vykon ... pro tebe bych to vydel na tu 12 ku a 8ku do silnejsiho vetru..
    SANSCULLOT
    SANSCULLOT --- ---
    ADIK: to mas sice pravdu ale jakmile bude foukat vic, tak uz se blbe hrani (vetsi plocha) to prkno co pise Leeto je dobry a ted je maj ve vyprodeji za lux cenu!
    ADIK
    ADIK --- ---
    LEETO: ok, a je to tak že čím větší prkno, tím lepší hranění takže stoupání proti větru a míň se potápí takže stačí menší rychlost pro jízdu, ale zase je těžší na ovládání? a velikost kita?
    LEETO
    LEETO --- ---
    TOM: dulezita je sirka a prohnuti ..
    osobne doporucuju http://www.futurekiting.com/detail-9-f12.html
    neni drahy a navic podporis cesky vyrobce.. smaozrejem ze bys ujezdil i mensi ale jakmile nebude foukat budes se potapet a spatne stoupat
    LEETO
    LEETO --- ---
    SYPFX: no wakeboard me pridje dost odlisnej od kajtu a na uceni to vic boli ale mozna to je jen moje zkusenost.

TOM: otrok do zacatku je dobrej ale pocitej stim ze musi vedet jak se to dela nebo ji to vyfackuje a vykasle se na tebe..

ADIK: no staci jedno kdyz bude mit akorat velikost cca 132-4 * 40-2
    TOM
    TOM --- ---
    SYPFX: to je fakt, když už mám vlastní prkno, tak bych ho mohl ve Stráži provětrat
    zkoušel jsem jednulyži, a přišla mi taková... nestabilní :) a to je prý jednodušší než wakeboard
    s vlastním otrokem pro nahazování křídla počítám (přítelkyně :)
    díky za rady!
    ADIK
    ADIK --- ---
    přidám se s lama dotazem... v zimě jsem začal kitovat, myslim že jsem se celkem dobře naučil snowkite(na prkně) s 11m komorou, teď přemýšlím že bych se ponořil i do mělkých vod kiteboardingu. co by jste mi dopručili za vybavení (kite, board) když vážím 70 kilo? je mi jasný že nejlepší by bylo více velikostí, ale pro začátek bych chtěl pořídit něco univerzálního, abych se na tom mohl svézt jak v čr, tak na moři, ale vůbec nemám odhad jaké velikosti na vodu.
    SYPFX
    SYPFX --- ---
    TOM: jestli chces usetrit tak muzes vyrazit do Straze pod Ralskem nebo na kamencove jezero v Chomutove, nebo do Ostravy ci do Bratislavy tam maj lyzarskej vodni vlek. Das tak cca 100,- za hodinu a muzes tak pilovat jizdu na prkne. Vezmi si kiteboarda a jezdi tam na nem. To muze dost pomoct.
    Jestli neresis bankovky tak muzes i clun a nebo rovnou more, idealni nekam do tepla.
    Jinak kiteri si vzdycky pomahaj, takze kamkoliv prijedes tak ti vzdycky nekdo poradi.
    Na zacatek hodne doporucuju aby se ti nekdo venoval, staci i kamarad nebo kamaradka, aby se tebou sel/sla s neoprenem do vody a pomahat si. Kdyz kite spadne a tahne te nekam na hraz atdd tak je prijemnejsi kdyz vis ze ti nekdo draka zvede podrzi ...
    TOM
    TOM --- ---
    LEETO: ok díky, tak já se někdy vetřu :) anebo spíš nabídnu místo v autě..
    SYPFX: na wejku právě neumím. natož na skejtu. kdysi jsem zkoušel snowboard, asi tři dny. ke konci už jsem ani moc nepadal :)
    neopren nemám vůbec. nikdy se tu koukám moc neřešil, jaký kdo máte?
    SYPFX
    SYPFX --- ---
    TOM: Rujana idealni.
    Jestli umis ridit draka a jezdit na wakeboardu tak pojedes celkem snadno rychle.
    Zkus si to na louce i s tim velkym tak hodinku pohrat. Zkousej starty a pristani draka, pak je dobrej test na suchu start, to nasimulujes tak ze sedis a jak kejvnes s drakem tak te to postavi ..
    Vyzkousej si draka odstrelit. Kdyby te to caplo tak abys to umel odstrelit. Vetsina zacatecniku se zrani tak ze neodstreli .. A pak si to zkus znova navazat.
    Az pujdes na vodu tak dej bacha abys nemel pod sebou zadny skaly, propasti, ostnaty draty.
    Mas i neopren, trapez, botky,... na zacatek klidne i lehkou vodni helmu ktera na studene rujane zahreje.
    LEETO
    LEETO --- ---
    TOM: na nastence mas zaklady popsany plus si stahni video. zacit se ucit s velkym drakem az na rujane je skoda casu. mel by si to mit vruce at se tam pak soustredis na jezdeni. zajdi na smetak nebo se tu snekym domluv a na naky louce u Prahy se nauc ovladat a tahat se velkym drakem. Na rujane pak budes jezdit behem jednoho dne. Rozhodne ale doporucuju se to ucit od nekoho kdo to umi a da na tebe pozor plus ti rekne co nemas delat. jeslti mas veci kite + trapez tak ti klidne poradim
    TOM
    TOM --- ---
    RADAK: jj, víceméně poslepu, zkoušel jsem si jednou ve slabším větru vodit i 4m komoráka - bez problému
    s kámošema.... jako paraglidista kupodivu žádnýho kitaře neznám .) proto se ptám tady, ehm :)
    RADAK
    RADAK --- ---
    TOM: nnn instruktor nejsem. obecne doporucuju zaplatit si dobrej kurz, ale pokud uz umis ridit 1m draka i poslepu, tak bych to resil tak jak jsem to vyresil ja. dojel bych s kamosema nebo nekym kdo to umi na rujanu, vlez do vody, dosel daleko od brehu a placal se tam. obcas by ti kamosi poradili a ukazali a po vikendu vsechno umis.
    TOM
    TOM --- ---
    neděláte někdo instruktora? třeba ty, RADAKu?
    chtěl bych začít rovnou na moři, bez předchozích zkušeností se snowkitem
    asi bych nechtěl jít do kurzu, zaplatil bych si někoho na celý den (dva) soukromně
    kite i prkno mám. zkušenosti.. jen s řiditelným drakem (1m?) a s vodními lyžemi (vlek/člun)
    PEKK
    PEKK --- ---
    RADAK: Nesouhlasim proti!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam