• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKEDRACI - & - PoWeRKiTinG -
    JAKKILLER
    JAKKILLER --- ---
    Ja mam 10,5 cecko f-one z roku 2007, nebylo to snadny, ale ze by to vubec nemelo deepower je picovina, restartovat se to taky da. Jedinej problem je malo zkusenosti pri praci s tim kajtem.
    Kamos ma 2013 RRD a jezdim to co on, oba jsme se ucili zhruba stejne.
    Jen at si to zkusi a ta cena, trochu ho natahli no, ale neznamena to ze by se mel z toho tady zblaznit vzteky.
    A teda priorita je pro me si poridit novej model nejakej v lete nebo po lete, ale to uz je pro vetsi pozitek a abych posunul tu jizdu nekam dal.
    SOTEKCZ
    SOTEKCZ --- ---
    TOM: Nejvetsi zlo tehle starejch kitu je v restartech a v absenci poradnyho depoweru, kterej by ti minimalizoval tah draka, kdyz si chces oddejchnout. Naucit se s tim urcite da, ale kladl bych velkej duraz na bezpecnost spotu a kvalitu vetru. Bude to chtit samozrejme i vetsi trpelivost, protoze drak se po padu bude spatne restartovat a bude te stale tahat po vetru. To zdravi je ale nejdulezitejsi, bezpecnost bych urcite nepodcenoval..
    Taky jsem si poridil na zacatku poctivy oldschool Ccko (Slingshot diesel 13m - 2005), dal jsem si 2,5hod. plavani na Eurosee po neuspesnym restartovani z vody, po tom co vypnul vitr a pochopil jsem, ze setrit se nevyplati. Kazdopadne jsem ho koupil jen za 1500, takze to nebyla zase tak draha zkusenost a dokonce jsem se s nim i svezl, ale uz jsem lital predtim nejmin 3/4 roku s 5m komorou od ozonu a s FS Pulse 2. Ucit bych se na tom asi fakt nechtel, protoze to nebyla zrovna hracka pro zelenace..
    SYPFX
    SYPFX --- ---
    Jestli ten co ti to prodal je kiter tak nám napiš jak se jmenuje a rozbijeme mu na pláži cifernik, tohle se nedělá..
    SYPFX
    SYPFX --- ---
    TOM: jak píše sisco ten co ti to prodal té brutálně natáhl. Hodnota draka co pises je cena plachty na kompost -neprodejné. Když príjdeš k vodě tak na tomhle už dávno nikdo nikde nejezdí jenom exoti. Je to něco jako wartburg na silnici takyto jede ale zžádnej požitek z jízdy..

SISCO
    SISCO --- ---
    LOJZAK: kitoval jsem v roce 2000 na prvním 2lijnovem kitu a to nepocitam jako kite. 0 bezpečnost žádnej depower. Cca 2008 to splňuje vlastnosti pro bezpečny kitovani v nestabilním větru
    LEETO
    LEETO --- ---
    TOM: vzhledem k tomu ze je to Cckovej typ draka tak musis mit 5 lajn pokud jich pet nemas tak si patou nech dodelat jinak je to nebezpecny. a je fakt ze tyhle stary cecka te naucej kdo je tady pan :)

SISCO: no rekl bych ze do takovejch 10m.s to bude jeste ok jen nesmi chodit velky poryvy. jezdil jsem 15m Flexfoil strike 2 (2005) a zas tak hrozny to nebylo kdyz byl stabilni vitr cca 5-9m.s.
    SISCO
    SISCO --- ---
    Tom: budiž ti útěchou ze podobný nesmysl který nejde prodat máme vsichni :)). Ale 7t. za takovej šrot. Ve srovnání třeba s autem si koupil trakař s hranatýma kolama z 18 století, přitom za 10t. Koupíš fabii 3roky starou. Prodávající ti podle mě dal přezdívku zlatý důl :))).
    LOJZAK
    LOJZAK --- ---
    SISCO: v roce 2006 tento sport vznikal ? Promin ale to opravdu ne :)
    SISCO
    SISCO --- ---
    TOM: jako OK ale ten sport je hodne novej a cca v roce 2006 sport vznikal.
    Za 7t je to !!!hoodne drahy!!!!.
    Rozdil mezi 2006 a 2013 jsou propastne hlavne v bezpecnosti a stabilite.. 2006 s tebou bude smejkat a budes mit pocit ze kite jezdi s tebou ne ty s nim..

Doporucuju zbavit se toho kita a koupit alespon rok vyroby 2009, to uz zacal kite mit trochu depower a kity z rozsahem..

Na tomto kity kdyz bude 8m.s tak te po povlece po poli a nepujde podle me ani odstrelit :))).. zatimco na moderni klidne 21m2 kitu budes vpohode
    TOM
    TOM --- ---
    LEETO: jasně, chápu, jde to hodně dopředu, mám ho jen na naučení/omlácení. abych zjistil jak mě to bude bavit .)
    PEKK: ve skladu paraglidingového výrobce neměl moc šancí se prodat :) s firmou Wipika pokud vím byly kdysi různé čachry, a jednu dobu byli spolčení právě s PG/HG firmou
    PEKK
    PEKK --- ---
    Hlavne mi prijde divny, ze je 7 let nelítanej:))
    LEETO
    LEETO --- ---
    TOM: no ten drak je starej.. ne ze ti nebude jezdit ale za tu dobu sel vyvoj selkem dopredu co se tyce bezpecnosti, stability , vetrnyho rozsahu a restartu.. ne ze by se s nim nesvezl, ale jakmile nebudou idealni podminky tak se budes trapit.
    SANSCULLOT
    SANSCULLOT --- ---
    P0L0US: jestli neco chces tak mi napis do posty
    P0L0US
    P0L0US --- ---
    LEETO: umite na to futurekite nekdo nakupovat ? :-) co stoji doprava, jak dlouho to trva ?
    TOM
    TOM --- ---
    LEETO: prkno už mám koupený. myslím že 145cm (ještě jsem si ho nevyzvedl)
    drak 13,5 Wipika Core (2006?). "nový" (nelítaný) za 7t. včetně trapézu, baru a šňůr
    LEETO
    LEETO --- ---
    ADIK: primo na tech strankach... za 299€ normalen se novy dobry prkna prodavaj od 500 vejs..
    s tvou vahou bych rek 5m-12m ale zalezi na drakovi a jak snim umis takze si odecti z kazdy strany metr dva nez se to naucis.
    jinak pokud hledas draka tak best ma ted celkem velkej vyprodej na novy kusy.. tusim ze SANSCULLOT je taky prodava. urcite lepsi nez kupovat za stejnou cenu dva roky jetyho draka.
    LOJZAK
    LOJZAK --- ---
    ADIK: zalezi na hodne na kitu a zkusenostech kitera . Dnes uz poridis dva draky napr 14 a 9 do 20tis ...
    ADIK
    ADIK --- ---
    SANSCULLOT: kde ve výprodeji?
    LEETO: diky za vysvětlení, do začátku bych pořídil určitě jen jeden kite(kuli financím), takže spíš tu 12tku. v jakym větrnym rozsahu je tahle kombinace (12m & 132x40) cca jezditelná?
    LEETO
    LEETO --- ---
    ADIK: no spis je totak ze cim vetsi prkno tim rychleji se dostanes do skluzu a zustanes v nem pokud nemas tah z draka kterej te nadnasi.
    Pokud mas hodne tahu z draka tak velky prkno je na skodu protoze mas vetsi plochu ve vode ktera tlaci proti tvejm noham a nezvladas hranit a jet proti vetru.

Zalezi co ches jezdit a za jakejch podminek. ty ses lehkej takze ti jedno "vetsi" prkno staci jako dobrej zakald a kdyz zacnes chctit jezdit v poradnym vetru (coz se stejne do zacatku moc nedoporucuje) tak zkusis mensi nebo vezmes jeste mensiho draka

ted koukam ze ses ptal i na draka .. tak obecne se doporucuje 12m jako nejvic jezdenej drak, ale nemuzes to brat definitivne kazdej je trochu jinej a ma jinej vykon ... pro tebe bych to vydel na tu 12 ku a 8ku do silnejsiho vetru..
    SANSCULLOT
    SANSCULLOT --- ---
    ADIK: to mas sice pravdu ale jakmile bude foukat vic, tak uz se blbe hrani (vetsi plocha) to prkno co pise Leeto je dobry a ted je maj ve vyprodeji za lux cenu!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam