• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKEDRACI - & - PoWeRKiTinG -
    PoWeRKiTinG
    všeobecné označení pro sportovní činnosti využívající síly větru prostřednictvím kitu (draka) k jízdě po vodě i souši - ale to už asi víte ;)

spřízněné: STUNT KITE - akrobaticke letani s drakem
    rozbalit záhlaví
    RADAK
    RADAK --- ---
    CTIRY:
    SHQ: co trebas nekdy zacatkem cervna. to uz budu mit ruku v cajku. teplo bude ale uvidi se podle predpovedi ze jo.
    SHQ
    SHQ --- ---
    CTIRY: za me az tam bude aspon 20 stupnu
    CTIRY
    CTIRY --- ---
    kdy bude ta Nyx Rujana abych to predpripravil doma :)
    CTIRY
    CTIRY --- ---
    SISCO: nedavno sem prodal Frenzy 2007 a vubec sem nemel pocit ze prodavam neco na hnuj :)
    SOTEKCZ
    SOTEKCZ --- ---
    Nemate nekdo zkusenosti s litanim v okoli Jindrichova Hradce? Rybniku plno, ale kterej je ten pravej :)
    SHEFIK
    SHEFIK --- ---
    P0L0US: v chorvatsku ta nejznamnejsi kosa - brac/bol. tam je to supr, ale smi se tam jen do konce kvetna, pak zacina koupaci sezona.

cerna hora se bojim ze je vsude az po okraj lidi. v albanii myslim ze je to naopak fuk, ale vitr sme tam u more pres leto moc nezazili. na wguru sou za albanii a cernou horu 3 spoty :) tak bych si tyhle lokace urcite pred cestou oznacil..
    P0L0US
    P0L0US --- ---
    Joo a nemuzete doporucit nejaky spoty v Chorvatsku, Cerne Hore nebo Albanii ?
    P0L0US
    P0L0US --- ---
    SYPFX: TOM: Ja bych z ty ceny zas tolik nedelal. Jestli ten trapez dobre sedi, drak novej, pumpa pumpuje..., tak si myslim ze to uplne hrozne neni (Trapez 1000-1500, Bar 2000-3000, pumpa 500, na draka zbyva 2000-4500). Mozna mohl byt levnejsi, ale lidi neradi prodavaji draky za ceny pod 5000, zvlast jestli je fakt novej - tam nekde zacina psychologicka hranice "za tu cenu si to radsi necham doma". Stejne si koupis mensiho :-D Pro spestreni nakonec naky naky wipika core videa:

Startovani:
    http://www.youtube.com/watch?v=uY8OhYC17UY&feature=endscreen&NR=1

5ta lanja:
    http://www.youtube.com/watch?v=PRWc9vXHzOg

Jen bacha na ty poryvy bez depoweru (viz rady ostatnich nize):
    http://www.youtube.com/watch?v=lmiD9NM_53Y

Predpokladam ze tohle sis nekoupil - aneb neco pro kameramany/strihace videjii :-)
    http://www.youtube.com/watch?v=v2XzHKXmyVE

A kdyz jsme u tech starsich kousku: Joohooho, vcera sem zalepil ventilky, takze jsem ready do dalsi nowind sezony s Rebelem z roku 2007 :-D Uz se tesim na pojezdy po zrdcadlech !
    PEKK
    PEKK --- ---
    RADAK: Jeste bych hodil něco k tématu střihu videa...a když už dabsteb, tak takhle:D
    Nick Jacobsen.mp4 - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=t6T16YxFgt0
    SHEFIK
    SHEFIK --- ---
    SISCO: on je to opravdu o dost starsi sport. ja si pamatuju jako malej, ze se na fuerte prohaneli lidi na bugynach s kitama uz v 90 letech. imho to dvousnuraky nebyly

sekce history - http://en.wikipedia.org/wiki/Kitesurfing

ale bezpecnost, pohodli a ovladatelnost byla urcite tenkrat o dost jinde .)
    JAKKILLER
    JAKKILLER --- ---
    Ja mam 10,5 cecko f-one z roku 2007, nebylo to snadny, ale ze by to vubec nemelo deepower je picovina, restartovat se to taky da. Jedinej problem je malo zkusenosti pri praci s tim kajtem.
    Kamos ma 2013 RRD a jezdim to co on, oba jsme se ucili zhruba stejne.
    Jen at si to zkusi a ta cena, trochu ho natahli no, ale neznamena to ze by se mel z toho tady zblaznit vzteky.
    A teda priorita je pro me si poridit novej model nejakej v lete nebo po lete, ale to uz je pro vetsi pozitek a abych posunul tu jizdu nekam dal.
    SOTEKCZ
    SOTEKCZ --- ---
    TOM: Nejvetsi zlo tehle starejch kitu je v restartech a v absenci poradnyho depoweru, kterej by ti minimalizoval tah draka, kdyz si chces oddejchnout. Naucit se s tim urcite da, ale kladl bych velkej duraz na bezpecnost spotu a kvalitu vetru. Bude to chtit samozrejme i vetsi trpelivost, protoze drak se po padu bude spatne restartovat a bude te stale tahat po vetru. To zdravi je ale nejdulezitejsi, bezpecnost bych urcite nepodcenoval..
    Taky jsem si poridil na zacatku poctivy oldschool Ccko (Slingshot diesel 13m - 2005), dal jsem si 2,5hod. plavani na Eurosee po neuspesnym restartovani z vody, po tom co vypnul vitr a pochopil jsem, ze setrit se nevyplati. Kazdopadne jsem ho koupil jen za 1500, takze to nebyla zase tak draha zkusenost a dokonce jsem se s nim i svezl, ale uz jsem lital predtim nejmin 3/4 roku s 5m komorou od ozonu a s FS Pulse 2. Ucit bych se na tom asi fakt nechtel, protoze to nebyla zrovna hracka pro zelenace..
    SYPFX
    SYPFX --- ---
    Jestli ten co ti to prodal je kiter tak nám napiš jak se jmenuje a rozbijeme mu na pláži cifernik, tohle se nedělá..
    SYPFX
    SYPFX --- ---
    TOM: jak píše sisco ten co ti to prodal té brutálně natáhl. Hodnota draka co pises je cena plachty na kompost -neprodejné. Když príjdeš k vodě tak na tomhle už dávno nikdo nikde nejezdí jenom exoti. Je to něco jako wartburg na silnici takyto jede ale zžádnej požitek z jízdy..

SISCO
    SISCO --- ---
    LOJZAK: kitoval jsem v roce 2000 na prvním 2lijnovem kitu a to nepocitam jako kite. 0 bezpečnost žádnej depower. Cca 2008 to splňuje vlastnosti pro bezpečny kitovani v nestabilním větru
    LEETO
    LEETO --- ---
    TOM: vzhledem k tomu ze je to Cckovej typ draka tak musis mit 5 lajn pokud jich pet nemas tak si patou nech dodelat jinak je to nebezpecny. a je fakt ze tyhle stary cecka te naucej kdo je tady pan :)

SISCO: no rekl bych ze do takovejch 10m.s to bude jeste ok jen nesmi chodit velky poryvy. jezdil jsem 15m Flexfoil strike 2 (2005) a zas tak hrozny to nebylo kdyz byl stabilni vitr cca 5-9m.s.
    SISCO
    SISCO --- ---
    Tom: budiž ti útěchou ze podobný nesmysl který nejde prodat máme vsichni :)). Ale 7t. za takovej šrot. Ve srovnání třeba s autem si koupil trakař s hranatýma kolama z 18 století, přitom za 10t. Koupíš fabii 3roky starou. Prodávající ti podle mě dal přezdívku zlatý důl :))).
    LOJZAK
    LOJZAK --- ---
    SISCO: v roce 2006 tento sport vznikal ? Promin ale to opravdu ne :)
    SISCO
    SISCO --- ---
    TOM: jako OK ale ten sport je hodne novej a cca v roce 2006 sport vznikal.
    Za 7t je to !!!hoodne drahy!!!!.
    Rozdil mezi 2006 a 2013 jsou propastne hlavne v bezpecnosti a stabilite.. 2006 s tebou bude smejkat a budes mit pocit ze kite jezdi s tebou ne ty s nim..

Doporucuju zbavit se toho kita a koupit alespon rok vyroby 2009, to uz zacal kite mit trochu depower a kity z rozsahem..

Na tomto kity kdyz bude 8m.s tak te po povlece po poli a nepujde podle me ani odstrelit :))).. zatimco na moderni klidne 21m2 kitu budes vpohode
    TOM
    TOM --- ---
    LEETO: jasně, chápu, jde to hodně dopředu, mám ho jen na naučení/omlácení. abych zjistil jak mě to bude bavit .)
    PEKK: ve skladu paraglidingového výrobce neměl moc šancí se prodat :) s firmou Wipika pokud vím byly kdysi různé čachry, a jednu dobu byli spolčení právě s PG/HG firmou
    PEKK
    PEKK --- ---
    Hlavne mi prijde divny, ze je 7 let nelítanej:))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam