• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKEDRACI - & - PoWeRKiTinG -
    PoWeRKiTinG
    všeobecné označení pro sportovní činnosti využívající síly větru prostřednictvím kitu (draka) k jízdě po vodě i souši - ale to už asi víte ;)

spřízněné: STUNT KITE - akrobaticke letani s drakem
    rozbalit záhlaví
    P0L0US
    P0L0US --- ---
    RADAK: zas takovej slagr mi to nepripadne - WG nekde pise misty i veci typu 8ms narazy 16ms. Ale od dvou do ctyr by to mohla byt parada - cca 10ms narazy 14 (koukam na nechra Skoda ze pracuju. M
    RADAK
    RADAK --- ---
    zitra kamkoliv :-) Kdo zustane doma nebo v praci, povinne unbook a prodat cajky :-)

SISCO
    SISCO --- ---
    SOTEKCZ: Dik za info!! To je blbe ze to takhle tam hlidaj :))
    SISCO
    SISCO --- ---
    RODWY: souhlas :) ale ty 3dny co se blize se vyplati zvednou kotvu.. pocasi jak v recku a vitr jak na rujane... urcite bych vyrazit a nelitoval penez za benzin..
    RODWY
    RODWY --- ---
    jel bych mozna ct na rozkos.)

SISCO:myslim,ze darko min 1,5hodky!
    RADAK
    RADAK --- ---
    premejslim o ctvrtku odpoledne na Labut. lehce po obede z Prahy. misto bude.
    WindGURU: Czech Republic - Labuť
    http://www.windguru.cz/cz/index.php?sc=329646
    SOTEKCZ
    SOTEKCZ --- ---
    SISCO: Tam jsme litali, ale je to tam vetsinoi 1-2mesice od zacatku letni sezony uz hlidany a nezalitas si tam, protoze te vyhodi hlidac. Jinak flek je to paradni, sice je na druhy strane borovicovej les, ale kdyz clovek neni uplnej zacatecnik, tak se to v klidu da.
    P0L0US: Kostomlatky u Nymburka. Cesta cca. 35minut, koukal jsem, ze zase celkem ukutali, takze plocha je o neco vetsi. Da se tam Jezdit na Z, JZ, SZ, ale byva to tam trosku rozkopany, protoze vitr jde pres par hromad s piskem. A obcas ti vrci za zadama bagr a tezi pisek :D

Kostomlatky

Kostomlatky

RADAK
    RADAK --- ---
    SISCO: jak na to prichazis? projizdis po vecerech google.maps a hledas rybniky? nebo si jako malej casto jezdil rybarit? :-D
    SISCO
    SISCO --- ---
    P0L0US: Rozkos 1,5h cesty, Velke Darko (take supr na JV) 1h autem z prahy po D1.
    Nema cenu zkouset nejake pokusy... jet na jistotu...

Docela dobre natocenej rybnik jsou Konetopy krasna piskovna na JV stocena :))
    Neni to moc velky ale budes tam prukopnik prvni kiter kterej tam jezdil a mohlo by to bejt i pekny

http://www.mapy.cz/s/7b3t
    SANSCULLOT
    SANSCULLOT --- ---
    nekdo zejtra/pozejtri Rozkos? Budem tam prez noc mozna az do patku
    ADIK
    ADIK --- ---
    nemá tu někdo zkušenosti s Nobile N62 V3?
    RADAK
    RADAK --- ---
    P0L0US: stepansky rybnik. cca 60km od prahy po D5 smer plzen.
    P0L0US
    P0L0US --- ---
    Nemate naky tipy na mikro-spoty nekde blizko u prahy (max 1hodina cesty) ?
    SOTEKCZ
    SOTEKCZ --- ---
    RADAK: Jo tak presne takhlen jsem u svy 2x litany C4 prorazil ban a latku na Nechranicich o hranu brehu. Zvyklej z uzavreny komory, ze drak krasne leti a nikam nepada jsem pri sbihani brehu zapomnel draka na 12ty a dost nestatne mi padnul na breh.. Ale bavi me hodne, jen kdyz litam v jeden den 8ku C4 a 15ku FS, tak mam trosku tiky v oku a obcas tam clovek omylem posle kiteloop :D :D
    LEETO
    LEETO --- ---
    Z osobni zkusenosti bych do zacatku doporucil deltu.. velkej vetrnej rozsah, stabilni tah na baru neni uplne tezkej na ruce narozdil od bowcek.
    C4 je fajn drak, ale jak pise radak uz to chce mit neco nalitano, aby clovek vedel jak si ho povodit i treba do skoku a na rozjezd. U bowcek a delt jen pritahnes a jedes, zamtimco u cecek a jim podobnejch musis vic premejslet kam tim drakem mavas aby ti generoval tah.
    RADAK
    RADAK --- ---
    P0L0US:
    SHQ:
    SOTEKCZ: mam C4 a jsem maximalne spokojenej. osobne si myslim, ze to je hodny drak a jeho tocivost je pecka. 13ka rychla jak 10tky u neCecek. Moje kocka se chvili C4 bala a tedka na ni neda dopustit. jeji ZACATECNICKY catalyst je podle ni tedka lina svine :-)
    ALE mam kamose, co si koupil C4ku jako prvni kajt. uz neco umel z pujcenych catalystu, ale ta C4 mu proste nesedi. zakladni a hlavni problem C4 v rukou zacatecnika je drak na 12tce v nestabilnim vetri. pokud nemas zazitej grif automatickyho mavani draka nad hlavou, tak C4ku nechas na 12tce v tehle podminkach, tak te urcite driv nebo pozdejc preleti a spadne jak hruska !! v tomhle to neni hodny drtak. Catalysta treba nechas na 12tce a muzes jit na pivo a on ti tam bude furt stat jak heliovej balonek capartum na pouti.

krome nestability na 12tce nema zadnej problem a doporucil bych ho i zacatecnikum
    ADIK
    ADIK --- ---
    díky za reakce, takže do začátku by jste doporučili radši deltu nebo bowe?
    P0L0US
    P0L0US --- ---
    SHQ: ja si snad jednu tu C4 nekde koupim :-) Dobre tedy, zaradme ji mezi hodne draky...
    SHQ
    SHQ --- ---
    P0L0US: pokud vim tak c shape se rika 4 snurovym drakum ala c4 - to neni klasicky cecko/konkretne ta c4 je dost hodny drak. ma mensi tah nez delty nebo sle, zato je rychlejsi, takze ma vetsi okamzity vykon pri skoku. ale jinak se chova podobne co se tyce depoweru, restartu, odstrelu (ma 4 lajny) a pokud chces na zacatku investovat do draka, co ti chvili vydrzi, tohle neni spatna volba, zvlast, pokud mas ambice skakat..

podobny je treba naish park - mozna trosku nepresnejsi v obratech, ale jinak dost podobny jako c4 nebo best ts - ten mi prsel pomalejsi, ale s delsim hangtimem, navic super cena od petra

jinak pro maximalni komfort v zacatcich a bych asi volil deltu - napr north evo ma dobrou povest nebo ty wainmany, ale nejsou levne
    P0L0US
    P0L0US --- ---
    ADIK: Nejdulezitejsi vyhodou "hodnych" draku oproti "zlym C" vidim vetsi depower = lehci rozjezdy, vic casu na nasazeni prkna, lehci vyrovnavani narazu vetru pro poryvech a bezpecnost, kdyz nezkuseny clovek netrefi vitr nebo mu necekane prifoukne a taky chovani kdyz se clovek vymazne - hodnej drak zustane nekde na kraji okna a prestane tahnout a "ceka". Za to zlej drak porad cuka a nekam chce tahnout.

Pak Cecka byvali 5ti snurove, protoze meli problemy se startovanim z vody (viz pripad Toma) a ty snury se umej neprijemne zamotavat. Napr. kdyz draka podletis a spadne ti. nebo ti ho preleje vlna. Kdyz u 4snury provliknes draka mezi snurama tak mas relativne dobrou sanci po nejakych zkusenostech to rozmotat ve vode odpojenim a provliknutim baru skrz snury. U 5ti snury je sance afaik minimalni (nerikam ze to nejde).

Ostatne driv byli vsechny draci afaik C-shape. Az pozdeji doslo k vyvoji Delta, Hybridu, SLE a dalsi nazvy kterym moc nerozumim :-)

SOTEKCZ: snazil jsem se rozlisit draky na skolni (hodne) a pokrocile (zle). A C4 bych radil do te druhe skupiny. Nikdo nerika ze se ani s tim Fuelem nejde naucit :-)

====

Stale se bavime o starsich dracich kolem 10kkc (starsi jak 2009 mozna 2010).
    SOTEKCZ
    SOTEKCZ --- ---
    P0L0US: U ty C4 bych se mozna i hadal, neni to klasicky Ccko, neprijde mi nijak zabijacka. Mam 2011ku v 8m a je to super dracek. Litala s nim i pritelkyne, ktera se uci a byla z nej nadsena.

Vseobecne myslim, ze neni problem v tom, ze si poridi Ccko, jen kdyz uz tenhle shape, tak co nejnovejsi model, protoze ty novy Ccka jsou s tema oldschoolama nesrovnatelne jinde. Jediny co bych asi nedoporucil je ten Fuel, protoze ten si nehraje na zadnyho friendly draka pro zacatecniky :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam