• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKEDRACI - & - PoWeRKiTinG -
    SHQ
    SHQ --- ---
    T_MAX: hele a vis, ze sortky pres neopren si muzes brat, az kdyz nastoupat?
    PEKK
    PEKK --- ---
    T_MAX: No bomba, a co pocity? Líbí?
    RADAK
    RADAK --- ---
    T_MAX: Presne tak!!! Pravidlo kiteboardingu #1: neni dulezity jak to umis, ale jak u toho vypadas! :-)
    T_MAX
    T_MAX --- ---
    aspoň, že bylo sluníčko :)

(důležitý je se za jízdy tvářit děsně přísně :D )

T_MAX
    T_MAX --- ---
    Tak nakonec dneska lowwind .. foukalo 5 ms a občas přidalo, ale na 10m draka to prostě nebylo .. jezdil jsem, ale zaboha se nedalo nastoupat, takže jsem furt dupal :)

Jedinej kdo stoupal byl Honza s Edge 11 - to je prostě strojovna!!!

Kurňa v zimě by v 5 ms byl bigday jak prase ... :)
    PEKK
    PEKK --- ---
    T_MAX: hele tohle omrkni
    HOW TO JUMP KITEBOARDING - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=lJ-PKsHmvA8
    SISCO
    SISCO --- ---
    Aktualne na vikend nedele dest ale v sobotu docela good vitr na Eurosee
    Vzduch sice nic moc ale protoze voda ma 20C tak by to mohlo bejt vpohode
    WindGURU: Germany - Bärwalde See (Eurosee)
    http://www.windguru.cz/cz/index.php?sc=59670&sty=m_favo
    T_MAX
    T_MAX --- ---
    SYPFX: melka voda je, stabilne by funet melo, snad to pujde :) v nejhorsim si zase dam pruplach dutin :D
    T_MAX
    T_MAX --- ---
    PEKK: jasny, zima mi neni :) zejtra udelame fotky! tesim se :) dneska akorat kalime a to muzu i doma, zejo :)
    PEKK
    PEKK --- ---
    Hezky Maxi.Sedis tam pekne pod stanem;) vyhoda pro tebe, ze mas rad zimu, takze tech 15 stupnu je optimum, ne?;) ale jak uz tu bylo receno, na uceni na vode je lepsi silnejsi vitr, coz poznas zejtra v tech 6ti, az budes delat celej den pigi caj;) ale jestli je tam melko, tak si alespon osvojis vodni starty a budes nadavat, ze fouka malo, coz je pro zacatek pro pocit bezpeci rozhodne lepsi stav, nez kdyz mas oci jako snek ve vysoky trave a umiras hruzou;) tak drzim palce, neco nafot a pozdravuj Honzu
    SYPFX
    SYPFX --- ---
    T_MAX: Podle me 10ka v 6-7ms pojede ale bude to chtit trosku skill a ten Tomas ma po letech na snehu.. S tvoji vahou idealni vitr na 10ku vidim tak 8-12m/s..u more na melky vode v 6-7ms to pojede uplne v pohode. Zalezi take jake mas prkno - jestli nemas nejakyho prcka. Taky je otazka jestli to bude 3-4ms a obcas 6-7 a nebo jestli to bude minimale 6-7 a obcas 10ms... to je rozdil ;-)..

SOTEKCZ
    SOTEKCZ --- ---
    BROMDEN: Mam teda spis opacnou zkusenost, ze v cizine na kvalitnim vetru je clovek schopnej jezdit mnohem vetsiho kajta nez u nas v tom poryvovym bordelu..

T_MAX: To si s 10kou asi moc nezajezdis. Bude to dost na hranici, ale aspon vyzkousis trochu low windu :)
    BROMDEN
    BROMDEN --- ---
    T_MAX: Hlavně šlověk nesmí jít v lo stagnone na vodu s kajtem velikosti jakej jezdí v ČR. Nevim jestli je u moře hustší vzduch nebo co, ale kajta kterýho jsem ujezdil na Mlýnech v nárazech kolem 20-22, jsem v lo stagnone neudržel v 15-17ms a to jako vůbec. Se stejuným boardem.
    T_MAX
    T_MAX --- ---
    Tak dneska z toho moc nebude.. na vode samy sesty a petky kajty, fouka 20 - 25 ms a k tomu narazy ... ta desitka by me nejspis zavrazdila :D Ikdyz Honza rano chvili jezdil, ale byl to boj o holej zivot :) Celej den jsme sedeli na plazi u baru, taky to ma neco do sebe. Ted siesta a pak grilovavani! Zejtra ma foukat 6 - 7 ms, tak to bude super :)
    P0L0US
    P0L0US --- ---
    SISCO: No nejen zkontroluj odstrel, ale taky nezapomen pouzit az se drak bude chystat odlitnout v tisici loopech na mesic :-0
    SYPFX
    SYPFX --- ---
    T_MAX: Luxus.
    Jsem moc zvedavej jak to pokoris jak ti to pujde..
    Voda je idealni na potrenovani skoku, dopady do vody neboli a na snehu pak budes diktovat krutoprisne.

Preplachteni je na uceni idealni. Pritahnes bar jedes a muzes jet pomalicku. Kdyz fouka malo tak to naopak musis rozjet do nejvetsich kuli aby te prkno udrzelo na vode.

ty kvatna lidi z toho si nic nedelej. Funguje to stejne jako na snehu. Kdyz prijedes na moldavu a vylezes nad kostel tak je vyprodano ale kdyz dojedes za prvni kopec tak jses tam sam. To stejne na vode. Vsichni jezdej pred plazi u auta. Takze musis si nastoupat a pak budes jezdit uplne sam jako na snehu. Jenom se neschovas za kopec ;-). Taky zalezi na spotu, na beginner spotech je vyprodano ale jakmile vlezes na hlubokou vodu, velky vlny, tak budes shanet partaka abys nebyl sam. Je hodne dobrejch nevyprodanejch spotu. Hodne lidi znaci kvalitni podminky.
    Na vode je lepsi se zamerit na freestylek a freeride nechat na snih tam je FR nenahraditelnej.
    T_MAX
    T_MAX --- ---
    SISCO: To mě nenapadlo, to rozhodně prubnu :) Díky!
    SISCO
    SISCO --- ---
    T_MAX: 18m.s to je dost.. s moji vahou bych to dal ale na tebe to je asi s 10kou moc. Pujc si od Bimrse tak 6ku - 8ku.
    Rada na kotel= delej to stejne jako na snehu..= kite na 12 nebo 11h nedavej ho pred sebe a nejezdi rychle... Kdyz se to hodne rozjede tak to jde jen pomalu zabrzdit. V takhle silnem vetru muzes klidne stat celou vahou na prkne a jen se nechat tak pomalu poposouvat. Nakonec vsichni co jsem videl se ucit nebo jim pomahal tak v preplachteni se ucilo nejlepe.. Jen pritahnes bar a jedes.. :)
    p.s.(nez nastartujes kite otestuj si ze pujde kite odpalit!!! jestli nemas pisek v chickenloopu v cervenem kloboucku!!)
    SISCO
    SISCO --- ---
    vikend: zatim to vypada ze vitr bude jen v nedeli
    a) Mushow 7-10m.s SZ http://www.windguru.cz/cz/index.php?sc=3&sty=m_menu
    b) Eurosee 6m.s http://www.windguru.cz/cz/index.php?sc=59670&sty=m_menu
    T_MAX
    T_MAX --- ---
    MIXXX: No, říkal :) ale nějak jsem změnil názor a navíc - zkusit se má všechno, žejo :)

SISCO: Jsem tu s Honzou (černá komboška Norona na Haugastolu)

SISCO: No, to ještě hodně vody odteče, než se naučim tohle :)))) To nemá vůbec nic společnýho s mým ježděním v kopcích na sněhu :D

LOJZAK: Dneska fouká 15, v nárazech 18 ms a mám tu jen velikánský vrata a 10m kite .. nevim nevim, jak to dneska půjde :) Ale z toho, jak to popisujete už vím několik chyb, co jsem včera dělal - zkusim to zapracovat, díky !!!

Co mě ale celkově nejvíc vadí na vodě jsou ty kvanta lidí, tohle ze zimy vůbec neznám :(
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam