• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKEDRACI - & - PoWeRKiTinG -
    PoWeRKiTinG
    všeobecné označení pro sportovní činnosti využívající síly větru prostřednictvím kitu (draka) k jízdě po vodě i souši - ale to už asi víte ;)

spřízněné: STUNT KITE - akrobaticke letani s drakem
    rozbalit záhlaví
    SYPFX
    SYPFX --- ---
    JAKKILLER:
    trena tadykhlenc vidis v prvni minute hned jak slapou s nafukovackama pesky s komorama se jede odpsoda. Navic nahore byla vichrice takze ty kluci to meli dost tezky nahodit..
    Pekk taky pamatuje ze ;?
    Orlicke hory snowkiting 5.2.2012 by Stejnaci - YouTube
    https://www.youtube.com/watch?v=Scgm1_U-Yig
    JAKKILLER
    JAKKILLER --- ---
    SISCO: ok, to je super shrnutí, dík.
    Tím to pro mě vychází, že komora spíš ne, dokud nebudu mít tolik prachů našetřeno aby mě to bylo jedno.
    SISCO
    SISCO --- ---
    P0L0US: hezky napsane :), je to o komfortu a penezich.
    Nafukovacka vubec neni problem vyslednej pojezd je asi i lepsi, jen sou situace kdy je komora k nezaplaceni.
    [pravda neni to kazdej den :)) ale stane se ]
    takove desatero (o 7 bodech)
    1. Spadne kite v slabem vetru a nejde nastartovat (=chuze pesky dost daleko) ke vsemu s tezkym kitem
    2. Prestane foukat a ses daleko od auta... zase chuze a dost daleko (s komorou kite lita ve slabsim vetru a kdyz se cestou rozfouka tak restart 1minuta vs 15minut u foukacky = to uz se rozmysli marnej pokus)
    3. vyfoukne se kite = nemas pumpu = chuze :)
    4. Kite spadne na kamen(nafukovacka porad tahne=roztrhana) komora zafunguje jako kus hadru (vetsi sance na preziti)
    5. Chces dat svacinu/tele (komora=brzda a jses free), u foukacky jde pristat na ban ale kdyz klouze snih tak to nejde(potrebujes partaka)
    6. V kiteloopu ma komora o dost vetsi vykon a na stoupani do kopce v total lowwindu lepsi
    7. baleni kite (komora jde zmackat do batohu) jde to i bez sundani lyzi (technika kite pristanes z kopce pod sebe a dojedes ho se zatazenou brzdou (namotavajic).. V pripade pristani v prudsim kopci ALPY v poprsa prasanu jedinna moznost jak toto prezit

ja nevim jestli jeste nekoho neco napadne :))))

Jedinne co ze foukacka jezdi rychlejc, lepe zere poryvy, vetsi dynamika ve skoku, takovyten unhooked style/freestyle jde na ni lip
    PEKK
    PEKK --- ---
    jo láska:)
    JAKKILLER
    JAKKILLER --- ---
    PEKK: jde o love!
    PEKK
    PEKK --- ---
    dyť je to jednoduchý, na zimu komoru, na léto foukačku...čemu tady kdo nerozumí:)
    JAKKILLER
    JAKKILLER --- ---
    P0L0US: :D to je přesný.
    P0L0US
    P0L0US --- ---
    JAKKILLER: kazdy rok si komoru chci koupit a kazdy rok si ji nekoupim a jezdim nafukovacky. Zalezi jak moc chces ten snih drazdit. Jestli jak Stejnaci kazdy vikend co to jde + semtam v tydnu + vylet do norska, tak se komora vyplati. Jestli jeden nebo dva vikendy za zimu tak nevyplati. Jestli na tom budes nekde mezi (jako ja) tak to mas pekne na hovno rozhodovani :-) (Na podzim budes nahlodanej ale nejspis nekoupis, v zime budes litovat ale prezijes, na jare budes rozhodnutej ze koupis, prez leto si to rozmyslis, na podzim budes nahlodanej ale nejspis nekoupis.... )
    MRNOUSEK
    MRNOUSEK --- ---
    SISCO: na snih jsem ho letos nevytahl a zatim to nejak extra neplanuju. Spis kdyby nahodou byly zrovna slusne podminky a cas...
    SANSCULLOT
    SANSCULLOT --- ---
    JAKKILLER: za mne urco nema...
    SANSCULLOT
    SANSCULLOT --- ---
    nesmrtelna otazka :)
    JAKKILLER
    JAKKILLER --- ---
    hele mimochodem, má smysl si vůbec pořizovat komoru, když chci jezdit i na vodě i na sněhu? Je tam nějaký podstatný rozdíl? Mimo rizika závažnějšího poškození, které je u komory samozřejmě nižší.
    SISCO
    SISCO --- ---
    MRNOUSEK: Supr volba! Uz jsi letos jezdil na snehu?
    MRNOUSEK
    MRNOUSEK --- ---
    pobavila me moje fyzioterapeutka... powerkite prirovnala k myslence vytahnout gumu z teplaku a jit si na ni skocit bungee (mlada, sportovne zalozena, zadna stara breca...)

kazdopadne pred casem jsem se tu radil, co poridit za draka na blbnuti... nakonec mi doma pristal temer novy Ozone Summit 8m a uz si s nim uzivam... plac za barakem jsem v nedeli zryl pomerne zdarne... Timto diky vsem za rady a T_maxovi za dodani draka...
    T_MAX
    T_MAX --- ---
    SISCO: 8m2 hnoje za takovy prachy? Ani nemusis mit karticku s bobrikama a v OBI nakoupis levnejc ! :)
    SISCO
    SISCO --- ---
    Ja vim :))) jen sem chtel doplnit info s hnojem kdyby nekdo nevedel co s tim.
    RADAK
    RADAK --- ---
    SISCO: Nezpochybnuju stav tvyho kita. Ani to neber jako nejakou narazku. Byl to jen joke. Muj kite nikdo nikdy nekoupi. Umre mi v rukach.
    SISCO
    SISCO --- ---
    RADAK: Hele ta moje je ale fakt nova. Neco jako kdyz mas fungl kite a udelas do nej diru :((((...sleva z 23katalog na 11 je snad postacujici. Idealni stav jako stan pro houmless na hlavnim nadrazi a nebo prikryti hnoje :)
    RADAK
    RADAK --- ---
    taky muzu prodat svoji c4 13tku. Zanovni. jenom 2x sesitej banan, 2x vymenenej ventylek, na sprcce asi 10 zaplat a co se tyce skytexu, tak ten uz lepim rovnou gafou :-)))
    LIVE_RUSTY
    LIVE_RUSTY --- ---
    T_MAX: Heled je to super drak, ale s mym zevlkitingem je skoda aby mi ztracel na cene ve skrini, penize se ted hodej, co misto toho nevim, uvidim na jare, pres zimu toho moc nenajezdim. Pak si od vas necham neco doporucit.
    JAKKILLER
    JAKKILLER --- ---
    hele a nechtel byste mi nekdo prodat levne nejakou starsi foukacku 7 nebo 8m pro mladou na uceni? :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam