• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKEDRACI - & - PoWeRKiTinG -
    RADAK
    RADAK --- ---
    RADAK
    RADAK --- ---
    JAKKILLER: vcera daval Papir fotky na fb. jakoze uz to jde, je tam i nejakej snih, ale zadnej zazrak
    JAKKILLER
    JAKKILLER --- ---
    byl uz nekdo na moldave? podle webky tam nejakej poprasek je...
    SISCO
    SISCO --- ---
    2013-10-31 Snk sezona zahajena (Božák) | Vše o snowkitingu
    http://www.snowkiting.cz/Clanky/v/2013-10-31-Snk-sezona-zahajena-Bozak-
    tak sem to dneska namocil :) a dobry!
    zitra mozna zas,,, uvidim jak vstanu
    RADAK
    RADAK --- ---
    LOJZAK: heled 9900 je tedka letenka. pocitam ze tak 1500 bude cesta(ve 4ech, v 6ti bude min) cca 800 je parkovani v benatkach. takze letenka je cca 12tis. na miste se da sehnat auto na 14 dni cca 300-400e za tejden. my uz sme 4 ,takze 200 na termin za osobu. tzn. 5400. ubytko tedka resim a vychazi na 4000 tis na osobu /termin
    celkem bez zradla a rumu cca 20 tis/ 14 dni.
    ale jak uz jsem psal. my jsme parta ve 4ech lidech, tzn. kara plna, ubytko plny. ale podle me letenka je za dobre a i kdyz maritnik neni uplne levnej spot, da se to poresit za dobre
    T_MAX
    T_MAX --- ---
    CTIRY: Ja ti nevim, treba jsi bonbonkovej mag, ale me se bonbon za posledni zimu povedl snad jenom jeden (40+ najezdenejch dni, nevim presne).. zas takovy riziko to neni :)
    CTIRY
    CTIRY --- ---
    Nejel by někdo do Abertam nebo nějak za sněhem zítra?
    CTIRY
    CTIRY --- ---
    P0L0US: Moje řešení tohoto problému: 21 speed - když fouká do 7m/s voda sníh land, 9 foukajda protože když už fouká silně tak je to v CZ poryvák. Taky mě foukání hodně sere. velký plus u foukajdy je, že když ti spadne na hlavu dá se to ještě rozcukat ;) Když ti spadne na hlavu komora většinou rozmotáváš nějakej bonbonek... Samo na vodě s komorou i když uzavřenou větší rizika...
    LOJZAK
    LOJZAK --- ---
    RADAK: nakolik to vyjde komplet ? to je na 14dni?
    RADAK
    RADAK --- ---
    RADAK: jo a do benatek bych mel jeste 2 mista v aute
    RADAK
    RADAK --- ---
    abych nebyl sobec a nenechal si podle me skvelej typ jen pro sebe. Lupeny na Martinik za 9600 z Benatek. MArtinik fouka furt.

PEKK
    PEKK --- ---
    SYPFX: To teda, dobře jsme to tam rozmrdali...nechci se na ty videa ještě dívat, až za 14 dní:) ještě je čas foukaček:)
    T_MAX
    T_MAX --- ---
    SISCO: Je fakt, že jsem s Bjornem jezdil hodněkrát a pokaždý jezdil foukačku, le důvod je hlavně ten, že je sponzorovanej firmama, co komory nedělá, plus jezdí hodně FS a tam by s komorou neměl takovou pohodu ..

Do freeridu jednoznačně komoru.

Je fakt, že v čechách se velkej vítr dá jedině s foukačkou, protože žere poryvy, ale i tak už to neni žádnej med. V Norsku, když fouká 15, tak je to 14 - 16, naprosto rovnej vítr a s komorou je to super. Mám na tohle 7m Frenzy (dřív 6m Access) a mám tohle ježdění rád :)

SYPFX: Přesně, s komorou jezdíš 3 - 12 m/s .. takovej rozsah žádná foukačka neumí :)
    SISCO
    SISCO --- ---
    RADAK: parkrat sme jeli ve vetru 16m.s na 8kach ale nebyl to vubec prijemnej pocit.. Bylo to loni v lednu Adolfov, 10cm ledu a vitr 0-16m.s.. Nejhorsi je start kite kdyz se necha vyletet kite az na 12h = 20m letu vzduchem. Pokud jsou v ceste kameny/potok/strom o to vetsi adrenalin.

Ale hele i Norsko muze byt lepsi na foukacku... mistr sveta Bjorn co bydli v Haugastolu jezdi pry nejradeji na nafukovacce a to jeste nejake hodne mikro cca 6m2.
    RADAK
    RADAK --- ---
    SYPFX: souhlasim. komora ma podle me vyznam na ty vase tripy do Berniny a norska.
    ale jako v 15m/s co jsem jezdil s foukackou na moldave asi ne no :-)
    SYPFX
    SYPFX --- ---
    JAKKILLER:
    trena tadykhlenc vidis v prvni minute hned jak slapou s nafukovackama pesky s komorama se jede odpsoda. Navic nahore byla vichrice takze ty kluci to meli dost tezky nahodit..
    Pekk taky pamatuje ze ;?
    Orlicke hory snowkiting 5.2.2012 by Stejnaci - YouTube
    https://www.youtube.com/watch?v=Scgm1_U-Yig
    SYPFX
    SYPFX --- ---
    v ceskych podminkach asi foukacka no problem, protoze mistni placky jsou maly a rovny takze si zajezdis i s foukackou. Foukacka v pohode ale ja osobne jezdim komoru a nedam na to dopustit.

Ten slabej vitr bych rekl ti bude vadit nejvic protoze komora je lehci a zajezdis si v slabouckym vetru ve kterym nafukovacky budou bezvladne lezet na zemi s komou jezdis jak drak.
    JAKKILLER
    JAKKILLER --- ---
    SISCO: ok, to je super shrnutí, dík.
    Tím to pro mě vychází, že komora spíš ne, dokud nebudu mít tolik prachů našetřeno aby mě to bylo jedno.
    SISCO
    SISCO --- ---
    P0L0US: hezky napsane :), je to o komfortu a penezich.
    Nafukovacka vubec neni problem vyslednej pojezd je asi i lepsi, jen sou situace kdy je komora k nezaplaceni.
    [pravda neni to kazdej den :)) ale stane se ]
    takove desatero (o 7 bodech)
    1. Spadne kite v slabem vetru a nejde nastartovat (=chuze pesky dost daleko) ke vsemu s tezkym kitem
    2. Prestane foukat a ses daleko od auta... zase chuze a dost daleko (s komorou kite lita ve slabsim vetru a kdyz se cestou rozfouka tak restart 1minuta vs 15minut u foukacky = to uz se rozmysli marnej pokus)
    3. vyfoukne se kite = nemas pumpu = chuze :)
    4. Kite spadne na kamen(nafukovacka porad tahne=roztrhana) komora zafunguje jako kus hadru (vetsi sance na preziti)
    5. Chces dat svacinu/tele (komora=brzda a jses free), u foukacky jde pristat na ban ale kdyz klouze snih tak to nejde(potrebujes partaka)
    6. V kiteloopu ma komora o dost vetsi vykon a na stoupani do kopce v total lowwindu lepsi
    7. baleni kite (komora jde zmackat do batohu) jde to i bez sundani lyzi (technika kite pristanes z kopce pod sebe a dojedes ho se zatazenou brzdou (namotavajic).. V pripade pristani v prudsim kopci ALPY v poprsa prasanu jedinna moznost jak toto prezit

ja nevim jestli jeste nekoho neco napadne :))))

Jedinne co ze foukacka jezdi rychlejc, lepe zere poryvy, vetsi dynamika ve skoku, takovyten unhooked style/freestyle jde na ni lip
    PEKK
    PEKK --- ---
    jo láska:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam