• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKEDRACI - & - PoWeRKiTinG -
    JAKKILLER
    JAKKILLER --- ---
    to bude nekde vedle skladu Aholdu nebo ty letnany nebo neco takovyho. :]
    SOTEKCZ
    SOTEKCZ --- ---
    T_MAX: A to je kde? Nebo o co jde?
    T_MAX
    T_MAX --- ---
    SOTEKCZ: ano, Ahold :)
    SOTEKCZ
    SOTEKCZ --- ---
    T_MAX: Ahold?
    T_MAX
    T_MAX --- ---
    SOTEKCZ: ahold by mozna mohl fungovat :) taky to zvazuju..
    SISCO
    SISCO --- ---
    Podle aladina bude ve stredu brzo rano vitr spis na sever od prahy... ale pak behem dne uz vsude, dokonce odpo by mohlo bejt i trochu hezky..
    SISCO
    SISCO --- ---
    Dulezity bude aby tam byla kvalitne posekana trava!!
    SOTEKCZ
    SOTEKCZ --- ---
    Nevíte jak to vypada na Mandave? Premyslim o stredecnim provetrani za usvitu pred praci. Nevim jestli jet na divci hrady, smetak nebo treba na Mandavu..
    T_MAX
    T_MAX --- ---
    PEKK: Armada JJ 195 :)
    JAKKILLER
    JAKKILLER --- ---
    SISCO: ja tam chci jet ve stredu odpo.
    PEKK
    PEKK --- ---
    Mám v plánu koupit freerajd/style lyže...ale nevím na co se mám zaměřit...Asi nejvíc bych s nima jezdil kite a freerajd, sem tam asi i zbrousil sjezdovku...
    Máte je někdo, případně doporučte kšeft a velikost... mám 193/90...to je váha, Tome:)
    dík
    PEKK
    PEKK --- ---
    Víkend to jistí
    SISCO
    SISCO --- ---
    Moldava uz prej jede.... co streda pojede nekdo?
    SISCO
    SISCO --- ---
    SYPFX:
    add bod 3.. to mirne sikmo bych rekl mirkne sikmo od kolmo nahoru (ne traverz) (duvod je předo-zadni balanc) tim ze je zadni noha niz ve svahu tak kdyz looop ztrati trochu tah tak namisto prepadnuti na zada se jen prenese vaha na zadni nohu.
    Lehce sikmo takze znamena skoro kolmo nahoru loopy v sektoru pred predni casti tela.. Pokud bylo potreba loopovat za zadama tak me prislo lepsi vyjet nahoru na switch a zase mit kite v sektoru pred brichem :))

SYPFX
    SYPFX --- ---
    prvni pokus o zdolani vrcholu na Frenzy 13 skoncil nedobrovolnym vetrnym kopancem chvilku ve vzduchu a pak odstrel a sjezd freeride dolu. Ale hlavne to prisuzuju nezkusenostem. Chtelo to pilovat tak hodinku si hrat na svahu.
    moje zkusenost pro SNB a SKi v prudkym dlouhym stoupani:
    1. nezastavovat a porad jet
    2. porad kiteloopovat a neprechazet do kejvani (to strane nakopava a pak odlet)
    3. menit loopy prava leva a stoupat pokud to jde mirne sikmo (profi lyzari to brali kolmo pres nejprudsi)
    4. nebat se (protoze se strachem jsem to skrtil a vykon misto do rychlosti byl ztracenej v pretahovani ja a kite)

SOTEKCZ
    SOTEKCZ --- ---
    SISCO: To jsem koukal, ale stacili by 3m/s na svezeni.. Bojim se, ze do stredy to bude dole, uz zase slibujou ty zkurveny teply, jizni vetry a ze to ma vse slezt :(

Jinak toho, ze S4 taha vys a vic nez S3 jsem si uz celkem vsimnul ;) Na druhou stranu kdyz si clovek drzi dostatecnej respekt a pritahuje dle svych moznosti je to paradni politani. Peaka bych chtel taky zkusit, premyslim o nem pro pritelkyni. Ambice na vyjizdeni alpskych kopcu moc nemam, takze ja jsem s S4 maximalne spokojenej, ale starej 6m access se rozpada a budu potrebovat nahradu.
    SISCO
    SISCO --- ---
    SOTEKCZ: Ta sprcka lita strasne vysoko (zbytecne) HC/smrt/sebevrazda ;)... tak opatrne jo.
    Ale pujcoval jsem si toho Peaka a dospeli jsme k zaveru...
    1. Speed 4 (mega vykonnej kite) supr special na freestyle/oldschool,.. skace vejsk, nejvetsi vykon
    2. Ozone (Summit/Frenzy) univerzal neco mezi
    3. Peak mega hodnej kite specialka na kopce.

Tzn. Pokud lama (jako ja) chce vyjet poprve kolmej mega kopec v poryvovem vetru tak s Peakem je to o 1/2 lehci na chyby. Ten kite kdyz ho necham vystrelit na 12h v te nejprudsi stene tak se vubec nic nestane.... To udelat s Ozonem nebo nedej boze se Speedem tak jsem okamzite v 40m :).
    Ty mrskajici se usi (a asi je to pravda, rikal Lukas) maj vedlejsi ucinek ze brzdej rychlost kita... Takze kdykoliv kite necham proletet oknem (povolenej bar staci 1cm) tak tim ze se mrskaj usi tak kite ma tah asi jako kdyz se nafukuje speed nebo ozon = zadnej + ten kite nema ani zadnou rychlost = velke bezpeci. Pro skialpery a lidi co nechtej provozovat freestyle/ nebo gliding a chtej vyjizdet ty nejprudsi kopce tak je to velmi vhodny.

Navic co maj Ozone a Peak skvele je ze nahore po vyloopovani kopce jde kite pristat na brzdu a jen pritahnout k sobe (jako rybu na prut), + Peak jde odpalit a vybec se nezamota a za max 3-5min je kite zarolovanej a jedu luxusni freeride neprojetou plani dolu...

Dole jen rozlozim kite na svahu, sjizdenim rozmotam lajny a zase jedu... :)))) genialni takto jsme to delali celej den :)...
    SISCO
    SISCO --- ---
    SOTEKCZ: Problem je ze nebude foukat.. Nejblizsi vitr dle aladina vypada ve stredu JV. Max jestli mas nejakeho mega kita
    SOTEKCZ
    SOTEKCZ --- ---
    SYPFX: Uz jste zkouseli litat se "sprckou"? Koukal jsem, ze Lukash s tim provozuje solidni paragliding.
    SOTEKCZ
    SOTEKCZ --- ---
    Pulnocni Letnany po praci?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam