• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKEDRACI - & - PoWeRKiTinG -
    PoWeRKiTinG
    všeobecné označení pro sportovní činnosti využívající síly větru prostřednictvím kitu (draka) k jízdě po vodě i souši - ale to už asi víte ;)

spřízněné: STUNT KITE - akrobaticke letani s drakem
    rozbalit záhlaví
    SISCO
    SISCO --- ---
    SOTEKCZ: Ta sprcka lita strasne vysoko (zbytecne) HC/smrt/sebevrazda ;)... tak opatrne jo.
    Ale pujcoval jsem si toho Peaka a dospeli jsme k zaveru...
    1. Speed 4 (mega vykonnej kite) supr special na freestyle/oldschool,.. skace vejsk, nejvetsi vykon
    2. Ozone (Summit/Frenzy) univerzal neco mezi
    3. Peak mega hodnej kite specialka na kopce.

Tzn. Pokud lama (jako ja) chce vyjet poprve kolmej mega kopec v poryvovem vetru tak s Peakem je to o 1/2 lehci na chyby. Ten kite kdyz ho necham vystrelit na 12h v te nejprudsi stene tak se vubec nic nestane.... To udelat s Ozonem nebo nedej boze se Speedem tak jsem okamzite v 40m :).
    Ty mrskajici se usi (a asi je to pravda, rikal Lukas) maj vedlejsi ucinek ze brzdej rychlost kita... Takze kdykoliv kite necham proletet oknem (povolenej bar staci 1cm) tak tim ze se mrskaj usi tak kite ma tah asi jako kdyz se nafukuje speed nebo ozon = zadnej + ten kite nema ani zadnou rychlost = velke bezpeci. Pro skialpery a lidi co nechtej provozovat freestyle/ nebo gliding a chtej vyjizdet ty nejprudsi kopce tak je to velmi vhodny.

Navic co maj Ozone a Peak skvele je ze nahore po vyloopovani kopce jde kite pristat na brzdu a jen pritahnout k sobe (jako rybu na prut), + Peak jde odpalit a vybec se nezamota a za max 3-5min je kite zarolovanej a jedu luxusni freeride neprojetou plani dolu...

Dole jen rozlozim kite na svahu, sjizdenim rozmotam lajny a zase jedu... :)))) genialni takto jsme to delali celej den :)...
    SOTEKCZ
    SOTEKCZ --- ---
    SYPFX: Uz jste zkouseli litat se "sprckou"? Koukal jsem, ze Lukash s tim provozuje solidni paragliding.
    SOTEKCZ
    SOTEKCZ --- ---
    Pulnocni Letnany po praci?
    T_MAX
    T_MAX --- ---
    venku se nám to kráásně sype :)
    SYPFX
    SYPFX --- ---
    ono se to nezda ale pro me pokorit tu horni cast byl dost velkej orisek.
    nejprve jsem zkousel frenzy 13m a nahore kde to je pro me skoro kolmy me to v kiteloopech nakopavalo ze jsem letel vzduchem. a vedle ty skaly nahore vlevo jsem to musel odstrelit sbalit sjet dolu a znova. Zjistil jsem ze to dela strasne psychika pri vyjezdech to chce draka co nejmene skrtit a bejt porad nekam v pohybu jakmile se to zastavi tak to zacne pulsovat a kope to.

SISCO
    SISCO --- ---
    Je to pojezd ze soboty: vitr cca 6-12m.s, lavinovka 2, prasan ne tak megasypkej jako min vikend v Hochwangu coz bylo lepsi... snazsi na pohyb... Dost challenge vyjet tech cca 500m vejskovejch k ledovci nahore.
    SISCO
    SISCO --- ---
    Bernina nejake fotky ze strihani videa.... Nahoru s kitem dolu bez a nebo s :)

SYPFX
    SYPFX --- ---
    koukam ze nejlepsi snih bude od zapadu ma neco zas napadnout
    prvni spoty uz jedou sice minimalka ale hlasi porad konstatni prirustek centimetr po centimetru

tak snad to vydrzi, kdyz to tak pujde dal tak by letos mohli makat i spoty v nizinach ktery jsou neuveritelne obrovsky a neznamy prozkoumavani krajiny nema chybu

RADAK
    RADAK --- ---
    JAKKILLER: Kralovec
    JAKKILLER
    JAKKILLER --- ---
    Kde?
    RADAK
    RADAK --- ---
    RADAK: sry za velikost
    RADAK
    RADAK --- ---
    dnesni snowkite.... vim, nejsou to Alpy...

PEKK
    PEKK --- ---
    TOM: si to představ, vstáváš ve 4 a dupeš se sobem na lyžích na tutovej prašánek a když tam vylezeš, vychechtanej Ivoš ti dává placák v rozmrdaný pláni:DD
    SANSCULLOT
    SANSCULLOT --- ---
    TOM: kazdej ma neco, jen nevim co je horsi, jestli nafoukanec nebo ceskej Pepik :)
    SISCO
    SISCO --- ---
    A to jsem ztlumil jeste zvuk. Ivo rika: Hello! give mi high five. A jen ta pani se usmívá :). Ostatni brucouni.
    TOM
    TOM --- ---
    SYPFX: anebo to byli švýcaři (imho největší nafoukanci v evropě)
    SYPFX
    SYPFX --- ---
    TOM: nechtěli protože jim rozjezdil panenský prasan kam celý den pochodovali
    TOM
    TOM --- ---
    SISCO: 1:03 si nechtěli plácnout? :)
    ADIK
    ADIK --- ---
    SISCO: pecka! to plachtění...v takový vejšce...neskutečný
    SISCO
    SISCO --- ---
    Sem si diva jednim okem :)
    Raport video z min vikendu zde!
    Hochwang 2014/01/18 (Stejnaci) | Vše o snowkitingu
    http://www.snowkiting.cz/Clanky/v/Hochwang-2014-01-18-Stejnaci-
    T_MAX
    T_MAX --- ---
    SISCO: to se mi líbí, jakej jsi ty neskutečnej optimista :) venku je sice bílo, ale je tam asi tak 0,5 cm :) Neni bílo jako bílo :)))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam