• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKEDRACI - & - PoWeRKiTinG -
    SISCO
    SISCO --- ---
    V Alpach je nejdulezitejsi tento diagram
    Jakmile pretne onu caru tak zacne pres cele alpy foukat ze severu nebo z jihu.
    Potom dle unhooked.ch staci uz jen vybrat lokalitu.. Frontalni systemy nemaj na smer skoro vliv jen lehce upravuji smer ale 100% vzdy sever nebo jih... nic jineho.
    Aktualne u St.Morice zase do 3dnu nasnezi dalsich 50cm-100cm ;))

Na Hochwang.. (ale existuje to pro kazdy spot ve swiss) je dobre porovnat vysledek s meteogramem
    Dulezity je rozkmit narazy vs prumerny vitr.. Aby tam nebylo 2-12m.s :)
    T_MAX
    T_MAX --- ---
    Jako těžko se mi to říká, ale co se týhle zimy týče, už se dost těšim na léto ..
    SOTEKCZ
    SOTEKCZ --- ---
    SISCO: To nas co budem celej vikend v praci nemusi trapit :D Kua, ale pristi tyden uz by mohlo neco nasypat konec. Kdyz nenapada, tak bych se do toho svajcu asi pridal, zacinam byt z tech zdejsich podminek dost flustrovanej..
    SISCO
    SISCO --- ---
    Problem je ta divna tepla kratka fronta +10C vs -4C na 100km vzdalenosti.. Tzn ze muze bejt +10 a 20m.s a klidne take -5C a 5m.s :)
    SISCO
    SISCO --- ---
    Add Lipno led:

Stepan: Jak to prosim vypada s tloustkou ledu, je jiz dostatecne tlusty na pohyb po ledu? Diky

Loděnice Lipno & Yacht Club Lipno nad Vltavou: Stále ještě nejsme na 100% bezpečných 18cm, ale blížíme se. Pohyb po ledě je však možný.
    SISCO
    SISCO --- ---
    PEKK: urcite bych Hochwang zajel. Jestli nenapadne snih tak muzeme sledovat kazdy vikend predpoved a jak bude JV silne (je potreba aby tam bylo 10m.s) a slunce tak bych vyrazil.
    Pocitej ale tak 1200km autem= 2800kc za palivo.. Pak ta Rakouska dalnice se objet je to 10km u Bregenz ale Svycarska uz je docela vopruz takze 1000kc za znamku a Erik rikal ze nejlevnejsi ubytko je sehnat na vikend byt od nejakeho lokala... Tam by se mohlo vejit klidne 8lidi.. Jinak penzion co jsem byl stal 80fr/noc/os ale je hned pod sjezdovkou. V Churu nejlevnejsi Hostel JBN stoji 2500kc/2noci/1os.
    Pak je potreba 20CH permice nahoru

= (3000kc(palivo)+1000kc(znamka))/4 = 1000kc cesta + 2500kc ubytko + 1000kc permice(2dny)
    ====

4500kc za vikend kitovani ve swiss
    JAKKILLER
    JAKKILLER --- ---
    DARAIT: ja mam toho passiona 11 taky a super. je to hodnej odpousteci drak za malo penez.
    CHARVYBURGER
    CHARVYBURGER --- ---
    DARAIT: Mam RRD 9 m a je v pohode. Mam ho jako prvniho draka prave z Karlina.

Btw. Nemate nekdo zpravy z Moldavy? Zitra bych tam mozna vyrazil.
    SISCO
    SISCO --- ---
    DARAIT: RRD kity dobry, v kitesurfing karlin umej dat na ne dobre ceny a to je hlavi.. Kite jezdi stejne jako ostatni. Ja jsem jezdil jen tu jejich 18ku a jezdila dobre... sice nebyla tak drava jako 19ka Edge ale tahla slusne.
    PEKK
    PEKK --- ---
    SISCO: Mno a nezajedeme?:)
    DARAIT
    DARAIT --- ---
    co si myslite o RRD dracich? Koukal sem na passiona 11ku jako svyho prvniho draka na snih a vodu..
    Mam koukat i po necem jinym co ma lepsi pomer cena vykon???
    SISCO
    SISCO --- ---
    Videli jste fotky z Hochwangu dnes.. To je raj http://www.snowkiting.cz/foto-a-video/v/Svycarsko-Hochwang
    a jen 7h autem.
    T_MAX
    T_MAX --- ---
    PEKK: Je tam nejakej testday, Filip tam prej doveze tu uzavrenku! Ja budu asi v italii na freeridech, docela me to mrzi, ale metr prasanu, to by se nemelo ignorovat, navic zejtra prisype dalsi.. Skoda, chtel jsem toho draka videt...
    RADAK
    RADAK --- ---
    PEKK: Ja asi dorazim. Psal mi uz i Ivo Prokop ze tam urcite jede. Tak se prej potkame u Racka v Cerny. Akce tam prej nejaka je. Nemcouri maj zavod bo co.
    PEKK
    PEKK --- ---
    Zatím 12cm na bezpečné BRUSLENÍ....lyže, nebo prkno mají daleko lepší rozložení hmotnosti a na SNK inzerujou nějakou testovací akci, takže určitě nebudeme první na ledu.

Kromě toho má do soboty pořád mrznout, to by těch 17cm mohlo bejt...já jsem pro výlet...
    T_MAX
    T_MAX --- ---
    RADAK:
    SISCO: http://www.ledovamagistrala.cz/

bezpečný je 17 cm .. momentálně je na lipně 12 cm,co že je pod únosností - místy prej i jen 1 cm ..... já nevim :D
    LOJZAK
    LOJZAK --- ---
    Jak je to s JV a Milicinem ? Da se jezdit tenhle smer ?
    SISCO
    SISCO --- ---
    !!BIGDAY ALERT!!!
    Na sobotu na Lipne azuro a vitr 5m.s
    Situace 12cm ledu (10cm je dostatek na bezpecny pohyb) toto je o 20% vic.. + na nem je 5-7cm prasanu.

Z minule zkusennosti je to bomba na neskutecnej speed.. A plocha jezera na freeride je desitky km na projeti celeho jezera. Smer vetru Idealni!! JV takze lze stoupat, jedna stopa nahoru rovna se 24km..
    To znamena 1 kolecko je 50km.. a to nepocitam nozicku nahoru coz take jde.
    http://www.mapy.cz/s/9aFA
    PEKK
    PEKK --- ---
    SISCO: jediná možnost....a Norsko...už jen měsíc...to nějak vydržim:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam