• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKEDRACI - & - PoWeRKiTinG -
    P0L0US
    P0L0US --- ---
    SISCO: Dneska to chci prave resit se seferm, jestli jeste mesic... nebo uz musim. Ale spis zustanu, do brecky se mi vubec nechce - kazdy vikend za snehem 600km to by lezlo do penez, kdyz tady mam vodu i vitr u nosu (10m od dveri auta lezi draci...).

Pro me na 7 pro tebe fouka na devitku, (mam 75kilo) :-P Do vcerejska tu 14dni chodil kazdy den vitr pro mne na 9m nebo 12 torch (takze spis mensi v porovnani s jinym drakem). Pred tim snad jeden nebo dva dny skoro nefoukalo (rozumej ze s megadrakem ala speed 19 bys asi pojezdil), predtim zas den dva 7m, pak 9m, obcas 12m... Ac fouka dnes na sedmicky, o tom ze by byla kosa se mluvit neda, protoze sme za kopeckem, kde fouka malo. Jediny kdy je to tu s vetrem slaby jsou prosinec a leden. To tu fouka tak, ze 12m a vetsi draci, vyjimecne 9m nebo 7m a nektere dny a to nekecam, drzte se ! "nefouka vubec". Pri ceste autem je zajimave se i zastavit na jinych plazich vic na sever, kdyz vyjde predpoved... Super doplnek pro kajtovani je tu surofvani na vlnach - kdyz nefouka idealka.

Zajimava by mohla byt treba Gambie a jeji plaze karibskeho typu a tak podobne .-)
    SISCO
    SISCO --- ---
    P0L0US: Na jak dlouho tam jsi?
    7ky kity? to nezni moc hezky :) radsi bych neco mezi 10-13 coz je obvykleji nakoupeny kite pro suchozemce ;). Navic v tak silnem vetru uz to neni moc pozitek s ohledem na stani na plazi (bicujici pisek/kosa :))
    P0L0US
    P0L0US --- ---
    LOJZAK: jsem tu obytkou, takze ceny ubytovani sem neresil, ale podle vseho tu lze najit levne, i drahe. Jidlo 25DH (*2,6 na czk) za 3 smazeny ryby, hranolky, salat a chleba mi nepripadne moc. Samozrejme drazsi se tu da sehnat 100%. jinak taky kupuju cerstvy ryby cena ruzna jak kdy a od koho, velbloudy, ovce (cca 70dh za kilo masa) , zelenina a citrusy vetsinou za 5dh/kg, banany 10dh. Takze relativne ceny v pohode. Super za 1-2dh nejaky cokoladovy pekarsky sladkosti.

Pry od pristiho roku bude z 20km placeny kempik s vodou a konecne spusti ten baracek co tu stoji. Tak sem zvedavy. Taky si tu muze clovek pronajmou stan na kitespotu za par dh :-) Naproti stavi dalsi kemping, takze se to tu dost nemile rozjizdi. Dneska lita pisek a busi na 7m kajty, plastici pomalu odjizdi...
    SISCO
    SISCO --- ---
    T_MAX: tobě se to píše, ale nam co zustavame v CR zustava alespon ta nadeje :) ze se jeste svezem.
    Jak jsme bavili o baleni kite v horach: tak ted v sobotu na Bernine jsme zas trenovali pristani kita na vrcholu ("v polovine" :))) na prudkem kopci. Dali jsme to s Frenzynou 13 zase o kus vejs. Ivo uz jezdí až uplne na vrchol pod takovej hnusnej obr serak, vlevo pravo mini laviny. No priste to snad take dame (ja byl nadsenej ze sem vyjel kam sem vyjel).
    Nicmene nejlepsi moje technika... tocim loopy az jakmile letim nekontrolovane vzduchem tak odstreluju kite :)) namotam 5tou a pak vsechny ostatni=dole trochu rozmotavacka.
    Problem je ze je potreba menit smer rotace v loopu aby se 5lajna nesmotala a pak se kite neodpalil jen na pul (v pripade 1000 zavitu).
    Druhej pokus jsem zkousel kite zabrzdit pres hranu semivrchol a fakt supr, kite se za římsou složil jako by tam nefoukalo (pritom bylo 10-12m.s) a vubec netahl=supr!!, jenze ja byl na jedne strane a kite na druhe a ja ho vubec nevidel co dela, takze jsem nemel moral ho zacit namotavat.. Mit asi lyze tak bych si udelal par kroku nahoru abych videl dolu na kite co tam dela. To v po prsa prasanu na SNB nejde...=sundani prkna=smrt utopenim ;).
    T_MAX
    T_MAX --- ---
    Já kluci nechápu, že se takhle sebetrýzníte :D
    SISCO
    SISCO --- ---
    jo uz to vidim ;)
    25cm noveho snehu! to je good
    SOTEKCZ
    SOTEKCZ --- ---
    SISCO: Nejlip asi vypada Bozak, ale ani Moldava nevypada spatne, ale to se stejne nakonec zmeni v nejakou prehanku jen.. :/
    SISCO
    SISCO --- ---
    SOTEKCZ: Predpoved kde na co?
    SOTEKCZ
    SOTEKCZ --- ---
    Skoda, ze ta dnesni predpoved na WG nejde nejak zafixovat, aby opravdu vysla.. Kdyby tohle klaplo, bylo by to nejvic bomba....
    LOJZAK
    LOJZAK --- ---
    SANSCULLOT: Mozna jsem se nechal trochu unest .Levnou kitedovcu jsem bral z pohledu dodavkare.Ubytko ceny jsem nikdy neresil.Ta cena je masakr ,ale urcite se da sehnat za tretinu pobliz.Jidlo vzdycky nakupujem primo v centru na trhu.Maso , zelenina a sladkosti jsou tam levne a cerstve .
    Pobavil me minulej rok mladej frantik, kterej kupoval zivy kurata .Ty mel u dodavky , krmil je ,neutekly.Pak je delal na grilu :)
    Ten let jsem si zjistoval letos a da se sehnat za 200E + cajky cca 50e z agadiry.
    Jsou tam vsude super lidi.Rad se tam opet vratim..
    BONGO
    BONGO --- ---
    SYPFX: no mohl by to byt jeden z kandidatu na "one kite to rule them all"..ale jeste nevim, kam se vrtnu na dalsi rok, takze predcasne zas nakupovat novy cajky .) jak tady sleduju vase reporty ze zimni sezony v CR, tak ten navrat na zimu domu mozna jeste prehodnotim
    SANSCULLOT
    SANSCULLOT --- ---
    LOJZAK: no ze by slovo levne bylo zrovna synonymum pobytu v dakhle, tak to zrovna ne. Uz jen cesta letadlem je draha (Let Casa-Dakhla neco prez 350euro), a o levnem jidle teda taky nic nevim. je pravda ze je to cca 8 let od mojeho pobytu tam, ale v porovnani se zbytkem maroka je to okrem nafty o dost drazsi. minimalne to samy co v CR. Je to precejenom poust.
    No a treba Dakhla Atitude - 70euro/noc za osobu je docela raketa.

Jinak mne Dakhla taky ucarovala - obzvlaste to ze jsme tam byli v offseason (mezi zimou a letem). Tzn zadny nemecky turisti v obytnacich, Vitr uz jak v lete, na 9ky az 6ky, a travili jsme kazdej vecer u rybaru hned na parkaci na dvacatympatym kilometru, ve stanu a diky spanelstine ktera jim tam zustala jako druhej jazyk jsme nemuseli malovat obrazky do pisku :). Na parkaci jsme byli povetsinou tak 3 az 4 obytky.
    LOJZAK
    LOJZAK --- ---
    SISCO: funguje tam termika a fouka tedy cely rok.Byli jsme vzdy kolem ledna unora a z deseti dnu osm fouka.Mistnaci tvrdi ze prez leto je to o dost lepsi...
    SISCO
    SISCO --- ---
    LOJZAK: Diky moc za info! to zni skvele.. Jaky termin tam nejlepe fouka?
    PEKK
    PEKK --- ---
    LOJZAK: To vypadá dost dobře! Jedeme Sisco?
    LOJZAK
    LOJZAK --- ---
    P0L0US: diky za vycerpavajici info :) oni toho moc nenapisou..
    SISCO: Dakhla je super mega spot pro flatare i vlnare.Uplne nejvic super misto pro beginnery a nejvic nejlepsi misto na levnou kite dovolenou.
    Jsou tu asi tri nebo 4 mista kde se da ubytovat(kemp primo u spotu) , lita se sem vnitrostatnim letem z agadiru nebo marakese.Je tu levne jidlo , piti je horsi a chlast tu neprodavaj .
    Hodne lidi jezdi dodavkama , to je ale na delsi dobu a chce to alespon mesic mit jen na Maroko.
    Ubytovat se da na http://www.dakhlaspirit.com/ , http://www.dakhla-attitude.ma/EN/ , Dakhla Evasion , http://www.oceanvagabond.com/dakhla-en.html a nebo na spote u vln na Oum el Bouir...
    SISCO
    SISCO --- ---
    P0L0US: Jak to vypada na te Dakhle? Kde/jak/zakolik se tam bydli a jak ses tam dostal? Dik..Fouka?Je tam flat vlny? hodni lidi?
    P0L0US
    P0L0US --- ---
    LOJZAK: Jambi s kajou odjeli driv. Jambi mel zrakveny rameno uz kdyz jsem prijel, takze nemohl ani rybarit. Bohuzel netusil ze rentgen je tu levnej tak nesel do nemocnice. Kaja si porezal nohu v termalu, takze oba jeli domu pred cca 14cti dny. Navic jim na severu v noci nekdo rozmlatil okynko a ukradl notase (zatim co spali v aute), ted jsou snad na tarife. Tomas odjel pred par dny s Hugem, budou tak u sidi ifni, mozna savira, co vim tak nespechaji. Dneska odjizdi Leo s katrin a zustavam tu ja a Safrano s Dzemou. Takove jsou zpravy z Dakhly .-)
    SYPFX
    SYPFX --- ---
    BONGO: Je to novinka psali o tom i na Snowkiting.cz bude to rychlej závodní drak. Jdeš do něj?
    BONGO
    BONGO --- ---
    mozna me tu privitate, ale tahle uzavrena komora od ozonu je pro me novinkou
    Introducing the new Ozone Chrono Kite in 12m 15m and 18m sizes
    http://www.board-mag.com/2014/01/ozone-chrono-kite/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam