• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKEDRACI - & - PoWeRKiTinG -
    SISCO
    SISCO --- ---
    P0L0US: jojo PEKK to tu presne zhodnotil. I tutovej vyjezd za vetrem (Egypt.Rijen=100% >5bf) se muze stat ze si vubec nezajezdis.. Nastesti.... jsme meli Edge 19 a vicemene kazdy den jsme trochu pojezdili :)), bohuzel jsme jeste nemeli flyrace :).

S tim nastoupat/nenastoupat... pokud ma prkno flosnu ... flyrace nebo race tak fakt neni problem!!! :) Tyto prkna !brutalne! stoupou a i kdyz chvilku nefouka a neda se stoupat ani s timto vercajkem tak 500m po vetru neni vubec zadnej problem vratit zpet. Jinak s flyracem jde delat vpohode oldschool (360,720.. vsechny mozny graby transitiony a i darkslide.. a to ve 4-5m.s) a to by se i se 17kou a normalnim prknem sotva jeden drzel ve stejne vejsce :).
    zde foukalo asi 4-5m.s

btw. nejsem zadnej prodejce a nemam zadnej duvod nekomu neco vnutit...naopak...:)

jo jinak 1/2 roku v Dakhla ti zavidim :) to je jasny, nekdo tu ale musi veslovat.
    PEKK
    PEKK --- ---
    RADAK: slabý, rekord vedeme my v Safáze 2012...14 dní bez větru...:) (A to už nefoukalo pár dní před našim příjezdem i po našem odjezdu)
    Tam by se asi 19tka hodila...
    P0L0US
    P0L0US --- ---
    SISCO: to ses moc netrefil, neziju u more. Tohle je prvni zima co sem stravil v teple jen diky tomu ze mi skoncila prace a predpokladam ze v brzke dobe nastoupim opet do procesu. Ja ti to neberu, klidne si jezdi v nowindu na raceboardu, me to proste neoslovilo a priznam se, chtel jsem ti rozbit tu ooodu na jezdeni v bezvetri (od toho je diskuse ne ? :-) ). V nowindu proste bud za vetrem jedu (je-li a mam-li love), nebo radeji delam (tim myslim i sebe) neco jinyho nez se trapit s drakem co mi pada na hlavu - v zime trebas lyzovani & snb, v lete kola, kanoe/kajak a to grilovani. I kdyz chapu, ze hra "nastoupu/nenastoupu a zvednu/nezvednu" muze byt obcas pro nekoho adrenalinova. Co uznavam je velkej drak jako zaloha pro pripad ze jedu nekam 500km a vykejsne predpoved - pak muze zachranit vylet, to je jasny.
    RADAK
    RADAK --- ---
    jo a mimochodem budete nekdo pres velikonoce v Praze? Rysuje se paradni sobota na Medard nebo Rozkos, snad vydrzi
    RADAK
    RADAK --- ---
    MIXXX: bez auta to je pro nekitery naprd. pokud pojedes pres kiteseason, tak budes chodit na plaz cca 1km. obcas te vemou autem. ja tam nastesti byl autem. pro nekitery i kitery jsou krasny mista kousek odsud. Puzziteddu, capo feto - sicilskej karibik.
    bez auta se da dobre dojet treba vlakem do Marsaly.

nejdelsi nowind byl vloni zacatnkem cervence. trval pres tejden. zacal na PKRA a pokracoval jeste asi 5 dni potom. my prijeli akorat na posledni den low windu a videly nasrany xichty kamosu, co celej tejden jen kalili :-)

jinak me se tam moc libi, az na ty podminky plaze kde valis kity. strasne si je zaseres prachem.
    SISCO
    SISCO --- ---
    P0L0US: no to s tebou vubec nesouhlasim jestli dovolis ;))..

Moudra slova zrejme rikal dobrodruh co zil kazdy rok 1/2 roku u more... ctu: vy v cechach muzete akorat grilovat a jezdit na koleckovych bruslich, xxxsurfing je jen pro nas co zijeme na tarife :).

Nastesti jsme v roce 2014 a technika a vyvoj umoznuje i nam ve vnitrozemi si uzit jizdu po vode a to dost dobre!!! Nevim jakeho jsi mel raceboarda ale je v nich velky rozdil.(jak volha vs mercedes)

hele ze ty take zijes nekde celej rok u more... takovej ten kaze vodu (brusle) pije vino :))?
    P0L0US
    P0L0US --- ---
    SISCO: no, race jsem zkousel tady v dakhle, ale zatim me to nejak moc nechytlo. Na jezdeni s velkou deskou bude lepsi AFAIK windsurf a kdyz nefouka tak doporucuju kolo, bezky, grill nebo treba surf na vlnach - clovek ma tolik moznosti vyziti, tak proc se trapit. Jeden moudry muz mi onehda na Tarife rekl: "vetrne sporty by se meli delat ve vetru". To mi pripadne jako celkem zajimva myslenka... :-)
    BROMDEN
    BROMDEN --- ---
    MIXXX: jako když budeš mít auto abys vyrazil do vnitrozemí, tak na sicilii je dost zajímavých míst. Pokud jde o LoStagnone tak pro nekitera myslím celkem nahowno. I na výlet do Erice a Marsaly který jsou celkem hezký se bez auta IMO neobejdeš.
    T_MAX
    T_MAX --- ---
    MIXXX: kolem je mesicni krajina a i pres to co ti budou zlatokopove vypravet je to tam pro nekitery proste hnusny.. plaz je bud pisek s bordelem a sklem, nebo udupana trava u kukuricnyho pole, pripadne vinice, kde je nasrano :) nekiter se tam taky nevykoupe, protoze je voda spinava a hlavne po kolena .. pro kitery je to tam ovsem prima a levny, to jo..
    MIXXX
    MIXXX --- ---
    Btw, da se tam najit nejake vyziti i pro ne-kitery? Co treba plaz, opalovani atd., je mozne?
    MIXXX
    MIXXX --- ---
    Tak to zni dobre, neco takoveho jsem potreboval slyset, diky :)
    BROMDEN
    BROMDEN --- ---
    MIXXX: byl jsem tam asi 4x... co bys potřeboval vědět? Žrádlo výborný, víno levný, vítr rovnej, dno bez šutrů, lagunka s luxusním flatem (wiek je proti tomu motokros), akorát vítr nad 8ms je 50/50 a vyplatí se vzít i nějakou velkou deku na LW. Asi by se vyplatilo jet na týden, nejdelší no-wind co pamatuju trval dva dny a kluci co tam jsou furt říkali že max byly 4.
    MIXXX
    MIXXX --- ---
    Mohu poprosit o nějaké info o Lo Stagnone, Sicílie? Byl tam někdo? Nějaké postřehy a na co je dobré se připravit? Díky moc.
    SISCO
    SISCO --- ---
    P0L0US: to neni spatny napad :)).
    Chce to zkusit a pak uvidis ;), je to sice jinej sport, ale povození/zábava to je také :) a adrenalinu je na tom take dost :))..

Dejme tomu že je to rozšíření počtu dnů kdy jezdíme.. Všechny bigdays dny na 10ky/13ky u nas v ČR pojedu jako všichni (Berzdorf, Euro, Mlejny, Rozkos, Darko), ale kromě toho jde vyrazit i mezi tim a nakonec kdyz clovek dorazi na bigday na euro a pak foukaj 4m.s tak s poradnou deskou je den zachranenej.
    P0L0US
    P0L0US --- ---
    SISCO: mas na tom raceboardu alespon drzak na pivko ?
    SISCO
    SISCO --- ---
    RADAK: :) supr tak jsem zvedav ;)).
    Jinac ty skluzovy prkna fakt slapou.. Od te doby co mame Edge 19 a FlyRace to najedou vali ve vsem a nakonec skoro ve vsem jede i Edge 13 s tim stejnym prknem jen je dost znat kdy kite padne na vodu ;)). Kritickej rozdil prisel s Raceboardem, to se pohlo zase o slusnej kus.

Btw. 5m.s a 3m.s je docela hodne velkej rozdil v sile a statistice vetru ktery fouka..

S tim prisel ale pak dalsi problem velkej kite a nahle hodne moc vetru.. S tou 21kou kdyz pritlo na 13m.s na Euru na 10min tak to bylo dost dost HC/THC masakr.. s E19 klid a "mir" jen prohozeny prkno za ctverec a nepriblizovat se ke brehu a pak pohoda..
    RADAK
    RADAK --- ---
    SISCO: jj je mi to jasny. proto se mi libi edge 17 a ne zadna komora co jezdi jeste v o metr mensim vetru. edge sice nepojede ve 3ms, ale ja ve 3ech jezdit nechci.
    jako prokopaci maji hezkej pristup k veci, ale ja ho nesdilim. windzewling me taky do jisty miry bavi :-)

Konkurencni vec nemuzu prozradit. neni to muj napad a nechci zkazit prekvapeni.
    SISCO
    SISCO --- ---
    RADAK: jasne ze lowwind nikoho nebere, ale zijeme v CR takze je to moznost jezdit/nejezdit :)).. Ja bych hrozne rad jezdil ve 30C kazdej vikend v 10m.s ... ale bohuzel :(./ Nastesti je tu alternativa jak alespon nejak pojezdit a nakonec neni vubec spatna ;).
    Co jsi mel na mysli za konkurencni vec??
    Btw.. jak psal Ywo.. neni to jen kite ale kite+prkno..1+1=3 :)..
    RADAK
    RADAK --- ---
    SYPFX: pekny shrnuti, pro me pripada edge 17. do slabsiho vetru. low wind me nebere. ale to az casem
    SYPFX
    SYPFX --- ---
    jeste jsem chtel dodat k tem kritikam co jsem psal.Kdyz napriklad pisu ze FS21 je horsi nez E19 neznamena ze FS21 je blbej. Ale v okamziku kdyz jsem mel FS21 a zkusil jsem E19 tak jsem FS21 prestal jezdit. (stejnej scenar meli jeste 2 dalsi kamosi co meli FS21)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam