• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKEDRACI - & - PoWeRKiTinG -
    P0L0US
    P0L0US --- ---
    SYPFX: Tomuhle se da tezko uverit, uprimnou soustrast.
    RADAK
    RADAK --- ---
    SYPFX: tykravo. NE E. RIP
    RODWY
    RODWY --- ---
    SYPFX: RIP kámo
    CTIRY
    CTIRY --- ---
    SYPFX: Strašný! Čtu to a naběhla mi husí kůže. Neznali jsme se dobře, ale oba jste pro mě inspirací.
    PEKK
    PEKK --- ---
    Bude tu s nama porad
    ADIK
    ADIK --- ---
    SYPFX: a do hajzlu :(((((
    T_MAX
    T_MAX --- ---
    SYPFX: Stejnaci navzdy!
    SYPFX
    SYPFX --- ---
    kluci kamaradi stalo se to nejhorsi co se mohlo stat .
    Bracha Stepan-Sisco / Stejnaci predevcirem zemrel

Stejnaci navzdy a naposled ;-(((((((((((((((((((((((((((((((((

Český turista přišel v Rakousku o život při horské túře - ČeskéNoviny.cz
    http://www.ceskenoviny.cz/zpravy/cesky-turista-prisel-v-rakousku-o-zivot-pri-horske-ture/1134204
    SOTEKCZ
    SOTEKCZ --- ---
    SISCO: Ja na tu "zimu" radeji zapomnel.. :D Nemyslel jsem to vubec spatne, kdyz jsi prodaval toho acesse, tak jsem ho hned kamosovi dohazoval ;) Ale btw. myslim, ze 3dny v CR a 5dnu v alpach je celkem solidni vykon na lonskou zimu a kde kdo to nedal :D :D

Ja si letos jednu bombu z 12ty v plny rychlosti do vody vyzkousel a nedopadlo to dobre.. 3praskly zebra komor, 6ztuzujicich pasku a 1 ztuzujici diagonala.. :/
    PEKK
    PEKK --- ---
    Kajt po letošní sezóně si může koupit jen sebevrah...já byl na sněhu prakticky pořád. Drak je na hadry:))
    SISCO
    SISCO --- ---
    SOTEKCZ: jasny marketing je svina. Testovat to ale nebudu :).
    V realu nabezkou do zeme se to podari jen zacatecnikovi pri uplnem zacatku a pak kdyz se zacne ucit rotace.

a btw. letosni sezona byla hooodne dobra, kite je zcela zpraskanej/volitanej.. Vsechny 3 dny kdy byl snih se mi podarilo odjezdit + 5dnu v alpach... uplny jatka :) doufam ze letos to bude minimalne tak dobry ;)))))
    ADIK
    ADIK --- ---
    SISCO: na frenzy 2011 už jsou taky..
    SOTEKCZ
    SOTEKCZ --- ---
    SANSCULLOT: Nespal no :D Odevzdavame tenhle tyden asi 3zakazky, takze jedu klasicky nocovky a psani romanu na nyx beru jako poctivy odreagovani ;)
    SANSCULLOT
    SANSCULLOT --- ---
    SOTEKCZ: ze ty jsi jeste nespal? :))
    SOTEKCZ
    SOTEKCZ --- ---
    HAUSNUMERO: Ono fakt zalezi jaky mas financni moznosti a jak jsi sikovnej.. Ucil jsem par lidi litat a nekteri byli proste totalni polena a misto doprava posilali draka v krizovy situaci doleva a pak draka posilali 3x za minutu ze 12ty do zeme.. Odnesli to 3 roztrzeny zebra v komorach.. (oprava v servisu za cca 2500Kc, protoze to je access 2009 6m, tak jsme ho vzali a zasili normalne doma, ale u svyho speeda bych to rozhodne neudelal) Par jedincu po vykladu vse hned pochopilo a tech padu bylo uplne minimalne a pri druhym letani jezdili, jak o zivot..

Koukal jsem na bazar a videl jsem tam treba Ozone acess 2012 12m a chtel za nej 12K. To mi prijde odpovidajici cena/rocnik/velikost kitu na prvni rok jezdeni. Na druhou stranu ono na snehu to umavas i s 8m drakem, protoze kolikrat byva 30cisel prasanu, aby jsi potreboval mega kite? (Loni to nebylo ani jednou a muj 120kg otec se ucil na lyzich s 6m accessem a jezdil uplne v klidu i kdyz to byla mavacka a ja tam prohanel 15ku).

Siscovu nabidku urcite neberu jako spatnou, jen proste je to uz drak za 20K, bude urcite v peknym stavu, rok starej no i kdyz kluci toho nalitaji zase hromadu.. Speed 3 ve stejnym stavu bude stat minimalne 25-30K a bude jetej sezony aspon 2-3. Jenze to se dostavame ke skutenosti, kterou jsem minule zapomnel zminit, ze Ozone nasadil v CR takovou politiku, ze v podstate jakykoliv nejnovejsi vybaveni je po 2letech abosolutne bezcenny. Takze za rok ho prodas max za 10-15K. Tolik lidi dostava obrovsky slevy, ze pak musi prodavat draky absolutne pod cenou, ano oni to prodavaji kolem nakupu, takze proc si neporidit kazdou sezonu nejnovejsi model. Uplne to chapu a taky jsem menil speedy kdyz jsem mel moznost kupovat za lepsi ceny, ale je treba pocitat s tim, ze na zacatku zaplatis dvojnasobek za co draka pak prodas. Koupil jsem si na zacatku roku 2013 tu C4 8m 2011 za 15K tenkrat to byla super cena, protoze vetsinou se prodavali vsechny 8-9ky kolem 20K, ale dneska toho draka muzu bud vyhodit (prodat za 4-5K i s barem!) a nebo ho dolitat jako to delam ja, protoze i kdyz ti bude 10lidi tvrdit, ze kazdej novej model se zlepsil o 10%, tak na nasi urovni jezdeni to stejne v podstate neocenis a model 2014 bude litat proste v podstate stejne.. :D Ozone dela novy modely kazdej rok, flysurfer vydava upgrade konkretniho draka vetsinou po 3letech, ale to bysme zabredli do nekonecnyho souboje FS vs. Ozone kterej nikdy zadnyho viteze mit nebude.

SISCO: To jsou podle me presne akorad ty "chytry marketingy". Soudruzi u ozonu to nasadili v roce 2012 a Flysurfer to od roku 2011 uz do zadnych draku nedava, ale vsechny modely od nejakyho roku 2007 to meli :D :D Kdyz mas draka "bouchnout" je uplne fuk jestli tam budes mit pretlakovy komory, protoze je to takova pecka, kterou nevydrzi proste nic!
    SISCO
    SISCO --- ---
    Ono s tim zacatkem kdyz je clovek trochu sikovnej a premysli u toho-nadsenec tak s tim kitem zas tak moc neflaka. Napada me proc model 2012 a vetsi u ozona. Od tohoto modelu implementoval ozon do komor pretlakove prostupy takze kdyz flaknes s 2010kou tak ti bouchne ale 2012 a novejsi vypusti vzduch timto ventilem. U modelu Access tato vychytavka byla o rok drive. Frenzy to mel tusim az 2012.
    To je on:
    JAKKILLER
    JAKKILLER --- ---
    ja nevim, do zacatku bych si poridil neco fakt levnyho...
    HAUSNUMERO
    HAUSNUMERO --- ---
    Sotku takovej detailni rozbor jsem necekal :) Diky moc za spoustu rad a doufam, ze nekdy budu mit prilezitost pozvat te za to aspon na pivo a treba si poslechnout vic o tech uzavrenejch komorach. Presvedcil jsi me ze tu uzavrenku zatim nema smysl kupovat. Jen s tou koupi draka rok v. 2010 mam z toho trochu hruzu aby to nebylo moc olitany a nezahucel jsem v tom potom za opravy. O par radku niz se resil Frenzy 2011vs2014 a i kdyz chapu ze na zacatku nepoznam a asi ani nevyuziju rozdil u tehle draku, tak snad nebudu vecnej zacatecnik a casem i ocenim ze jsem si nevybral starsi model. A kdyz bych se treba prece jen rozhodl pristi rok pro tu uzavrenu komoru, tak se mi bude novejsi model i lip prodavat a treba se dotasnu zase na tech 10-12K ktery mi doporucujes :)
    Dokonce mi tady Frenzy 2014 nabizel Sisco, ktery je zkuseny jezdec, s drakem nikde zbytecne netluce a ma ho jiste v perfektni poradku. Navic mi taky radil co si u draka z druhe ruky pohlidat :) Za co z mu dik. Jen jestli mu uz nekam neodletel?
    RADAK
    RADAK --- ---
    SOTEKCZ: sis dal sklenku vina a brko ne? to je na knizku :-)
    SOTEKCZ
    SOTEKCZ --- ---
    HAUSNUMERO: Jo a jeste jsem zapomnel napsat, ze bych rozhodne nekupoval FS Pulse 1/2, FS PSYCHO 3/4 (teda jedine FS PSYCHO 4DLX 8m byl uplne bomba drak, ale to vetsinou lidi moc neprodavaji - vsem velkym velikostem se vyhybat, je to uz nejakych 6-7let starej drak a i kdyz lita hezky je to zbytecne nestabilni), UNITY si taky nekupuj, protoze to je drak na uceni a pro deti. Hrozne rychle te prestane bavit a mel by smysl jen, kdyby jsi ho koupil za nejakou smesnou cenu. Viron to je uplne blbuvzdorny a uplna nuda. No a pak jsou ty zminovany FS3, ktery urcite brat v DELUXE variante. FS4 8-10 asi nejsou to co shanis, protoze jsi na ne uz celkem tezkej. Jsou to v DELUXE matrosi uzasny draci a to i na vodu, ale kdyz se podivas na ceny, tak je to proste velkej luxus, clovek uz musi vedet, ze ho proste chce! (ale politani je to fakt nadherny, to se musi nechat!). No a u LOTUS verzi, tam asi neni moc co vytknout, ale jak uz jsem psal, je treba zvazit, zda-li chces investovat 50-60K do draka, protoze tech na bazaru bude pomalu..

Pegas Pivot nekupovat - jeste to ladi a nejsou zdaleka na konci, EasyFly Twisty byl treba rocnik 2010 podle me stabilnejsi, jak treba zminenej FS Pulse 2, ale nevim jestli se jeste dela a jak jsou na tom ted..

No a pak to jiz zmineny Chrono, tam je podle me proste cilova skupina nekde uplne jinde nez u zacatecniku a je to teda taky drahy jako krava.. :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam