• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKEDRACI - & - PoWeRKiTinG -
    SHQ
    SHQ --- ---
    Rosengarten- ale kemp je tam az v prilehle vesnici..na samotny spot jedes po polnacce - stany tam jsou problem, ale v autech se tam prespat da (ikdyz se to asi taky nesmi) tak to tolerujou

https://goo.gl/maps/IzcsB
    JORDI
    JORDI --- ---
    Poradite mi nekdo na jakejch spotech se jezdi na Rujane na V-SV-S směry? S obytkou klidne do kempu :)
    Dikes
    SOTEKCZ
    SOTEKCZ --- ---
    Nemel byste nekdo prazskej prosim na vikend na pujceni vrata? Neco 150+? Potreboval bych neco pro tatika, aby vyzkousel jestli mu to pujde s vetsim boardem nez zainvestuje.
    RADAK
    RADAK --- ---
    SHEFIK: dik za info. koukam na to. takze Rozkos u me pada
    SHEFIK
    SHEFIK --- ---
    RADAK: rozkos je v seznamu nebezpecnyho koupani. asi sinice
    RADAK
    RADAK --- ---
    SOTEKCZ: tvl. o rujane mi nemluv. vcera jsem se chystal vyrazit do nedele nebo pondeli. ale predpoved na prd.

P0L0US: a je to tam zpatky. tak jsem zvedavej jak to dopadne.

BROMDEN
    BROMDEN --- ---
    gfs mlýny vypadá momentálně cajk - ale středeční přepověď ... 10% spolehlivost?
    SOTEKCZ
    SOTEKCZ --- ---
    RADAK: Nj my chteli na Rujanu na 4dny, ale je tam uz uplny hovno.. Traunsee je uz na vikend taky na prd a vypadalo moc pekne, na tu Rozkos jsem koukal, ale uvidime co se z toho vyvine, protoze 6m/s na WG znamena cca 3-5m/s v realu.. :/
    P0L0US
    P0L0US --- ---
    RADAK: presne, se to zmeni 4x jeste. Doba je nejista :-D
    RADAK
    RADAK --- ---
    SOTEKCZ: Tvl uplne me to nasralo. Tesil ksem se na nedeli. Jeste neco malo slibuje rozkos. Ale to bude na 19 a to jen kdyz dobre. Uvidime. Pockame si.
    SOTEKCZ
    SOTEKCZ --- ---
    RADAK: Ať "žije" léto... S víkendem to vypadá nakonec dost mizerně uplně všude :(

Jinak díky moc za diskuzi ohledně dobíjení notebooku solár vs. baterie!
    RADAK
    RADAK --- ---
    P0L0US: Tvl ani mi nemluv. Vcera 10ms a dneska nula. Sem nasranej :-)
    P0L0US
    P0L0US --- ---
    RADAK: asi jsem slepej, kdy ze se to tam rysuje ?
    RADAK
    RADAK --- ---
    zpatky k topicu: rysuje se nadherna predpoved na Nojsik. jestli to vydrzi, tak tam bude sice natriskano, ale super Big Day. 30st a 10m/s.
    vypada to ze mi to na 90% klapne. misto zatim v kare mam.
    SHQ
    SHQ --- ---
    RADAK: mozna se ohledne te eco-friendliness blyska na lepsi casy: http://www.wired.com/2015/08/clear-solar-panels-double-highway-sound-barriers/
    ale tohle je pro nas zajimavejsi myslim;)
    Šijí padáky, teď si u Těšína postaví vlastní textilku. Šéfku vývoje přetáhli od Versaceho
    http://ihned.cz/...adaky-ted-si-u-tesina-postavi-vlastni-textilku-sefku-vyvoje-pretahli-od-versaceho
    ADIK
    ADIK --- ---
    nemáte někdo doma přebytečnou 12m foukačku(min 2011) nebo prkno kolem 138-140cm? chci pořídit výbavu na vodu..
    RADAK
    RADAK --- ---
    ADIK: naprostej souhlas. resim pripad jedny dovoleny a vyznamu investice. z dlouhodobyho hlediska to ma vyznam. U me zas tolik ne, pac i na lefkade, i na Sicilii , v Turecku, Maroku a vsude jsem karou popojizdel, takze jednou cestou na spot a zpet jsem dobil to co by dal solar kdybych stal na slunci. spotreba neni 0,5l/hod, ale 2l/hod.

PEKK: jj neresim nabijecku na 70A, predpokladal jsem nabijeni trakcni baterie, ze ktery to sosas cim se ti zlibi.

Pointa je podle me at se tu nehadame, solar ano, rozhodne z dlouhodobyho hlediska a jen pro nekoho. pokud jedes na mesic na dovolenou kempovat nekam autem, tak je ta investice na hrane, spis se nevyplati. pokud to vyuzijes i nasledujici leta nebo vikend (lednice, bufik, notas, telka a pod.) tak to ma smysl.
    PEKK
    PEKK --- ---
    RADAK: Moc pěkný, jenže nabíječka do auta na mobily co umí 70A nebo 25A zatím není na trhu:) Takže tam píchneš svojí 2A a jestli stojíš, nebo jedeš je fuk:)

A na co likvidovat solár? Mám kalkulačku na solar 20 let a jede jako huťě:))
    ADIK
    ADIK --- ---
    RADAK: tak já mám solar 240wp už víc než 5let, za tud dobu se mi investice vrátila mnohonásobně. a nepoužíváme to jen na dobíjení notebooku, ale krmíme s tim v káře všechno včetně lednice atp. taky mi auto na volnoběh žere o dost víc než 0,5l/h, ale to je jiná písnička.:)

návratnost investic je podle mě tak dva roky. počítám, že to člověk neřeší kuli jedný dovolený nebo pár víkendům(to stačí měnič přes zapalovač). solární systém bude sloužit 8-10 let bez problémů, jen bude mít časem menší zisk.

neříkám, že to co navrhuješ je špatný, pokud to někdo chce jen na dobíjení notebooku. ale pokud mám trakční baterku, tak proč nemít třeba taky lednici a studený pivko?:) a na to už je tohle řešení nepoužitelný.

s likvidací panelů to neni jednoduchý no, asi jako s většinou výrobků :(
    RADAK
    RADAK --- ---
    ADIK: OK, neresime vybitou baterku.podminky pro obe reseni jsou stejny. solar, kterej dava 10A, tzn 120W stoji 8tis Kc. Kdyz budem brat ze alternator da na volnobeh treba 25A a pri jizde je schopnej dat 70A a vic (VW T4).
    volnobeh za ani ne pul hodky teda dobije stejne to co tvuj solar v idealnich podminkach (azuro a kolmo ke slunci, tak aby dal tech max 10A) dobije za hodinu. idealni podminky nejsou, ale budiz.
    Notebook zere dejme tomu 120W. tzn 10A. hodina na notebooku tak stoji ani ne 30kc na volnobeh.(2l/hod)
    kdyz vemu ze solar stoji 8tis Kc, tak se vyplati po pracovni dobe min. 270hodin na notebooku v idealnich slunecnich podminkach a za predpokladu pouze volnobehu. pokud budes na miste i popojizdet a nebo bude pod mrakem, tak se doba navratu investice vyrazne prodluzuje.
    btw. makas 8hodin denne na notasu = 35 dni navratnost.

Ale eco friendly ti rozhodne chvalim. Skoda ze ty solary nejsou delany eco friendly technologii a zatim nikdo nevi jak je eco likvidovat, ale to jednoho dne bude!

byt to vyhodnejsi, tak uz ho mam na strese T4.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam