• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKEDRACI - & - PoWeRKiTinG -
    SKAUTIK
    SKAUTIK --- ---
    RADAK: ja taky ne asi :) ale nakonec dobry Kamos si to vyresil v praci, takze to bude ok. Se tesim jak na prvni sex !
    RADAK
    RADAK --- ---
    SKAUTIK: psal jsem at si to stahnes. proc by sis kupoval DVD ?!? tvl. DVD nemam ani na cem prehrat.
    SKAUTIK
    SKAUTIK --- ---
    RADAK: mne se libi tohle JAKKILLER: ja spoustu veci jsem schopnej odkoukat. Ale DVD v roce 2016 ale no tak :D To nez by mi to prislo tak mne to parkrat potahne po plazi si myslim :D
    RADAK
    RADAK --- ---
    SKAUTIK: nekde si stahni (kup) tohle, sedni si k TVce, nacni pivko a za chvili ses profik.
    Progression Kiteboarding Beginner DVD 2nd Edition | Progression Sports : Make the Most of Your Next Session
    https://www.progression.me/...rding-products/dvds/progression-kiteboarding-beginner-dvd-2nd-edition/
    SKAUTIK
    SKAUTIK --- ---
    JAKKILLER: oh dikyparada! , to byl prave plan bohuzel kamos odpadl a ja se proste nechci te myslenky zbavovat :)
    Kurzy bych asi normalne zaplatil, ale pro mne to budou vyhozeny penize ja se jenom potrebuju seznamit s nafukovackou a tim wake prknem :)

Spot pro zacatecniky mam - Hood river, zkusenosti s komorou jako jo... jen jsem nikdy nestal na ty vode :D

nejaky motivacni video... do squamishe si jako poprvy netroufam :D

https://www.facebook.com/brandon.scheid.1/posts/10100793778240928
    JAKKILLER
    JAKKILLER --- ---
    SKAUTIK: ja bych ti doporucil (Pokud nechces platit kurz, kterej ti vse usnadni a je to bezpecnejsi) podivat se na nejaky video. Napr tenhle playlist KITESURF LESSONS: http://www.youtube.com/playlist?list=PL41dAinz_9ZeaG5FJ_XU8vyBAE_HL_Cgl

Nevim kolik si mel zkusenosti s komorakem. Co se tyka prkna, tak muze pomoci wakeboarding, ale co se tyka hraneni s prknem pri kitovani tak pocit je trosku jinej. Musis tlacit prknem vodu mnohem vic. V prvni rade bys, ale mel mit zakladni povedomi o bezpecnych podminkach, jako co to je on shore, off shore, side shore a kde je spot, ktery se hodi pro zacatecnika (je tam melko a bez vln) plus jakou velikost kita pouzit podle sily vetru a velikosti prkna, které mas k dispozici. Budes to zkousel s nekym, kdo tohle vi?
    SKAUTIK
    SKAUTIK --- ---
    Hola bando tak jsem zase v tom :)

Potrebuju pls nejakej crash-rychlokurz ohledne kitesurfingu (nejaky tipy i jak ovladat kitesurf desku by se hodili taky :) ale hlavne nejaka ta priprava nafukovacky- nafukovani,start, trimovani takovyhle srandy...

Naposledy jsem drzel v rucce access komoru par let zpatky a to jsem navazoval tak jednou :D

Nemate nekdo nejaky odkazy na dobry handbook ? Klidne v ang :) Diky predem !
    SOTEKCZ
    SOTEKCZ --- ---
    JAKKILLER: Hele s tou jednickou se skakat neda.(nebo jako do vzduchu te to zvedne, ale minimalne) Je to v podstate takovy vozitko na jezdeni sem a tam, ktery zabalis do malickyho balicku.. Ja ho poridil cca 2-3roky zpatky, kdyz na kiteboardingu vyprodavali bazar a stal me asi 5500kc. (za plnou cenu bych si to asi nekoupil - to bych radeji sel do nejaky frenzy z bazaru). V tech 6m to ma vykon jako 10-11m komora, neda se to nijak trimovat, proste to jen vic a vic fletruje.

Ten Peak2 by mel byt uz skakaci, trimovaci, ale v ruce jsem ho nemel, takze tezko poreferuju.
    JAKKILLER
    JAKKILLER --- ---
    SOTEKCZ: mimochodem ten FS Peak, je to s tim jenom pojezd nebo se s tim i da skakat?
    BONGO
    BONGO --- ---
    diky moc za vycerpavajici odpoved! taky radsi jezdim, kdyz fici, a na vychove nekitujiciho doprovodu pracuju .) ale stejne si imho vic zajezdim, kdyz rozsirim vetrny rozsah smerem dolu..na zimu mam otevrene komory a land nejezdim, to jsem mel zminit..kazdopadne mam jasno, dik!
    SOTEKCZ
    SOTEKCZ --- ---
    BONGO: Určitě bych se držel rady od Radáka - neprodávat 12ku. Ono človek má sezónu, kdy odlétá vzducholoď a pak se to sejde a zase ti chybí menší drak. Kombinace 12 + vzducholoď je asi idealní (za předpokladu, že teda tvuj nekitující doprovod nesnese velkej vítr, protože jinak mi přijde lepší oželet kozí prdy a raději si zajezdit, když fičí.. :) )

U toho Boosta2 by to nemuselo být daleko od pravdy. Mám 13+9ku a jezdil jsem 13ku v 5m/s v českým poryváku. (westige board 140x40 + 75kg)

Jinak co mám zkušenost se vzducholoděma:
    FS Speed4 Lotus 15m - low end někde kolem 5m/s (ale do českých poryvů raději foukajdu - komoru si užiješ na 100% hlavně na stabilním větru, kde se ten low end dá určitě posunout i o něco níž)

FS Speed3 21m DLX - low end někde kolem 4m/s (zase problém s tím, že to je komora, ale v dnešní době už se dají sehnat kolem 14-18K v super stavu a zaručí ti to, že si zalétás skoro vždy. Oproti Edgovi 19 co zmiňuje Radák je to, ale určite mnohem větší nuda. Je to lítající lenost, ale zase s neuvěřitelnou sílou)

North Juice 18m - low end kolem 5-6m/s (moc mě tenhle drak nezaujal, je to podle mě pomalejší jak Edge a výkonově je to určitě horší, relativně velká Northí síla na baru)

Jinak pro to nechat si 12ku ještě taky hraje fakt, že na zimu podle mě se svojí váhou většího draka, jak 12m nepotřebuješ. Nic většího ti nezaručí, že si zajezdíš víc, protože na sněhu stačí, když to drží nad hlavou. S těma většíma kusama se člověk akorát zbytečně přetahuje. Loňskou zimu jsem odlétal s 6m FS PEAK a 15ka vždycky akorát ležela v báglu.
    RADAK
    RADAK --- ---
    BONGO: 6,9,12 Bandit a k tomu do low windu Ozone edge 19. a jako ta 19tka ac jsem si myslel ze ji mam jen jako doplnek, lita na muj vkus az moc casto.
    Jo v CR se takova vec hodi.
    Takze za me nezbavuj se 12tky a dopln k tomu neco 17,18 nebo 19. budes v pohode.
    BONGO
    BONGO --- ---
    poradili byste mi s gearem plz..? chci si koupit vetsi nafukovacku a zvazuju velikost, v uvahu je vsechno 15+ ..premyslim, jaka velikost bude lepsi na ceske on-off poryvaky, abych nekoupil neco s omezenym vyuzitim .) ted mam 5 let stareho rebela 12m, tak nevim, jestli koupit treba 18ku a nebo radsi se rebela zbavit a koupit 15ku kvuli vetsi univerzalnosti..jezdim twintipa (Airush Vox 135×40), mam 70kg, hlavni vyziti predpokladam Evropa (CR a blizke destinace) spis na slabsim vetru, kvuli nekitujicimu doprovodu..

na cem litate nejcasteji?
    jakou kombinaci mate ve skrini vy a co povazujete za prakticke velikosti, aby se wind range kryla tak akorat?
    jak moc muzu verit udavanym wind range? treba Flysurfer Boost 18 ma udavanou 7-23 kn, je takova horni hranice realna? (pokud clovek nevazi ctvrt tuny)
    nekde jsem zaslech, ze zkraceni snur vykon draka realne snizi, je to fakt pouzitelny?
    jak moc myslite, ze sel vyvoj dopredu za poslednich pet let?

vlastne nemam zkusenost s jinou foukackou a tezko si toho pred koupi moc vyzkousim, tak sbiram rozumy, protoze rozpocet neni neomezenej .)

dik za nazory
    SANSCULLOT
    SANSCULLOT --- ---
    zdar! nekdo na vikend na rujanu?
    RADAK
    RADAK --- ---
    Vikendova Rujana Suhrendorf se celkem povedla. Sobota luxus, nedele chcanec a tak vylet do Stralsundu a pondeli opet parada. Dali jsme i vylet na melciny, viz fotka. totalni volej. Zbytek alba tady

ADIK
    ADIK --- ---
    kdyby chtěl někdo pojezdit na střeše světa!

Registration for Roof of the World Regatta - etc4CA
    http://etc4ca.com/projects/entourism-development/registration-roof-world-regatta/

a strana 20 http://www.youblisher.com/p/1466645-Unveiling-the-Pamirs/
    HANYSEK23
    HANYSEK23 --- ---
    JAKKILLER: Ahoj. Byl jsem mimo signál. Večer zkusím napsat aktuální zkušenosti.
    SHEFIK
    SHEFIK --- ---
    TOPICZ: bude vedro, ale sou tam spoty na termiku. sever (porto pollo) nebo zapad bude urcite nejaky dny foukat. kdyby ne, tak bych hledal ty termicky spoty. my byli na konci zari od jihu na sever a cca pul dnu foukalo. kdybysme meli draky do 5m/s, tak bysme litali snad i 3/4 pobytu. jinak jsou statistiky vetrnosti u nekterych spotu na kitebeaches.com
    TOPICZ
    TOPICZ --- ---
    Ahoj, mám prosbu, nevíte jak to vypadá s větrem v srpnu na Sardinii?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam