• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKEDRACI - & - PoWeRKiTinG -
    JAKKILLER
    JAKKILLER --- ---
    P0L0US: 16m cecko v 10ms je smrt. :)
    P0L0US
    P0L0US --- ---
    ZRIZENEC: vymenit nechci, ale radu ti dam :-)

vitr potrebujes od 4.5 do 7m/s (slaby vanek da se rict co jen tak lehce svisti v usich = cca 3-4bf: https://cs.wikipedia.org/wiki/Beaufortova_stupnice ), bude se dat ulitat i 10m/s, ale pro zacatecnika nedoporucuju. Nechod na predpoved (windguru, windalert, widfinder, windyty...), kdyz ma za dve hodiny foukat o hodne vic nebo kdy jsou psane narazy silnejsi nez 10m/s. Kdyz ti drak pada z nebe jako papir, znamena to ze je malo vetru (>4m/s odhaduju). Nevadi, pockej na lepsi vitr. Muze prijit za hodinu nebo tyden.

Jinak na nauceni na snehu si myslim ze ok, je to pomaly drak, na vsechno mas dost casu, tahnout to bude na pojezdeni i pri tech 5m/s. Jen si fakt dej pozor na silnej vitr - nikdy nechod, pokud uvidis ze lidi litaji s drakem mensim nez 12m, pripadne pokud s 12m drakama skacou nekteri mega-skoky, pokud jsou ve vzduchu 14-21, je to tvuj cas :-)

Nezapomen si predtim nacvicit bezpecnost a stelovani - jak funguje safety system (a jestli), jak se odstreluje z trapezu, jak se odstreluje leach, co se stane kdyz zatahnes za bar, co se stane kdyz ho pustis... tady dodam aby sis zafixoval, ze kdyz spandes a nekam te potahne "PUST BAR !" Nikdy nelez (nebo tvuj doprovot) do lajn, nechytej draka za lajny - vzdy za prostredek nabezne hrany pokud mozno, nebo jinou cast nabezne (tluste nafouknute) hrany. A samozrejme mej nekoho kdo ti draka chyti a pristane - A BUDE HO DRZET do te doby nez se odpojis, k drakovy prijdes a sam si ho chytnes a pripadne zatizis aby ti neuletel. Pred letem se naucte s drakem manipulovat ve slabem vetru bez snur (otacet, zvedat, polozit proti vetru aby neodlitl postavit na ucho - je velky pujde to blbe)...

a v neposledni rade - good luck :-P
    ZRIZENEC
    ZRIZENEC --- ---
    Zdravim, dostal sem od šváry starší kite, ale dobre udržovanej. Problem je, jsem zatim lital jenom s dvoumetrovym kitíčkem a on mi dal 16m hovado. Bojim se to nekde na louce i rozbalit. Nechtel by to nekdo zkusenejsi vymenit za neco mensiho? Myslim ze je to North Rhino
    ADIK
    ADIK --- ---
    byl jsem o víkendu jezdit tady https://mapy.cz/s/1kYJJ a mnohem lepší než Miličín. zásadní rozdíl je v podkladu - tráva, takže i na vyfoukanejch místech není problém. je to stejně vysoko cca 650mnm takže sněhu dost. spot je lehce z kopce na západ (takže západní větry), mě se to teda trochu vymstilo, ale i tak tam bylo pěkně. je to otevřený na šumavu/český les či co to je, takže vítr stabilní.
    nevím jak z Prahy, ale já to mám stejně daleko jak na miličín a tohle je o 100% lepší.
    SOTEKCZ
    SOTEKCZ --- ---
    PEKK: Chtel jsem tam, ale byl jsem varovan, ze to je klasicka trhacka skluznice. Loni jsme se takhlen nechali nachystat a z prkna nezbylo nic. Pole je sice srovnany, ale je tam strasne kamenu a kdyz mas SNB, tak je to rychlovka.. S lyzema je to asi lepsi, ale pokud nemas vylozene kamenaky, tak nedoporucuju..

SHQ
    SHQ --- ---
    PEKK: my to mozna vyhrotime zitra rano na milicin, tak ti dam event vedet, jaky to tam je. bohuzel po obede musim byt v praze :(
    PEKK
    PEKK --- ---
    SOTEKCZ: A tys tam teď jezdil? Protože včera i předevčírem trochu sněžilo...a má foukat kolem 3m. To bude spíš lehká mávačka
    PEKK
    PEKK --- ---
    Takže Miličín? Chtěl bych zejtra po o někam vyrazit
    SOTEKCZ
    SOTEKCZ --- ---
    PEKK: Na Mandave je bilo, ale je to o skluznici.. Myslim, ze lepsi vyrazit nekam dal.
    PEKK
    PEKK --- ---
    Jezdil jste někdo kolem Prahy? Je to sjízdný?
    SYPFX
    SYPFX --- ---
    JAKKILLER
    JAKKILLER --- ---
    Jezdi v CR dneska nekdo? :)
    SHQ
    SHQ --- ---
    btw od zitrka az do nedele to vypada na pomerne velice luxusni pojezd na milicine s malymi draky..
    SHQ
    SHQ --- ---
    SANSCULLOT: kecam byl to moninec
    SHQ:
    ADIK
    ADIK --- ---
    SYPFX: dneska tam foukalo 20ms? předpověď říká do deseti.. :(
    SYPFX
    SYPFX --- ---
    a dopoledne,
    odpoledne uz se to zatahne

SYPFX
    SYPFX --- ---
    kdyztak nekam podhuri treba Jizerky nebo okoli Liberce nebo Trutnova tam v pohode ale Moldava NE-E
    SYPFX
    SYPFX --- ---
    ADIK: zitra Moldava?? to bude nejsizdny totalni nesmysl zitra tam bude 20ms stejne jako dneska.
    ADIK
    ADIK --- ---
    někdo zítra na moldavu?
    SHQ
    SHQ --- ---
    SANSCULLOT: jj. s robertem. pastnu pak na fb klasicky lanovkovy klišé. oba fungl novy modry kombinezky jak dva homobratri
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam