• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKEDRACI - & - PoWeRKiTinG -
    PoWeRKiTinG
    všeobecné označení pro sportovní činnosti využívající síly větru prostřednictvím kitu (draka) k jízdě po vodě i souši - ale to už asi víte ;)

spřízněné: STUNT KITE - akrobaticke letani s drakem
    rozbalit záhlaví
    ADIK
    ADIK --- ---
    SHEFIK:
    SOTEKCZ:
    SKAUTIK: mam v plánu půjčit velkou obytku pro 4-5 lidí a dát v prosinci do švajc na cca 5 dní podle předpovědi (může být víc, záleží na předpovědi). zatím jsme 2-3. půjčovný vyjde max. 500/os/den, plus podíl na naftě a něco za stání na parkovišti (no camp). nejsme vázaní na víkendy, podřídil bych to předpovědi...
    SHEFIK
    SHEFIK --- ---
    SOTEKCZ: supr, du voskovat a zalepovat skluznici .)
    SOTEKCZ
    SOTEKCZ --- ---
    SHEFIK: Hele muzem poresit podle situace, noc na Ospicio Bernina vychazi cca. 2500kc/noc/2osoby, tak asi pripadne neni problem se dohodnout, ze kdo chce punkovat muze zustat v aute a kdo si chce dat sprsku muze si zaplatit ubytko :D Ja pojedu urcite na punk, pokud se 2ubytujou, tak nas muze jet na pohodu 5lidi a bude i cesta "za hubicku" ;) Svycarskou znamku mam jeste z leta. Uvidime podle podminek, ted tam slusne nakydalo, kluci tam zrovna jsou/byli, takze jezditelny je to uz ted. Akorat jezera podle me jeste nejsou zamrzly :)
    SHEFIK
    SHEFIK --- ---
    SOTEKCZ: klidne priplatim za ubytko, nez spat v zaveji :)) na vojne sem nebyl a tezko se to dohani... ale muzu se uvolnit klidne i v tejdnu. mam vpodstate od 16tyho dovcu, jen s nakym zarizovanim obcas...
    SOTEKCZ
    SOTEKCZ --- ---
    SHEFIK: SKAUTIK: Ja bych chtel na Berninu behem prosince, ale je dost mozny, ze to nebude uplne celej vikend, ale spis nejakej den z vikendu a pak dny kolem, protoze to koliduje s nejakyma rodinnyma seslostma, apod.. Ve Svajcu je strasne drahy ubytko, takze to chce pripadne bydlet v Italii (coz je cca. 30km vylet do udoli) a nebo chrapat primo na spotu v aute. Mam kdyztak auto, kde se max ve trech vyspime. Lidi by se veslo vic, ale to jedine nejakej milovnik hor, co by pak spal mimo auto v zaveji, do multivana vic lidi nez 3ks na spani nenarvu. I tak uz to bude dost "gay" zazitek.. :D

Co se predpovedi tyka, tak dulezity je sledovat Foehn diagram, windguru a idealne portal lokalu (windfenster.ch, apod..). Tezko se to planuje nejak zasadne dopredu, idealni najit nejakej slunecnej den po nejakym kydanci, aby byl prasanek a ten vylet za to stal.
    Jinak na Bernine je to super, zacatecnici a mirne pokrocily si uzijou na jezere a okoli, kdyz ma nekdo vetsi ambice, tak neni problem si vystoupat nekam na okolni kopce. Na webech lokalu jsou k tomu zpracovany super materialy a nebo by mohl pripadne poreferovat @SYPFX, kterej to tam urcite vic jak ja.

Alternativou je spousta pasu kolem a nebo treba Hochwang, kde to je taky bomba a celkem friendly spot pro lidi co nikdy v alpach nebyli. Je totiz dulezity upozornit na to, ze kiting v kopcich je podle me uplne jinej sport nez kiting na louce nekde na Adolfove :) Ale je to mnohem vetsi sranda si hrat s terenem, loopovat do kopce, dostavat se do dalsich udolicek a zlebu...

SHEFIK
    SHEFIK --- ---
    ja bych se mozna taky uvolnil na par dnu, na bernine sem jeste nebyl. auto + rakev kdyztak mam

muzu mezi 19.12.-5.1.... ale jedine na jistotu, jinak ma rodina prioritu :)
    JAKKILLER
    JAKKILLER --- ---
    SKAUTIK: Budu v CR tyden kolem silvestra a privezu si kity, premlouvam kamose na Moldavu na den na dva nebo neco takovyho, ale ma dve deti a manzelku :/ Takze rad se pripojim na nejakej kratsi vyjezd pokud se neco naplanuje.
    SKAUTIK
    SKAUTIK --- ---
    ADIK: A kdy? to je bliz takze super! keep me in the loop ! Jak spolehlivy jsou predpovedi na tyhle spoty ?
    HAUSNUMERO
    HAUSNUMERO --- ---
    SYPFX: neni to tam uz na lavinovou vybavu, nebo se da jezdit i po tom jezere a kolem nej?
    SYPFX
    SYPFX --- ---
    Včera kluci posílali z Bernina

SYPFX
    SYPFX --- ---
    SKAUTIK: lautaret je prej takovej gej plácek daleko ale fakt že jsem tam nikdy nebyl. Je tam ten jeden spicatej kopec kterej se lita dolů. Podle mě ve svajcu je teď mrak sněhu a víc lepších spotů.
    Viz kitetracker.com
    ADIK
    ADIK --- ---
    SKAUTIK: přemýšlím o bernina/silvaplana na pár dní
    SKAUTIK
    SKAUTIK --- ---
    Hola bando, neplanuje nekdo ted v prosinci Lautaret Pass ? Nebo neco podobneho ? Popripade v cechach... Budu v posinci doma, mam sebou kity ale musel bych si pucit nejaky snb vybaveni...ale dal bych si nejakou snowkite session pred CApe town :D
    SHQ
    SHQ --- ---
    ten posledni je top :DD
    JORDI
    JORDI --- ---
    za to by si ten debil taky zaslouzil prejet po ksichtu...
    PRDELOID
    PRDELOID --- ---
    JIKE: opravdu tam přejel velrybu?
    RADAK
    RADAK --- ---
    JORDI: no my prave vezeme vlnovky a ja asi i foila, pro sichr. kazdopadne se to dalo cekat, sezona je od pulky prosince do dubna.
    JORDI
    JORDI --- ---
    No mame vsichni splity takze to neresi nikdo z nas. Ale ten opruz si dokazu predstavit. Taky to podle predpovedi zatim vypda spis na zevl trip nez na kite trip :)
    RADAK
    RADAK --- ---
    JORDI: s kym letite do frankfurtu? kitebag mate bookutej?
    jako ten trip zacina byt dobra horor story. condor je silena spolecnost a CSA je na tom podobne. takze poresit kitebag je na maly infarkt.
    RADAK
    RADAK --- ---
    LOJZAK: z Prahy.
    JORDI: bookli jsme cely barak pres airbnb
    JORDI
    JORDI --- ---
    řešíme ubytko už jenom .) nějaký tipy?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam