ADIK: Jo uz to vidim, driv jsem reagoval nez si to poradne precetl.. Ja si rikal, ze tech 500kc/den je nejak malo, kdyz chteji vetsinou kolem 2500kc/den :D
SKAUTIK: Jestli jsi nikdy v horach nejezdil, tak budes rad za mirny kopecky a placku kolem jezera :) Jako pripravu na vodu to moc neber, je to spis jina disciplina, ale na fyzicku urcite super.. Ja kdyz byl poprve v alpach (byli jsme na Hochwangu), tak jsem se prvni 2dny ucil v tom terenu nejak rozumne jezdit, protoze to s takovym tim klasickym jezdenim nema nic moc spolecnyho. Ale jako bavilo me to hrozne, stejne jak na Moldave vymetat ty udolicka a loopovat tam mezi stromama nahoru a dolu. Clovek musi premyslet nad terenem a ne resit stoupani proti vetru :) Nejaky extremnejsi stoupani do kopcu je vhodnejsi spis na lyze. My "levicaci" na SNB to pak v tech prikrejsich mistech nemame uplne idealni, ale zase je to podle me mnohem vetsi zabava. I na tom Hochwangu se mi parkrat stalo, ze lezis na zadech zarazenej v prasanu hlavou z kopce, pekne se ti prokrvuje hlava a jen vidis nad sebou draka, co se misto zvedani akorat sesouva cim dal vic k tobe. To se pak clovek solidne zapoti nez zase jedes dal.. (a to mam na zimu komoru, s foukackou je to jeste vetsi maso pak) :D :D :)
Jinak lavinova výbava je pokud se držíš kolem jezera asi celkem volitelna, tam nic moc nebezpecnyho neni, ale sam to znas, ze vzdycky zalezi na podminkach a pocasi ve kterym jedes jezdit. Samozrejme jsou to vysoky hory a nikdy nevis, ale dokazu si to bez lavinovy vybavy predstavit.
Me by hrozne zajimaly, ale i spoty typu Brambruesch, Fluelapass, apod.. No zkusime neco vymyslet, jsem urcite za :)