• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKEDRACI - & - PoWeRKiTinG -
    ADIK
    ADIK --- ---
    SOTEKCZ: včerejší eurosee byl masakr, od několika lidí jsem tam slyšel, že je to rodeo :) a měli pravdu. dopoledne ještě dobrý, ale kolem poledního to přesně podle předpovědi přidalo a do toho přišly brutální kopance. myslim, že tam těch avizovanejch 20ms bylo. jako už nějakej pátek jezdim a mylim, že silnýho větru ustojim fakt dost, ale když jsem nebyl schopnej ustát uplně ztrimovanou osmičku (hodnej catalyst), tak jsem raději šel z vody. jak to kopalo, tak kite vždycky couvnul do power zony a pak vystřelil... to jde fakt těžko ustát v takovym mordoru.:) jsem si pak vzpoměl na tu nedávnou diskuzi tady o tom kde je lepší mít kite když je člověk přebušenej. osobně ho dávám spíš na 12tku a lehnu si do toho protože jinak to nejsem schopnej uhranit. včera jsem zkusil oboje a výhra nebyla ani jedno.:)) mít kite nízko znamenalo, že když to kopne, tak nebylo možný to uhranit a vždycky mě to přetáhlo dopředu a rozfrčelo, což nechceš protože v tu chvíli už člověk neuhraní nic. na 12tce mě zase kite zvedal nad vodu a pak nelítostně házel zpátky do vody.:)) tak nevim co je lepší...v tomhle případě asi jedině jít z vody.:)
    SOTEKCZ
    SOTEKCZ --- ---
    PRDELOID: Nevim na jaky predpovedi koukas, ale kdyz je tam fronta, tak je vetsinou dost mala sance, ze ta predpoved nevyjde.. (kdyz se teda bavime o nejakym rozumnym casovym rozmezi cca 1-3dny max) Ja pouzivam na Rujanu windguru a Danskou namorni predpoved. Kdyz hlasi vitr ta namorni, tak tam proste bude, ale ty presny predpovedi jsou logicky jen malo dopredu, ale i ten stredne-dobej model je dostatecne presnej. https://ifm.fcoo.dk/select/index.html?lang=ENG

Na kalbu a opekani burtu asi pocasi tenhle vikend dobry, ale vitr tam teda aktualne vubec zadnej nevidim. Vetsinou nejvetsi varovani, ze nema smysl tam jezdit je, ze se behem par hodin v predpovedi otoci o 180stupnu.. To vetsinou znamena priznivy pocasi na koupacku a vylet s rodinou na kolech :)

ADIK: Jak bylo vlastne vcera na Eurosee? My jsme nakonec jeli jen na Miladu a tam teda hodne slusne mrdalo :D
    PRDELOID
    PRDELOID --- ---
    myslíte, že stojí za to pátek až pondělí Rujána? jako předpověď na Windy říká nic moc, ale ze zkušenosti vím, že ty předpovědi jsou stejně skoro vždy mimo. Jakou máte zkušenost vy, připadně co říkají vaše chytré aplikace?
    ADIK
    ADIK --- ---
    SOTEKCZ: ok diky za poznatky :)
    SOTEKCZ
    SOTEKCZ --- ---
    ADIK: Podle mapky jsem byl na Gruner Brink a na Goldu ;) Jinak myslim, ze je to fakt totozny s Rujanou. Tam taky muzes v podstate na vsechny smery, velikostne je to podobny a stejnej opruz se presouvat. Na cestu je to o neco dal oproti Rujane. Beru Fehmarn hlavne jako alternativu - kdyz jsou na Rugenu kozi prdy, tak tam treba fouka a naopak, nic vic bych na nem nehledal.. ;)
    ADIK
    ADIK --- ---
    SOTEKCZ: ok diky. coz ja se freecampignu (samozrejme jenom parkuju:)) nebojim. jde mi hlavne o spoty a vitr. tady je super mapa https://kitecoach.de/fehmarn-kiten-spotguide/ a podle ni je tam spotu spoustu. vyhodu vidim v tom, ze je tam jezditelny uplne kazdy smer vetru, staci prejet par km. a taky tam pisi, ze je to nejslunejsi misto na baltu :)
    SOTEKCZ
    SOTEKCZ --- ---
    ADIK: Co konkretne te zajima? Je to takova "zapado-nemecka" Rujana :) Uplne na severu je spot kousek od pristavu, kde se dalo parkovat i pres noc kousek od spotu (je tam normalne automat, kde si zaplatis i na noc). Kdyz neni predpoved na Rugen, tak dobry, startovaci plaz nic moc velkyho a na mori bordel, zadnej flat tam neni. Kdyz busi a je dobrej smer, tak docela dobry vlny na blnuti s vlnovkou na zacatek.

Byl jsem tam jen na 2mistech, takze projeto krizem-krazem nemam, ale je to v podstate totozny jak Rujana, jen je to tam vic ucesany, protoze to kdysi byvalo zapadni nemecko. Jinak na spotech uplne stejny problemy jako jinde = ptaci rezervace, zony kam se nesmi, ofiko tam "freecamping" mist moc neni, ale da se to, kdyz clovek hleda a neboji se toho..
    ADIK
    ADIK --- ---
    nema tu nekdo zkusenosti s kitovanim na Fehmarnu?
    RODWY
    RODWY --- ---
    ADIK: zvazuju
    ADIK
    ADIK --- ---
    streda eurosee nekdo?
    SANSCULLOT
    SANSCULLOT --- ---
    SOTEKCZ: cca 3 tejdny nazpet jsme tam byli jen se okoupnout a zeleny to bylo dost :/
    SANSCULLOT
    SANSCULLOT --- ---
    SOTEKCZ: streda
    SOTEKCZ
    SOTEKCZ --- ---
    SOTEKCZ: Respektive nebyl jste tam nekdo posledni dobou, protoze pisou, ze voda nevhodna ke koupani s nadmernym mnozstvim sinic..
    SOTEKCZ
    SOTEKCZ --- ---
    Nechystate se nekdo zitra na Nechra? Premyslim, jestli to ma smysl, ale uz bych se celkem svezl..
    CHARVYBURGER
    CHARVYBURGER --- ---
    SOTEKCZ: ok, ptal jsem se jeste u zachranaru po ceste domu DLRG a rikali, ze je to zakazano.
    SOTEKCZ
    SOTEKCZ --- ---
    CHARVYBURGER: Zakazano. Lokalove a obcas i nekdo z cech tam jezdi, ale vim, ze celkem nedavno nekdo psal, ze ho po vylezu z vody zlegitimovali policajti a dorazila mu po 14dnech 50eur pokuta - jako "prvni napomenuti", ze priste to bude za vic.. Takze zalezi jaky mas stesti, ale v celym Sasku je aktualne jedina legalni plocha Eurosee ;)
    CHARVYBURGER
    CHARVYBURGER --- ---
    Nevite jak je to se zakazem na Berzdorfer See? Dneska se tu koupeme a na obzoru vidim 4 kity se prohanet u severozapadu.
    SANSCULLOT
    SANSCULLOT --- ---
    SOTEKCZ: Ja to jel sam, a chvili jsem bloudil hlavne kvuli utocicim labutim :)) + tovarna, dead end v zatoce = adventure kite park :))
    ADIK
    ADIK --- ---
    SOTEKCZ: jj taky mam pekne obrouseny flosny z toho pisku :)) mit splitboard, tak je na miste sundam :)
    SOTEKCZ
    SOTEKCZ --- ---
    SHQ: Hrozne zalezi kolik je vody. Kdyz je nejnizsi stav, tak nektere opravdu koukaji z vody ven a jsou mista, kde se pak regulerne zaseknes na melcine, protoze neni kudy vyjet ven ;) Vetsinou to poznas podle nevidane dokonaleho flatu :D

Jinak pokud mate radi super hladkej flat, tak doporucuju taky Grado v Italii. Kdyz je odliv, tak je tam diky rasam v urcitych mistech i ve 12m/s totalni zrcadlo, kde se odrazi nebe a drak na hladine..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam