JAKKILLER: Myslim, ze tohle od Kevina ma jeste vetsi koule :D
Kited Storm Francis KEVVLOG⁴ #14
http://www.youtube.com/watch?v=QMViDeenhzo
Jinak teda me prijde, ze v tehle silnych vetrech je to vsechno o tom, jakej je rozdil mezi zakladem a poryvama.. Kdyz fouka na Rujane 18m/s a chodi tam poryvy +-1-2m/s, tak to clovek ujezdi i s prekulenym drakem. Kdyz je v CR rozdil mezi zakladem 14m/s a poryvem treba +-10m/s jses v prdeli a driv nebo pozdeji te to v nejakym necekanym okamziku nachyta a katapultuje z prkna. Pak je problem si dodragovat pro prkno..
Pamatuju kdyz jsem kdysi davno, jeste za svy doby "komorovy" lital na termice ve Spanelsku v 15m/s s 15m FS Speed 3 a bavil se tim, ze lidem po vetru padaly draci, protoze ta perina jim brala vitr, kdyz jsme se mijeli. :D Kolem litali se 7m foukackama a ja nemel problem draka strimovat tak, abych pri pusteni depoweru byl schopnej zastavit. Pristavani pak teda bylo dost zajimavy, ale na vode to zadnej problem nebyl. Ten vitr, ale byl totalne stabilni a clovek vedel, ze nemusi mit zadnou zasadni rezervu v rozsahu draka, takze si to mohl dovolit. V CR tohle neexistuje a jednou me to naopak paradne ztrestalo, kdyz se z kozich prdu zmenil vitr behem par vterin na totalni mordor a uz mi nepomohlo ani odstreleni. Draka jsem odstrelil, ale v tom vetru se nemel sanci ani vyvlat a pote co se skubnul drak se jeste utrhla 5ta lajna a bylo hotovo :D To byl ten okamzik, kdy jsem si rekl, ze komora do CR nepatri a zacal resit, jakou foukacku si poridim :D
Kazdopadne urcite lepsi se snazit draka vyhranit, odpruzit poryvy, apod., nez davat draka nad hlavu. Pokud takovej vitr nedava stazenej trim a povolenej depower na baru, tak si clovek s drakem na 12ty akorat zadelava na problem :)