• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKEDRACI - & - PoWeRKiTinG -
    PoWeRKiTinG
    všeobecné označení pro sportovní činnosti využívající síly větru prostřednictvím kitu (draka) k jízdě po vodě i souši - ale to už asi víte ;)

spřízněné: STUNT KITE - akrobaticke letani s drakem
    rozbalit záhlaví
    JAKKILLER
    JAKKILLER --- ---
    ADIK: zalezi asi na tom jak je to velky a kde to je. ja mel na novym trh na noze.
    koupil jsem si neopren glue a zalepil to, muzes to asi i prosit ale je nutny prelepit to siti jinak tam tece.
    ta oprava mi drzi uz asi rok, cas od casu je dobry to prelepit, ale je to nahradni neopren, takze se do vody podiva tak 20x za rok.
    ADIK
    ADIK --- ---
    da se nejak opravit neopren, prip. kde v praze?
    mam ho rozrizly od lajny a dost me to sere protoze je uplne novej :(
    JAKKILLER
    JAKKILLER --- ---
    SOTEKCZ: jo to jsem chtel taky hodit, ale rikal jsem si ze dve videa... :)
    SOTEKCZ
    SOTEKCZ --- ---
    JAKKILLER: Myslim, ze tohle od Kevina ma jeste vetsi koule :D
    Kited Storm Francis KEVVLOG⁴ #14
    http://www.youtube.com/watch?v=QMViDeenhzo

Jinak teda me prijde, ze v tehle silnych vetrech je to vsechno o tom, jakej je rozdil mezi zakladem a poryvama.. Kdyz fouka na Rujane 18m/s a chodi tam poryvy +-1-2m/s, tak to clovek ujezdi i s prekulenym drakem. Kdyz je v CR rozdil mezi zakladem 14m/s a poryvem treba +-10m/s jses v prdeli a driv nebo pozdeji te to v nejakym necekanym okamziku nachyta a katapultuje z prkna. Pak je problem si dodragovat pro prkno..
    Pamatuju kdyz jsem kdysi davno, jeste za svy doby "komorovy" lital na termice ve Spanelsku v 15m/s s 15m FS Speed 3 a bavil se tim, ze lidem po vetru padaly draci, protoze ta perina jim brala vitr, kdyz jsme se mijeli. :D Kolem litali se 7m foukackama a ja nemel problem draka strimovat tak, abych pri pusteni depoweru byl schopnej zastavit. Pristavani pak teda bylo dost zajimavy, ale na vode to zadnej problem nebyl. Ten vitr, ale byl totalne stabilni a clovek vedel, ze nemusi mit zadnou zasadni rezervu v rozsahu draka, takze si to mohl dovolit. V CR tohle neexistuje a jednou me to naopak paradne ztrestalo, kdyz se z kozich prdu zmenil vitr behem par vterin na totalni mordor a uz mi nepomohlo ani odstreleni. Draka jsem odstrelil, ale v tom vetru se nemel sanci ani vyvlat a pote co se skubnul drak se jeste utrhla 5ta lajna a bylo hotovo :D To byl ten okamzik, kdy jsem si rekl, ze komora do CR nepatri a zacal resit, jakou foukacku si poridim :D

Kazdopadne urcite lepsi se snazit draka vyhranit, odpruzit poryvy, apod., nez davat draka nad hlavu. Pokud takovej vitr nedava stazenej trim a povolenej depower na baru, tak si clovek s drakem na 12ty akorat zadelava na problem :)
    ADIK
    ADIK --- ---
    JAKKILLER: to je silenec :))
    JAKKILLER
    JAKKILLER --- ---
    A takhle to vypada z pohledu profika :)

Storm Francis @ Wijk - Duotone Rebel 8m #vandenbergsurf
    http://www.youtube.com/watch?v=-bCXqElXu20
    JAKKILLER
    JAKKILLER --- ---
    SOTEKCZ:
    ADIK:
    V utery vecer jsem tu v holandsku jezdil v bouri Francis s 8m Dice.
    Vitr byl 42-53kn - cili 20 -25ms asi.
    Na dvanactku nikdy. Skoncil jsem s tim, ze jsem ztratil po nejakym skoku prkno a od toho okamziku jsem nebyl schopnej draka udrzet v zadnym pripade.
    Musel jsem proste dodragovat na plaz.
    Nicmene s prknem i ta osma sla v pohode drzet, ale jezdeni v silnym a pryvovym vetru vyzaduje mit pokrceny kolena a porad pumpovat poryvy a vlny nohama.
    Plus pointa je draka nerozjet na takovou rychlost, aby ho nebylo mozny vyhranit.
    SOTEKCZ
    SOTEKCZ --- ---
    ADIK: Ja jsem ho teda vyhranoval s barem uplne pritazenym. Kdybych ho pustil, tak bych ho tam asi taky nedostal, pak se spis rozjizdis na brutalni kudlu, protoze je to jak klasicka jizda, kdy ten bar pritahujes, aby jsi generoval silu :D Kdyz ho nechas uplne pritazenej dole u hladiny, tak on krasne vylitne a drzi na kraji okna.
    Kazdopadne na Milade asi foukalo taky o neco min nebo muj Boost2 ma vetsi rozsah, protoze tech extremu, kdy bylo treba vyhranovat nebylo zase tak moc. Na druhou stranu, tata mel nejakyho starsiho 8m catalysta, hrozne si lebedil, jak je to hodnej dracek apod, ale od ty doby co presel na boosty, tak je jeste spokojenejsi :D
    ADIK
    ADIK --- ---
    SOTEKCZ: koukám, že to všude bylo asi podobný. akorát na eurosee jsem čekal lepší vítr no.

hranění proti větru je dobrý dokud zvládneš hranit. pak opravdu jedeš téměr kolmo proti větru.:) ale když to nejsem schopnej uhranit, tak jedině kite nahoru. blbý je, že kdy je kite přebušenej a máš uplně tvrdej bar na doraz od sebe, tak je kite mnohem míň stabilní a náchylnej na poryvy, což je logický. no pak tak kombinace začnej bejt zábavná...ne teda v tu chvíli, ale když si na to člověk zpětně vzpomene.:))
    SOTEKCZ
    SOTEKCZ --- ---
    ADIK: hehe :) To jsem rad, ze jsme jeli nakonec na Miladu. Dorazili jsme v 17hod a dali 1,5hodinky jezdeni. Mel jsem slusne nalozenou uplne stazenou 9ku na svych 75kg. Trochu jsem litoval, ze jsem nefouknul 7ku, ale nechtelo se mi foukat 3tiho draka, protoze kdyz jsme prijely, tak byla nejaka 10minutova pauzicka a vypadalo to na jezdeni se 13kou. Kdyz jsem rozmotal bar, ze jdu do vody, tak se najednou objevily vzadu brutalni pereje, tak jsem takticky jeste chvili pockal a rovnou fouknul 9ku. Ve vode jsem pak byl hooodne rad, ze jsem neudelal zacatecnickou chybu a vzal si radeji mensiho draka, protoze hned 5minut po startu jsem testoval vyhraneni draka do okna, protoze se to ani s 9kou nedalo :D Ale jako byly fakt pekny vlny, tak jsem poblbnul na vlnach a jeli jsme domu. Ale podle toho jak to popisujes, tak mi skoro prijde, ze na Milade nebyly zase takovy kopance, tam se to spis tak nejak po 20minutach tridalo mezi slabsim mordorem a totalnim mordorem. Na druhou stranu, na takovy to pojezdeni po praci jsem byl docela spokojenej ve vysledku.

Kazdopadne vtipny, ze jsem si taky vzpomnel na zdejsi diskuzi a musim rict, ze za me teda rozhodne vyhraneni draka na okraj okna urcite ucinnejsi. Zkouset ho nechavat na 12ty s povolenym barem nebylo vubec dobry i kdyz do vzduchu me to nastesto netahalo. Kdyz prisel fakt mordor, tak jsem ho poradne vyhranil a bavil se tim, jak clovek jede v podstate uplne proti vetru :D Na Nechranicky meteostanici jsou i poryvy nad 20m/s, takze verim, ze to tam bylo ;)
    ADIK
    ADIK --- ---
    SOTEKCZ: včerejší eurosee byl masakr, od několika lidí jsem tam slyšel, že je to rodeo :) a měli pravdu. dopoledne ještě dobrý, ale kolem poledního to přesně podle předpovědi přidalo a do toho přišly brutální kopance. myslim, že tam těch avizovanejch 20ms bylo. jako už nějakej pátek jezdim a mylim, že silnýho větru ustojim fakt dost, ale když jsem nebyl schopnej ustát uplně ztrimovanou osmičku (hodnej catalyst), tak jsem raději šel z vody. jak to kopalo, tak kite vždycky couvnul do power zony a pak vystřelil... to jde fakt těžko ustát v takovym mordoru.:) jsem si pak vzpoměl na tu nedávnou diskuzi tady o tom kde je lepší mít kite když je člověk přebušenej. osobně ho dávám spíš na 12tku a lehnu si do toho protože jinak to nejsem schopnej uhranit. včera jsem zkusil oboje a výhra nebyla ani jedno.:)) mít kite nízko znamenalo, že když to kopne, tak nebylo možný to uhranit a vždycky mě to přetáhlo dopředu a rozfrčelo, což nechceš protože v tu chvíli už člověk neuhraní nic. na 12tce mě zase kite zvedal nad vodu a pak nelítostně házel zpátky do vody.:)) tak nevim co je lepší...v tomhle případě asi jedině jít z vody.:)
    SOTEKCZ
    SOTEKCZ --- ---
    PRDELOID: Nevim na jaky predpovedi koukas, ale kdyz je tam fronta, tak je vetsinou dost mala sance, ze ta predpoved nevyjde.. (kdyz se teda bavime o nejakym rozumnym casovym rozmezi cca 1-3dny max) Ja pouzivam na Rujanu windguru a Danskou namorni predpoved. Kdyz hlasi vitr ta namorni, tak tam proste bude, ale ty presny predpovedi jsou logicky jen malo dopredu, ale i ten stredne-dobej model je dostatecne presnej. https://ifm.fcoo.dk/select/index.html?lang=ENG

Na kalbu a opekani burtu asi pocasi tenhle vikend dobry, ale vitr tam teda aktualne vubec zadnej nevidim. Vetsinou nejvetsi varovani, ze nema smysl tam jezdit je, ze se behem par hodin v predpovedi otoci o 180stupnu.. To vetsinou znamena priznivy pocasi na koupacku a vylet s rodinou na kolech :)

ADIK: Jak bylo vlastne vcera na Eurosee? My jsme nakonec jeli jen na Miladu a tam teda hodne slusne mrdalo :D
    PRDELOID
    PRDELOID --- ---
    myslíte, že stojí za to pátek až pondělí Rujána? jako předpověď na Windy říká nic moc, ale ze zkušenosti vím, že ty předpovědi jsou stejně skoro vždy mimo. Jakou máte zkušenost vy, připadně co říkají vaše chytré aplikace?
    ADIK
    ADIK --- ---
    SOTEKCZ: ok diky za poznatky :)
    SOTEKCZ
    SOTEKCZ --- ---
    ADIK: Podle mapky jsem byl na Gruner Brink a na Goldu ;) Jinak myslim, ze je to fakt totozny s Rujanou. Tam taky muzes v podstate na vsechny smery, velikostne je to podobny a stejnej opruz se presouvat. Na cestu je to o neco dal oproti Rujane. Beru Fehmarn hlavne jako alternativu - kdyz jsou na Rugenu kozi prdy, tak tam treba fouka a naopak, nic vic bych na nem nehledal.. ;)
    ADIK
    ADIK --- ---
    SOTEKCZ: ok diky. coz ja se freecampignu (samozrejme jenom parkuju:)) nebojim. jde mi hlavne o spoty a vitr. tady je super mapa https://kitecoach.de/fehmarn-kiten-spotguide/ a podle ni je tam spotu spoustu. vyhodu vidim v tom, ze je tam jezditelny uplne kazdy smer vetru, staci prejet par km. a taky tam pisi, ze je to nejslunejsi misto na baltu :)
    SOTEKCZ
    SOTEKCZ --- ---
    ADIK: Co konkretne te zajima? Je to takova "zapado-nemecka" Rujana :) Uplne na severu je spot kousek od pristavu, kde se dalo parkovat i pres noc kousek od spotu (je tam normalne automat, kde si zaplatis i na noc). Kdyz neni predpoved na Rugen, tak dobry, startovaci plaz nic moc velkyho a na mori bordel, zadnej flat tam neni. Kdyz busi a je dobrej smer, tak docela dobry vlny na blnuti s vlnovkou na zacatek.

Byl jsem tam jen na 2mistech, takze projeto krizem-krazem nemam, ale je to v podstate totozny jak Rujana, jen je to tam vic ucesany, protoze to kdysi byvalo zapadni nemecko. Jinak na spotech uplne stejny problemy jako jinde = ptaci rezervace, zony kam se nesmi, ofiko tam "freecamping" mist moc neni, ale da se to, kdyz clovek hleda a neboji se toho..
    ADIK
    ADIK --- ---
    nema tu nekdo zkusenosti s kitovanim na Fehmarnu?
    RODWY
    RODWY --- ---
    ADIK: zvazuju
    ADIK
    ADIK --- ---
    streda eurosee nekdo?
    SANSCULLOT
    SANSCULLOT --- ---
    SOTEKCZ: cca 3 tejdny nazpet jsme tam byli jen se okoupnout a zeleny to bylo dost :/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam