• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKEDRACI - & - PoWeRKiTinG -
    PoWeRKiTinG
    všeobecné označení pro sportovní činnosti využívající síly větru prostřednictvím kitu (draka) k jízdě po vodě i souši - ale to už asi víte ;)

spřízněné: STUNT KITE - akrobaticke letani s drakem
    rozbalit záhlaví
    SYPFX
    SYPFX --- ---
    PRDELOID: Moldava to je asi nejproflalejsi spot v CZ.
    Gin Shaman (single skin) 12m. Fakt super drak. Velkej rozsah a hlavne funguje super v low windu.
    Ted foukalo hodne tak 8ms takze az moc. Ale zase v tech roklich to bylo must tam je vitr slabsi. Vzdycky je lepsi mit trosku vetsiho kita.
    teda neplati ve velkejch horach tam zase beru mensiho protoze me nevadi vymavat kiteloopama na hreben kde to zabalim a jede se dolu. Ale v cechach se me libi asi nejvic jizda na stihle uzavrene komore.
    Kdybych mohl doporucit tak Hyperlink, Soul, Chrono exp, neco takovehleho. VIdim kluci co na tom jezdi ze jim to pekne svisti a hezky to leta do vejsky... Ale zase jsou kurna drahy.
    Single skin si zajezdis podobne ale za pulku ceny.
    PRDELOID
    PRDELOID --- ---
    SYPFX: kde to je pls a co to máš za draka a jak jsi s ním spokojen?
    SOTEKCZ
    SOTEKCZ --- ---
    SYPFX: Akorat ten vitr na ty predpovedi chybi :)
    SYPFX
    SYPFX --- ---
    Jako ale to co je za oknem to jsou podminky na to budeme dlouho vzpominat. Na zahrade v Praze je vic jak 30cm snehu i s pokladem a prasanem.
    Preedpoved ted je 14dni velke mrazy takze to urcite vydrzi..

Dneska/Zitra a dalsi dny to budou ty pravy bigdeje
    Jezdeni za barakem a pod..

READY?
    SYPFX
    SYPFX --- ---
    jeste z minuleho vikendu nez napadlo
    CESKA SNOWKITING SEZONA 2021
    https://www.youtube.com/watch?v=gLpKUc5EYRw&t=1s
    SYPFX
    SYPFX --- ---
    ADIK: paradni podminky - a super snih
    to v Krusnejch vcera uz to bylo vyfoukane na led a tady jeste tak peknej prasanek
    ADIK
    ADIK --- ---
    dneska Vysoké celodenní lowwind paráda
    20210201 Vysoke nad Jizerou
    http://www.youtube.com/watch?v=2NWF8lwwAYE
    HANYSEK23
    HANYSEK23 --- ---
    Jj. Také jsem na to koukal. Měl fakt kliku, že to dopadlo dobře. Jinak pěkný kiteloop
    SYPFX
    SYPFX --- ---
    ADIK: to jsem zaznamel, masakr. Do tehle doby jsem si myslel ze s kite je potencialne mozne lavine ujet ze ten drak kitera protahne . Ale z vide hodne me prekvapila tlakova vlna. Asi to take zpusobene ze lavina se uvolnila vysoko na hrebeni a zasahla kitera az dole kde nabrala poradnou rychlost a mohutnost. Mozna nebejt kite ktery ho vymrsknul nahoru byl by dojista zahrabanej dole hluboko pod lavinou. Na tohle nepomuze ani lavinovaj bagl.
    Nevim co udelal spatne podle me neudelal nic blbe proste se snazil ujet.. Jestli to radeji odstrelit .
    SHEFIK
    SHEFIK --- ---
    ADIK: mazec. na prvni pohled to vypadalo, ze si dal peknej tricek nad lavinou :))

ale u toho druhyho zaberu uz bylo videt, jak ho ta lavina kopla do vzduchu
    ADIK
    ADIK --- ---
    nevim jestli jste zaregistrovali...loni jsme na tom svahu s Laurentem jezdili, ale nebylo tolik prašanu
    Avalanche snowkite accident 20 January 2021
    https://www.youtube.com/watch?v=shDNR4ELppQ
    ADIK
    ADIK --- ---
    GOZER1: klasickej ceskej kopak 0-mrda-0. z vlastni zkusenosti (vazim podobne) jit s frenzy 11 do vic jak 12ms je o zivot.:) ale jak psal shefik, na spotu to muze vypadat jinak. a hlavne hrozne zalezi na snehu jak se da zahranit jestli je tezkej mekej, tak ujezdis hodne silnej vitr, naopak na ledovce neuhranis nic.
    ADIK
    ADIK --- ---
    SHEFIK: presne, i negativni zkusenost je dobra, clovek ma pak vetsi respekt:)
    SHEFIK
    SHEFIK --- ---
    GOZER1: dokud stojis na spickach, je to jeste dobry :))

jak mas nekontrolovanej polet, je cas balit!

ja ty novy frenzyny neznam, ale jestli sou jak ty 10 let stary, tak v 16m/s budes orat pole a kacet stromy :D

ono ale nekdy na fleku pak fouka min, nebo najdes nakej dolik. sel bych do toho, kazda zkusenost dobra .)
    GOZER1
    GOZER1 --- ---
    Ahoj, sobota 4-9 m/s v nárazech až 16 m/s. Můžu do toho vlízt s Frenzy 11kou nebo mě to odnese do lesa? Existuje nějaká poučka jak moc velký nárazy lze uřídit a kdy už je lepší se na to vysrat? Vážim 70 kg, Dík za hint!
    ADIK
    ADIK --- ---
    MIXXX
    MIXXX --- ---
    PRDELOID: Děkuju. Pozor na kameny, i přes dostatek sněhu občas zajedeš hlouběji a já to odnesl zlikvidovanou skluznicí. Ale jinak se jezdit dalo, potvrzuji.
    PRDELOID
    PRDELOID --- ---
    MIXXX: Ráno jsme se tam byl podívat, sněhu dost, cesta na spot zavátá, tak to chce parkovat hned za výjezdem z lesejka od dálnice.Zítra ráno to půjdu zkusit
    ADAM_SKIN
    ADAM_SKIN --- ---
    v Pondeli - Utery to vypada na nakej vitr. asi vyrazim z Prahy, do Krusnejch nejspis, kdyby se chtel nekdo pridat..
    ADIK
    ADIK --- ---
    SHEFIK: já je nenaháněl, to bych ani nedělal. vyloupli se sami fakt kousek ode mě. a když jsem k nim dojel, tak ani nezměnili směr, jeli si to svoje a za chvilku byli v lese.
    SHEFIK
    SHEFIK --- ---
    ADIK: zni to supr, zavidim, ja se staral o nemocny dite a cumel z okna... :)

jen ty jeleni by se nemeli moc nahanet, spoti se a muzou z toho mit zapal plic
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam