• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKEDRACI - & - PoWeRKiTinG -
    PoWeRKiTinG
    všeobecné označení pro sportovní činnosti využívající síly větru prostřednictvím kitu (draka) k jízdě po vodě i souši - ale to už asi víte ;)

spřízněné: STUNT KITE - akrobaticke letani s drakem
    rozbalit záhlaví
    RADAK
    RADAK --- ---
    SYPFX: Posledni OT. Sorry kluci.

Delam v Davinci Resolve. Uz komplet. Aftery ani premieru jsem nespustil tak 2 roky.

Jo, je to jak pises. Format 3min a vic videi je mrtvy. Uz se jedou jen storiecka. Nezalezi na kvalite. Ale kvantite obsahu. Nebavi me to. Proto na trendy seru a delam dlouhy videa pro sebe a kamose. Takovyhle video za 20 let pobsvi vic nez se prokousavat archivem insta stories a hledat. Ale proste to video je fakt jen pro kamose a par lidi co to chteji videt a vydrzi to. Proto jsem to uz nezkracoval. Je jedno jestli 8 nebo 11 min.
    SYPFX
    SYPFX --- ---
    RADAK:
    jo to je hard work to se pozna
    libi se me ten title reveal za kopcem to je nice - a je videt ze se nebojis poslat drona poradne do akce
    v cem ted delas - jedes Adobe nebo neco jineho?

ted frci mikro stories postupne mam pocit ze videa 10minut prestanou existovat a vsechno pojede 10sekund tiktok style
    RADAK
    RADAK --- ---
    SYPFX: díky, trvalo to rok se k tomu dokopat a samotný edit cca 5 večerů. Asi by se to dalo zkrátit a ještě nějak doladit, ale prostě 5 večerů stačilo :D
    SYPFX
    SYPFX --- ---
    RADAK: to je monster edit. paradni zabery..
    RADAK
    RADAK --- ---
    Zdar borci, dlouho jsem se nic nepsal, tak snad nevadí, že jsem hodim rovnou jedno nekonvenčně dlouhé video z loňska z Neretvy. Vzhledem k tomu, že sem chromej (nejspíš s plotýnkou) a žádný velký letošní kitovaní mě teda nejspíš nečeká, tak jsem se k tomu konečně dostal a sestříhal to. Takže jestli vám nevadí 11 minut muziky, kitů, paddleboardů, chlastu, ksichtů a žrádla, tak enjoy.
    Kite and fun trip na Neretvu do Chorvatska
    https://youtu.be/VZVhms3vZDs
    ADIK
    ADIK --- ---
    CTIRY: muzu doporucit upwind.cz. Fajn particka, super ubytovani, postaraji se o tebe od a do z, pujcovnu maji taky. Muzes prijet autem(prip. spolujizdou) nebo priletet do Osla a oni te vyzvednou na letisti (4h autem).
    CTIRY
    CTIRY --- ---
    Zdar, shanim s kym jet v zime konecne do Norska. Jedete nekdo? S jakou skolou tam jet, abych si pucil i draky? Mam jen 10 a 14 foukajdu, bych se trapil… Mozna bych i letel…
    HAUSNUMERO
    HAUSNUMERO --- ---
    PRDELOID
    PRDELOID --- ---
    HAUSNUMERO: ti je tam jak přesídlil kursy Pegas?
    HAUSNUMERO
    HAUSNUMERO --- ---
    Většinou začne kolem 1-2 a balíme to protože už nemůžeme v 7, ale občas se tu jezdí i do tmy. Kdyby nám tu jeden den neprochcalo a pak nešla bora, tak by jsme jezdili každý den.
    Obvykle začíná manželka na 14m a po dvou hoďkách jde na 11m nebo 8m a ja to přebírám po ni. Ale jsem vyžranej přes metrák. Dneska přišla v 5 hodina mrda a jezdil jsem do večera na 8m. Druhým rokem tu jsme od začátku prázdnin dva týdny a to ješte dobře funguje termika. Postupem léta, jak se otepluje, tak to bývá s termikou prý slabší.
    Jinak se tu platí za pláž a rescue, protože nejčastější a nejlepší vítr je tu ofshore ze západu. Za den to je 50 a za týden 200 kun.
    Co mě tu sere je rozdělení vodní plochy, kde prostor pro skákání je před barem, který těsně sousedí s pláží kde se startuje a přistává, takže kde jaký vyhoňbrčko, který si potřebuje pomastit ego dopadá mezi startující a přistávající draky. Do toho všeho školy a hromady začátečníků, kteří to rvou a nedodržují žádný pravidla aby udrželi rovinu a nespadli na hloubku. Pro tu druhou skupinu mám pochopení tak po startu hned spadnu na hloubku a držím se tam, nebo si nastoupám v dostatečný vzdálenosti a nadjedu si na řeku nebo nad ní, kde jezdíme dva až tři draci.
    Ceny v hospodách podobné jak u nás a nedoporučuju kemp, když pojedete ve více než třech lidech. Majitel je starej Jogurtackej mafian a ceny bejvaj podle xichtu většinou kolem 200-300kun osoba/noc. V Blace apartman na 16 dni 20k czk přes booking. Sorry za chyby už na to sotva vidim.
    ADIK
    ADIK --- ---
    HAUSNUMERO: kolik hodin denně tam tak fouká a jak moc?
    HAUSNUMERO
    HAUSNUMERO --- ---
    Dnesni Komin

SHEFIK
    SHEFIK --- ---
    HAUSNUMERO: jj, je tam za strizovicema odbocka na posekanou louku. Voda dobra porad

ADIK: leda sbalit jeste ve vode i s kaprem na doma :)) se stestim by to snad slo i nastoupat nebo v nejhorsim vylizt nekde na tech rybarskejch flecich
    HAUSNUMERO
    HAUSNUMERO --- ---
    Takze voda asi nic moc cista, jsou tam sinice?
    A startujete na ty louce u Strizovic?
    ADIK
    ADIK --- ---
    SHEFIK: když jsem odjížděl, tak jsem se zastavil na hrázi a tam to teda jelo parádně...o dobrý 2-3ms víc! tak asi příště sjedu po větru na hráz a pojezdim tam. Akorát co pak. Vylézt se tam nikde nedá, resp. dá se vylézt přímo na hráz, ale draka pak jedině hodit přímo do hospody:) a u hráze plavalo dobrých 10 kapříků břichem nahoru..:)
    SHEFIK
    SHEFIK --- ---
    Jo, nic velkyho, ale melcina na uceni v ceskejch poryvech dobra. A kdyz clovek skonci na hrazi, muze vlizt rovnou do hospody :)

Predpoved nakonec moc nedopadla. V zakladu byly tak 3-6, odpoledne trochu poryvu. S 18kou sem si hodinku zaradil, pak mi ji zena utopila a zbytek dne suseni :))
    ADIK
    ADIK --- ---
    Labut...hele moc lidi tam nejezdi, jeste jsem tam nevidel vylozene narvano. Pravda je, ze vic jak 10ks uz by asi celkem narvano bylo :))
    PRDELOID
    PRDELOID --- ---
    A o jakym spotu to mluvíte, že jsem tak smělej
    HAUSNUMERO
    HAUSNUMERO --- ---
    ADIK: aha nikdy jsem tam nebyl, ale nekdy bych chtel zkusit. Kolik se tam vejde lidi, aby to nebylo maso? Kdyby tam slo jezdit JZ nebo SV tak by ty slaky byly asi o poznani zajimavejsi co?
    ADIK
    ADIK --- ---
    HAUSNUMERO: jinak nez na sirku se tam nejezdi, SZ je nejlepsi smer
    HAUSNUMERO
    HAUSNUMERO --- ---
    SHEFIK: podle predpovedi tam ma foukat SZ. Neni to tam maly jezdit na sirku?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam