• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ZABIASKOMERCNÍ FOTOGRAFIE - FOTOBANKA - rady a porady pro zacinajici fotografii a reklamu
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    SYKES: nj, to je jasná propagace D3x:) Ale teda 16MP nemá ani většina Canonů a Sony, že jo, takže bych se na ně prostě vysral a zvětšil to :)
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    ZABIAS: to bude tim, ze kinofilm nema pixely...
    SYKES
    SYKES --- ---
    Stejně tahle diskuze je o ničem :)
    Podstatné je - pro mě, proč jsem o tom začal, že fotobanka má dnes běžně požadavky na 16+ MPx ... lhostejno čemu oni říkají fotokvalita nebo jakkoliv jinak. Prostě chtějí šestnáctimego a tedy drtivá většina Nikoních těl se může jít klouzat. Zajímavé :)
    ZABIAS
    ZABIAS --- ---
    GHOSTSTALKER: ale hovno skoc si do fotolabu pro fotku z kinofilmu a mas fotokvalitu :) ... zkratka fotka kde nevidis pixel i z 10cm :)

GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    a co je fotokvalita, že jo? A jsme zpátky v kruhu...
    ZABIAS
    ZABIAS --- ---
    :) a na billboardu neni fotokvalita zejo :)
    SYKES
    SYKES --- ---
    GHOSTSTALKER: ono taky jakej foťák umí udělat výstup 5*3 metry v 300 dpi, že :)
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    no tak fotokvalita... na billboardech mas taky fotky a 300dpi to rozhodne neni :)
    ZABIAS
    ZABIAS --- ---
    CLOVICEK: jjj marketing svetem vladne :) je tento pojem si vysvetluji tim ano fotografie je prijatelne koukatelna :D tj zase PR :)
    CLOVICEK
    CLOVICEK --- ---
    ZABIAS: myslim ze fotokvalita neni zavedeny pojem ktery by se oznacoval ciselne
    ZABIAS
    ZABIAS --- ---
    GHOSTSTALKER: no a fotokvalita ? .. :) je podle me hires tj 300 ne ?
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    protoze 300dpi je hi res tisk, low res (treba na billboardy) je 100dpi...
    ZABIAS
    ZABIAS --- ---
    SYKES: ale jako vyrobce fakt uvadi ze stoho udelas fotorealistickej tisk az do formatu A3+ , canon 20D .. hmmm to bude holt tim ze asi na realistickej tisk staci treba 120dpi ? .. coz se mi teda nezdavzdycky mi vtiskarne rikala 300 ole 300
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    SYKES: no ale řekni mi, jak ti budou dokazovat, že jsi to zvětšil? To to bude rozebírat nějaký profík přes pixely, který ti bude vyvracet, že tohle už nění jen nekvalitní měkčí sklo, ale zvětšování? Už jsem teda viděl spoustu takových zmršených fotek, které vypadaly, že jsou zvětšované, a nebyly :)
    SYKES
    SYKES --- ---
    GHOSTSTALKER: mají to v podmínkách pro jejich vnitřní DB, na přímé nabídky očekávám platí shodná pravidla...
    ZABIAS: divné? matematika základní školy ... leč neúprosná, žel :)
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    ZABIAS: to mi rekni jak? kdyz se to zvetsi inteligentne, trochu doostri, prida jemnej sum, tak to pozna malokdo, jemne maznuti se da v poho svest na blbej objektiv nebo NR...
    ZABIAS
    ZABIAS --- ---
    GHOSTSTALKER: zoomne si to a pozna :)
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    ZABIAS: jak to pozna? Kdzy jim posles PSDcko s historii, tak to pak samozrejme jo :)
    ZABIAS
    ZABIAS --- ---
    i kdyz je to divne protoze kdyz se kouknu na svoje fotky tak sou na 300dpi nejakejch 20*30cm cz je A4 grrrr
    ZABIAS
    ZABIAS --- ---
    SYKES: ano taky me to doslo a napadlo (i kdyz tedka sem mimo CR) jinac jako nevim co tam napsali za blud ale preci 8megovej fotak umi A3 + tj jeste vetsi nez A3. bavil sem se dokonce o tom s majitelem fotobanky (kdyz me prijimal do zamestnani .. :) )

GHOSTSTALKER: POZOR FOTOBANKA.cz RESIZE POZNA !!! a je na to alergicka a fotky ihned vyrazuje
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam