• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JARKA1MKRÁLOVSKÉ VINOHRADY - oficiální zastoupení pražské čtvrti zde na nyxu
    Bydlíte na Vinohradech? Především na těch pražských Královských? Máte zážitky, vzpomínky, které se vážou na toto kouzelné místo? Znáte dobré podniky? Podělte se o cokoli, co se k Vinohradům váže...

    !!!NA NÁSTĚNCE STÁLE DOPLŇOVANÁ DATABÁZE HOSPOD A VINOHRADSKÝCH PODNIKŮ!!!
    (Všichni, kdož se v tomto klubu zmiňujete o svých oblíbených vinohradských podnicích, přikládejte prosím ke svým referencím také bližší údaje (ceny, druh piva, kuchyně, obsluha, vybavení atp.) a aspoň něco jako adresu!)


    www.vinohrady.cz
    rozbalit záhlaví
    NANTHEI
    NANTHEI --- ---
    SPIPI: já jsem studovala sinologii a rok jsem v číně žila.

    s tím masem sorry, zapomněla jsem tam dát mrkací smajlík, aby to jako bylo jasný.
    SPIPI
    SPIPI --- ---
    NANTHEI: kdyz myslis:-)

    s tim masem psano v nadsazce, nicmene nema to daleko k pravde. Zeptej se treba nakyho sinologa, nebo cloveka, co se vic zajima o gastronomii..
    NANTHEI
    NANTHEI --- ---
    SPIPI: info ohledně glutamátu a spol. je naprosto mimo. stejně tak nechápu, jak víš, kolik masa sní průměrnej číňan za týden.
    SPIPI
    SPIPI --- ---
    MIKULAS: no ja mam zkusenosti jiny, treba kdyz porovnam cinskej bufac z Vancouveru (2. nejvetsi Cinska ctvrt v Severni Americe) a cinskej bufac tady nebo kdekoliv v Evrope, tak si nemuzu pomoct, ale ten rozdil je teda ohromnej..
    SPIPI
    SPIPI --- ---
    nejsem zandej specialista na cinskou kuchyni, ale jen jsem tim rypnutim chtel rict, ze v cinskym bufaci je o dost jina kuchyne, nez v cinsky restauraci. Ono se to lisi i treba cenou jidla..

    Jinak v bufacich je napriklad prehrsel masa na jednu porci (tolik nesni prumerny cinan ani za tyden - to co nam servirujou v bufaci v jednom jidle), dale koreni, mnozstvi glutamatu a jinych prisad, ktere proste v "prave" cine nenaleznes, vcentne druhu ryze.. Buface jsou proste takovy, jaci jsou stravnici a k cinsky restauraci to ma daleko asi jako stanek na vaclavaku s burtama k cesky kuchyni..
    MIKULAS
    MIKULAS --- ---
    FIN: no ja to muzu potvrdit zkusenostma z Mallorky a ze Skootska :)
    FIN
    FIN --- ---
    DYSTOPIK: mohu tě ujistit - protože mi tam jezdí pracovat už několik let kamarád - že stejná jídla vaří čínské bufety v kongu i v tanzánii. jak on doslova podotkl "16a jsou nudle s kuřecím masem všude" (číslo si nepamatuji z hlavy přesně, ale není důležité).
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    rozdělil bych to asi na čínskou restauraci a čínskej bufáč..

    třeba v okolí znojma je spousta těhle bufáčů, ale standartní příloha k jídlu jsou tam hranolky a ten základ se s tim co koupíš v praze prej taky hodně liší (jako že to stojí dost za prd) a je to tam všude stejný, jako je třeba (převážně) ta nabídka v bufáčích v praze
    FIN
    FIN --- ---
    CUBICULA: dokonce si troufám říci, že turci v hamburku na hranicích tureckých čtvrtí mají poněkud jinou kuchyni než turci kdesi na východě turecka. tam je taková jiná a původnější. pozoruhodné, jak se to podobá těm číňanům, teprve teď to vidím :-)
    FIN
    FIN --- ---
    CUBICULA: snažíš se mi tím naznačit, že všeobecně číňané po evropě v těch svých restauracích vaří čínskou kuchyni uzpůsobenou a pozměněnou vkusu evropanů, kteří ji jedí?

    páni, to by mě nikdy nenapadlo... díky :-)
    CUBICULA
    CUBICULA --- ---
    FIN: on ma asi na myslim, ze ty ciny co jsou po praze videt nemaj s cinskym jidlem moc spolecnyhoalidi v nich s cinou taky ne :)

    ale to se asi vi ne?
    FIN
    FIN --- ---
    SPIPI: tak než ti budu moci odpovědět na tuto otázku, tak mi napřed řekni, co myslíš pojmem "skutečná čínská restaurace"? pojem "čínská restaurace" bych ještě zvládal, ale adjektivum "zvláštní" naznačuje, že o tom máš své konkrétní představy...
    SPIPI
    SPIPI --- ---
    FIN: byls nekdy ve skutecny cinsky restauraci?:-)
    S161
    S161 --- ---
    ad cina. ja chodim nejvic u zastavky sumavska na korunni, myslim ze Hong Yuan... zkousel jsem vsechny okolni a tahle mi sedla nejvic, svestkovy vino povinnosti a ted pred vanocema mi toho dali flasticku :))
    RUDIEE
    RUDIEE --- ---
    nevíte náhodou, jestli má zítra Sudička otevřeno? nebo obecně hledám kavárnu (kuřáckou) na Vinohradech na štědroodpolední posezení....
    FIN
    FIN --- ---
    o tom žádná. chodím tam roky (do Bei Dai He), nikdy žádný problém, naučil jsem tam chodit řadu kamarádů a přátel, nikdy žádný problém a rozhodně patřím mezi lidi, kteří a) jsou chuťově vybíraví, b) mají dost citlivou trávicí soustavu, takže se zase v každé číně nenajím, a c) si tedy už pár let myslím,že to je jedna z nejlepších čín v praze. bufetů nepochybně a snese srovnání - ohledně jídla - s ledasjakou restaurací.

    ovšem opravdu neplést s restaurací NAD křižovatkou slezská x budečská A PROTI vinohradskému pavilonu - ta je dle mých zkušeností prostě průměrnou a normální čínou. pochvalné řeči vedou znalci o bufetu bei dai he POD křižovatkou slezská x budečská.
    PUNKEJT
    PUNKEJT --- ---
    ad cina: Bei Dai He rulez
    MIKULAS
    MIKULAS --- ---
    EDERA: nojo, tak to se pak neda srovnavat, vid... S menu jsem to myslel spis ze ve vetsine chin, co znam, maj rychly jidlo za rozumny prachy a pak jeste luxusnejsi variantu, treba kdyz prijdes vecer a chces si posedet. Ale na durhy strane, nikdy me neodmitli, kdyz jsem chtel vecer tu "poledni" nabidku - to je fair. Taky kdyz clovek prijde par minut pred zavirackou, udelaj ti to a zabalej. Co se me tyce, je to stravovatni no.1 :)
    EDERA
    EDERA --- ---
    MIKULAS: To nemaj a taky to není na Vinohradech. Na normální obědový menu mi přijdou stejně nejlepší ty bufáče. Zatím jsem měla kliku a blbě mi nikdy z žádnýho nebylo. A jestli na ně nepřestanu okamžitě myslet, tak si poslintám celou klávesnici:-))
    MIKULAS
    MIKULAS --- ---
    EDERA: na tuhle otazku ani nechci znat odpoved ... a ne, je to proto, ze rejze je tak levna :)) ... a ktera china je na rezervacku? Maj tam normalni obedovy menu? (rozumej cca do kila)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam